SON DAKİKA

IŞİD, Türkiye sınırındaki köye 3 bayrak dikti!


Gündem 27 Eylül 2014 - Cumartesi, Saat: 17:44
Haber 1864 kere okundu.

Suriye’de Kobani’yi ele geçirmek için saldırılarını artıran IŞİD militanları, geçen hafta ele geçirdiği Türkiye sınırına 250 metre uzaklıktaki Ziyaret Köyü’ne bayraklarını dikti. Köydeki 3 noktaya bayraklarını diken ve zaman zaman YPG güçleri ile çatışan IŞİD militanlarının varlığı, birkaç yüz metre uzaklıktaki Türk komşularını tedirgin ediyor.

IŞİD, Türkiye sınırındaki köye 3 bayrak dikti!
IŞİD, Türkiye sınırındaki köye 3 bayrak dikti!

Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesinin karşısındaki Telabyad ile Gaziantep’in Karkamış ilçesinin karşısındaki Carablus’da kontrolü elinde bulunduran IŞİD militanları, 10 gün önce bu iki ilçenin arasında bulunan PYD hakimiyetindeki Kobani’ye saldırı başlattı. Kobani’yi ele geçirmek için doğu ve batıdan harekete geçen IŞİD militanları güzergah üzerindeki köylere saldırdı. IŞİD’in çatıştığı veya gelişini duyanların köyünü boşaltması ile 160 bini aşkın Suriyeli sınırı geçerek Türkiye’ye geldi.

TÜRKİYE’YE SADECE 250 METRE UZAKLIKTA
IŞİD’in Kobani’nin batısından başlattığı saldırı sırasında güzergah üzerinde bulunan Şanlıurfa’nın Birecik İlçesinin Ziyaret Mahallesi’nin karşısındaki Suriye’nin Ziyaret Köyü’nü de ele geçirdi. IŞİD militanlarının çatışarak ele geçirmesinin ardından köydeki evlere de bayrağını dikti. Türkiye tarafından net şekilde görülen 3 IŞİD bayrağı dalgalanırken, zaman zaman YPG güçlerinin saldırdığı köyde çatışmalar oluyor. Çıkan çatışmalar ve IŞİD militanlarının varlığı, yaklaşık 250 metre uzaklıktaki Ziyaret Mahallesi sakinlerinin tedirgin ediyor. Ziyaret Mahallesi’nde oturanlar IŞİD’in varlığının kendilerinin ürküttüğünü ve sık sık çıkan çatışmalar nedeniyle korktuklarını belirterek, “Sürekli silah sıkıyorlar ve bu durum bizi rahatsız ediyor. Çatışmalar yoğunlaştığında mermiler sınırı aşarak evlerimize, bahçelerimize ulaşıyor. Büyük korku yaşayınca ailece Birecik veya güvenli köylerdeki yakınlarımızın yanına gidiyoruz. Gündüzleri çocuklarımızı korkudan evin dışına çıkaramıyoruz ve biran önce bu çatışmaların son bulmasını istiyoruz” dedi.

Türkiye sınırına sadece 250 metre mesafedeki IŞİD militanlarının kontrolü ele geçirdiği bölgede güvenlik güçleri de önlemlerini artırdı.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç