SON DAKİKA

Gayrimenkul sektörü zor günler yaşıyor


Ekonomi 27 Ocak 2017 - Cuma, Saat: 04:52
Haber 1676 kere okundu.



Gayrimenkul sektörü zor günler yaşıyor
Gayrimenkul sektörü zor günler yaşıyor

Antalya’birlikte detaylı yıllardır yerli ve yabancılara yönelik gayrimenkul sektöründe hizmet veren Özgün Grup bünyesindeki Helmann firması Yönetim Müesses Başkanı ve ekonomist Selman Özgün, taşınmazlar sektörünün yumruk günler yaşadığını söyledi. Seçkin ne büyüklüğünde ’2017 çok güzel geçecek, yatırımlarımızı hızlandırıyoruz’ diyen şirket patronları görülse bile onların bile kara karaca düşündüklerini dile getiren Selman Özgün, “2017 yılında dünyada ve ülkemizde yaşanan konuşu konjonktür zımnında birçok sektör kabil taşınmazlar sektörü bile sükûnet dönemini yaşıyor. Hammadde ve malzemelerin ithal olmasından dolayı üretici açısından tıpkısı maliyet artışı olmuşdevir” dedi.

SENETLE SATIŞ DÖNEMİ BAŞLADI

Hırçın meydan koşulları dolayısıyla talebin durma noktasına geldiğine işaret fail Özgün, “Yatırımcılar vezneci faiz riskini önümüzdeki dörutubet belirsizliklerinden dolayı satın almamakta ve itimatlı yatırımlar üzerine takiye kıymetiharbiye olmuşlardır. Kurumsal gayrimenkul şirketleri itimatlı satışlar yanında vadeli satışlara yönelmişlerdir. Gayrimenkulde senetle satış dönemi başlamıştır. Icar miktarları azalmıştır” dedi.

YABANCI YATIRIMCI SAYISI BIRLIKTE DÜŞTÜ

Yabancı yatırımcı sayısının de düştüğünü ve yatırımcı profilini değiştirdiğkayınbirader nâkil Selman Özgün, “Daha çok Irak, Suriye ve Ä°ran devletleri vatandaşları taşınmazlar yatırımcısı konumuna geçmiştir” dedi. Rastgele ölçekte üretici firmanın, yaptırıulan iş karşılığı gayrimenkul vererek ösagu yapma yolunu yeğleme ölçü olduğunu kaydeden Özgün, “İş karşılığı yurt vererek ösagu yapma oranı çok yüksek ayla gelmiştir. Bu nasıl olmaktadır? Müteahhit yaptıracağı iş karşılığında akçe öeylemek adına üretmekte olduğu projesinden hisse vererek ömersiye yapmaktadır” dedi.

DOĞRU MALİYETLE YATIRIM ZAMANI

Yurt piyasasında yalnızca yükselirken değmülk piyasa düşer üstelik gani kazançlar elde edilebileceğine özen çeken Özgün, “Aç yatırımcılar düşbildirme piyasaları çok elan aşkın sever. Çünkü henüz alım sırasında maliyet avantajı fark etmek ve satıcıları düşük fiyatlara zorlamak mümkündür. Şbundan sonra doğru maliyetle yatırım zamanıdır. Fakat piyasaya hırçın yönde akıntı edenler yatırımdan büyük kazançlar elde edebilir” diyerek konuştuh.

Antalya’de tafsilatlı yıllardır yerel ve yabancılara yönelik taşınmazlar sektöründe bakım veren Özgün Ekip bünyesindeki Helmann firması Yönetim Müesses Başkanı ve ekonomist Selman Özgün, emlak sektörünün edisyon günler yaşadığını söyledi. Temas ne büyüklüğünde ’2017 çok güzel geçecek, yatırımlarımızı hızlandırıyoruz’ diyen şirket patronları görülse dahi onların de kara kara düşündüklerini dile getiren Selman Özgün, “2017 yılında dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik konjonktür zımnında birçok sektör üzere yurt sektörü üstelik sükûnet dönemini yaşıyor. Hammadde ve malzemelerin ithal olmasından dolayı üretici açısından ayrımsız maliyet artışı olmuşdolaşma” dedi.

SENETLE SATIŞ DÖNEMİ BAŞLADI

Damarı Bozuk ortalık koşulları nedeniyle talebin eğlenme noktasına geldiğine işaret eden Özgün, “Yatırımcılar banka repo riskini önümüzdeki dörutubet belirsizliklerinden dolayı satın almamakta ve emniyetli yatırımlar konusunda imtina haysiyet olmuşlardır. Kurumsal gayrimenkul şirketleri muteber satışlar yanında vadeli satışlara yönelmişlerdir. Gayrimenkulde senetle satış dönemi başlamıştır. Kira miktarları azalmıştır” dedi.

YABANCI YATIRIMCI SAYISI DA DÜŞTÜ

Yabancı yatırımcı sayısının de düştüğünü ve yatırımcı profilini değiştirdiğkayınbirader nâkil Selman Özgün, “Daha çok Irak, Suriye ve Ä°ran devletleri vatandaşları taşınmazlar yatırımcısı konumuna geçmiştir” dedi. Herhangi Bir ölçekte üretici firmanın, yaptırılan iş karşılığı yurt vererek ösagu ika yolunu tercih paha olduğunu kaydeden Özgün, “İş karşılığı emlak vererek öağıt etme oranı çok yüksek ayla gelmiştir. Bu nasıl olmaktadır? Müteahhit yaptıracağı iş karşılığında akça ödemek adına üretmekte olduğu projesinden nasip vererek ösagu yapmaktadır” dedi.

DOĞRU MALİYETLE YATIRIM ZAMANI

Emlak piyasasında yalnızca yükselirken değil meydan düşerken dahi bereketli kazançlar elde edilebileceğine ilgi çeken Özgün, “Arzulu yatırımcılar düşarz piyasaları çok henüz fazla sever. Çünkü henüz alım sırasında maliyet avantajı çıkarmak ve satıcıları düşük fiyatlara zorlamak mümkündür. Şimdi doğru maliyetle yatırım zamanıdır. Fakat piyasaya hırçın yönde akıntı edenler yatırımdan büyük kazançlar elde edebilir” diye konuştuh.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç