SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bunlar nasıl barbar olduklarını gösteriyorlar’


Siyaset 12 Ekim 2014 - Pazar, Saat: 15:09
Haber 2075 kere okundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayburt'ta konuştu. Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 3-5 sokak serserisine boyun eğecek bir devlet değildir. Onlar yakarlar ama bedelini ağır öderler. Biz daha güzelini yaparız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bunlar nasıl barbar olduklarını gösteriyorlar’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bunlar nasıl barbar olduklarını gösteriyorlar’

Erdoğan, “Şu anda okul, müze, kütüphane, kitap yakarak bunlar da nasıl bir barbar olduklarını tüm dünyaya gösteriyorlar” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı, “Terörle, teröristle, masum kardeşlerimizi inşallah birbirinden ayıracak, inadına kardeşlik diyeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözleri şöyle:
-Türkiye Cumhuriyeti 3-5 sokak serserisine boyun eğecek bir devlet değildir. Onlar yakarlar, biz daha iyisini yaparız. Şunu unutmayın kesilen sakal daha gür çıkar diyen ecdadın torunuyuz. Ama kesilen kol yerine gelmez diyen ecdadın torunlarıyız. Bunu iyi bilsinler.

-Daha iyisini inşa ederken bu vandallara da yaptıkları şımarıklığın hesabını sorarız.

Irak ve Suriye’de son derecede hassas gelişmeler yaşanırken, içeride huzuru bozmaya çalışanlara taviz vermeyiz.

-Bunu kimse yanlış anlamasın. Terörle mücadele ederken hukukun dışına çıkılmasına izin vermeyiz. İnsan haklarına aykırı davranışlara da izin vermeyiz.

-Bayburt müsterih olsun. 77 milyon her bir kardeşim rahat olsun.

-Devletimiz, güvenlik ve istihbarat birimlerimiz suçlu ile masumu ayırırken bu serserilere hesap soruyor.

BUNU ESKİDEN BARBARLAR YAPIYORDU
-Bu hainlerin nerelere saldırdıklarına özellikle dikkatinizi çekiyorum. İnançlı Kürt kardeşlerimize saldırıyorlar. Doğu ve Güneydoğu’da ekmeğini kazanmaya çalışan esnafımıza saldırıyorlar. Okullara saldırıyorlar, müzelere, okullara, kitaplara saldırıyorlar. Siirt halk kütüphanesine saldırıp kitapları yaktılar.

Bunu daha önce kim yaptı? Barbarlar yaptı. Bağdat’ın, Endülüs’ün, Saraybosna’nın kitaplarını yaktılar. Bunu yapanlar aradan bin yıl geçse de barbar diye anılıyorlar. Bunlar da şimdi nasıl bir barbar olduklarını dünyaya gösteriyorlar.

-Şu anda okul, müze, kütüphane, kitap yakarak bunlar da nasıl bir barbar olduklarını tüm dünyaya gösteriyorlar. Bunu çok bilinçli yapıyorlar. Kürtler okumasın, cahil kalsın diye yapıyorlar. Kürt çocukları okula gitmesin, kitapla tanışmasın, kitap okumasın, cahil kalsın diye bunu yapıyorlar. Çünkü Kürt çocukları okursa bunların tuzağına düşmeyecek, bunların istismarına gelmeyecek. Yazıklar olsun diyorum, bu barbar terör örgütüne yazıklar olsun diyorum. Bu barbar terör örgütünün gölgesinde siyaset yapanlara da yazıklar olsun diyorum.

-Yazıklar olsun diyorum. Bu barbar terör örgütüne yazıklar olsun diyorum. Bu barbar terör örgütünün gölgesinde siyaset yapanlara da yazıklar olsun diyorum.

İNADINA KARDEŞLİK DİYECEĞİZ
-Bu terör örgütü kardeşlerin arasına nifak sokmak istiyor, biz bu oyuna da gelmeyeceğiz. Bu terör örgütü milletin arasına fitne sokmak istiyor, biz bu oyuna da gelmeyeceğiz, bu tuzağa da düşmeyeceğiz. Terörle, teröristle, masum kardeşlerimizi inşallah birbirinden ayıracak, inadına kardeşlik diyeceğiz.”

ANNE VE BABALARA SESLENİYORUM
-Annelere ve o babalara tekrar sesleniyorum, çocuklarınızı sokaklardan çekin. Çocuklarınızın hayatlarını bir hiç uğruna karartmaya çalışıyorlar. Çocuklarınıza sahip çıkın. Bu terör örgütü ve onun siyasi uzantısı sizin çocuklarınızın kanı üzerinden hesap yapıyor. Buna karşı uyanık olun.”



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç