SON DAKİKA

Başbakan Yıldırım: 17 Aralık’ta benim en yakınımdaki insanı dinlendiler


Gündem 26 Ocak 2017 - Perşembe, Saat: 17:49
Haber 607 kere okundu.



Başbakan Yıldırım: 17 Aralık’ta benim en yakınımdaki insanı dinlendiler
Başbakan Yıldırım: 17 Aralık’ta benim en yakınımdaki insanı dinlendiler

Aha Başvekil Saika’ın burada yaptığı konuşmadan satır başları:

FETÖ’cüler geriden geriye maatteessüf 2010 referandumunda sonraları yargıyı öz düzensiz emelleri amacında istimal cihetine gitmiştir. 15 Temmuz ile bundan sonra bu gaflet, ülfet tanımazlık zirveye çıktığı.

Trafikte sürat felakettir, adalette yargıda çabukluk berekettir. Yargının hal ettiği güveni kazanması amacıyla yargılamada hızlanmamız lazım. Geç mütezayit türe hak değildir.

Biz çocukken hak mülkün temelidir diye niteleyerek sağda solda gördüğümüzde emreylemek adliyeleri bu yüzden bodrum kata yapıyorlar derdik. Ama Allah’a şükür zaman adliye sarayları bulundukları ilin, ilçenin bildirme tuvalet binaları haline geldi. Doğruluk evi devletin temeli. Hak olmadan hiçbir öz olmaz.

’17 ARALIK’TA BUNU GÖRDÜK’

Vatandaşın söylediğini söylüyorum. Egemenlik, soruşturmayı polise, kovuşturmayı bile bilirkişiye devretme etmiş. Bunun adına da türe diyorlar. Bu haksızlık.
Soruşturmanın sebep polise devretme edildiği kanaati var. 17 Mabeyin’ta bunu gördük. Oradaki dosyalardan savcıların en üst haberi oldu. Bu böylecene ortaya bundan sonra. 17 Mabeyin’ta benim en yakınımdaki âdem için dinleme yapılıyor. Bunu aynı şekilde öğreniyorum. İçişleri Bakanlığı’na o periyot söylüyorum gidiyor ilişkin birime, “böyle bire bir husus yok” diyor. Hak bakanına söylüyorum “efendim böyle benzeri husus namevcut” diyor. Ayrımsız daha bakıyorlar bulunmayan… UYAP’a bakıyorlar bulunmayan. Polisin dosyalarına bakıyorlar yok. 2 bölüm sonradan bu dinleme kesiliyor. Sonra 2. hakimlikten yapılan bu dinleme 4. hakimlikten tekrar başlıyor.

Arkadaşları esasen yola çıkartıyoruz bire bir şey yok. O dosya 17 Açıklık’ta karşımıza sâdır dosya. Hangi UYAP’a veriyor ne kollukta benzeri sormaca numarası veriyor. Yani yasa dışı kanuni bir muamele. Bu camiaya yakışır mı? Çokça şükür bunları geride bıraktık. 15 temmuz aynı milattır. O gece savcılarımız vatansever askerler ve polislerle birlikte gözaltıları başlattılar.

‘SİZ YER ILK YÜZLEŞEN KURUMSUNUZ’

Alçak FETÖ ile ilgilendiren günahsızlık, yargıdaki başarımız özge kurumlara bakarak çokça daha iyi durumda. Bu nedenle sizleri kutlama ediyorum. Bu rast değil. Zira siz bildirme ilk yüzleşen kurumsunuz. 2010 referandumundan sonra bu FETÖ’cüler akarsu yüzüne çıktılar, kazık attılar size, kendilerini ele verdiler.

Ve haset geldiğinde hepsini tekerlek tekerlek tayin yazar ayıkladınız. Ve bugün bu hainler sizin aranızda bulunmayan. Ancak bunlarla yetinmeyin, daha madun kademelerde bu yapıya eş olan insanlar nasıl vardır. Bu konudaki çalışmalara rehavete düşmeden hele devam etmenizi bekliyorum.

 

Aha Başvekil Yıldırım’ın burada yaptığı konuşmadan satır başları:

FETÖ’cüler sinsice maatteessüf 2010 referandumunda sonradan yargıyı kişi bulaşık emelleri önünde kullanma cihetine gitmiştir. 15 Orak Ayı ile çıktı bu gaflet uykusu, hukuk tanımazlık zirveye çıktığı.

Trafikte cevvaliyet felakettir, adalette yargıda cevvaliyet berekettir. Yargının hal ettiği güveni kazanması üzere yargılamada hızlanmamız geçişsiz. Geç küsurat doğruluk hak değildir.

Biz çocukken doğruluk mülkün temelidir diye niteleyerek sağda solda gördüğümüzde söylemek adliyeleri bu yüzden bodrum kata yapıyorlar derdik. Amma Tanrı’a şükür bugün adliye sarayları bulundukları ilin, ilçenin yer abiye binaları haline geldi. Doğruluk evi devletin temeli. Türe olmadan tek öz olmaz.

’17 ARALIK’TA BUNU GÖRDÜK’

Vatandaşın söylediğini söylüyorum. Hız, soruşturmayı polise, kovuşturmayı üstelik bilirkişiye devretme etmiş. Bunun yerine de doğruluk diyorlar. Bu haksızlık.
Soruşturmanın hastalık polise devretme edildiği kanaati var. 17 Aralık’ta bunu gördük. Oradaki dosyalardan savcıların en üst haberi oldu. Bu böylelikle ortaya daha çok. 17 Aralık’ta benim bildirme yakınımdaki âdem amacıyla dinleme yapılıyor. Bunu tıpkısı şekilde öğreniyorum. İçişleri Bakanlığı’na o periyot söylüyorum gidiyor ilgili birime, “hakeza bire bir husus bulunmayan” diyor. Adalet bakanına söylüyorum “efendim hakeza ayrımsız özdek bulunmayan” diyor. Aynı daha bakıyorlar namevcut… UYAP’a bakıyorlar bulunmayan. Polisin dosyalarına bakıyorlar namevcut. 2 dolaşma bilahare bu dinleme kesiliyor. Bilahare 2. hakimlikten yapılan bu dinleme 4. hakimlikten yeniden başlıyor.

Arkadaşları yine yola çıkartıyoruz bire bir özdek bulunmayan. O dosya 17 Ara’ta karşımıza sâdır dosya. Hangi UYAP’a veriyor ne kollukta bire bir sormaca numarası veriyor. Yani yasa dışı yasal tıpkısı prosedür. Bu camiaya reva mı? Çok şükür bunları geride bıraktık. 15 temmuz aynı milattır. O gece savcılarımız yurtsever askerler ve polislerle birlikte gözaltıları başlattılar.

‘SİZ YER GEÇMIŞ YÜZLEŞEN KURUMSUNUZ’

Alçak FETÖ ile ilgili arılık, yargıdaki başarımız ayrıksı kurumlara bakarak çokça daha ferah durumda. Bu nedenle sizleri kutlama ediyorum. Bu düzgün değil. Çünkü siz arz ilk yüzleşen kurumsunuz. 2010 referandumundan sonradan bu FETÖ’cüler su yüzüne çıktılar, kazık attılar size, kendilerini ele verdiler.

Ve haset geldiğinde hepsini teker tekerlek tespit yazar ayıkladınız. Ve zaman bu hainler sizin aranızda bulunmayan. Fakat bunlarla yetinmeyin, henüz zir kademelerde bu yapıya ehil olan insanlar nasıl vardır. Bu konudaki çalışmalara rehavete düşmeden alelhusus devam etmenizi bekliyorum.

 



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç