SON DAKİKA

ByLock’ta yeni liste geliyor


Gündem 26 Ocak 2017 - Perşembe, Saat: 17:55
Haber 823 kere okundu.



ByLock’ta yeni liste geliyor
ByLock’ta yeni liste geliyor

MITOS 2016’DAHI ÇÖZMÜŞTÜ

FETÖ’nün kriptolu haberleşme zıkkım ByLock’un sunucusunun Litvanya’dahi olduğu belirlenmişti. Yazışma içerikleri ile bu yazışmaları yapanların bilgilerine vurmak için yapılan icraat Mayıs 2016’birlikte sonuç verdi. Litvanya’daki sunucuya giren MITOS, ByLock verilerini Türkiye’ye aktardı. Yapılan analizde ByLock’ta 18 milyon yazışma ve 3.5 milyon e-sefer saptandı. Antrparantez 200 binin üzerinde kullanıcı tespit edilerek, ByLock sistemini kullananların listesi çıkarıldı.

DEŞİFRE EDİLECEKLER

Türkiye, henüz önce ByLock sunucusunun bulunduğu Litvanya’dan bilgi kâm etmiş fakat serencam alamamıştı. Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un suikast sonucu öldürülmesinden sonra Türkiye ile gelişigüzel sormaca yürüteç Rusya’nın devreye girmesiyle Litvanya, Türkiye ile ByLock’la ilgilendiren işbirliğine başladı. Litvanya’nın ByLock kullanan kısaca 150 bin kişiyle ilişik bilgileri Türkiye’ye verdiği öğrenildi. Paylaşılan bu bilgilerin incelemesiyle eskimemiş tıpkı ByLock listesinin hazırlanacağı, ortaya çıkarılamayan bir nice ‘saklı yazı FETÖ’cünün üstelik sonunda afişe edileceği kaydediliyor.

ALTINTAŞ’MAĞARA İLİŞKİLERİ

Büyükelçi Karlov’u öldüren polis güçleri Mevlüt Ayvaz Altıntaş’ın, FETÖ ile angajmanlı kişilerle ilişkide olduğu öne sürülmüştü. Eskimemiş gelen ByLock bilgilerinin, Altıntaş’ın bu ilişkilerine çerağ tutması de bekleniyor.

MITOS 2016’DE ÇÖZMÜŞTÜ

FETÖ’nün kriptolu haberleşme ağı ByLock’un sunucusunun Litvanya’birlikte olduğu belirlenmişti. Iletişim içerikleri ile bu yazışmaları yapanların bilgilerine yayılmak için yapılan icraat Mayıs 2016’dahi akıbet verdi. Litvanya’daki sunucuya giren MIT, ByLock verilerini Türkiye’ye aktardı. Yapılan analizde ByLock’ta 18 milyon iletişim ve 3.5 milyon e-kez saptandı. Ayrıca 200 binin üstünde kullanıcı tespit edilerek, ByLock sistemini kullananların listesi çıkarıldı.

DEŞİFRE EDİLECEKLER

Türkiye, elan önceki ByLock sunucusunun bulunduğu Litvanya’dan bilgelik istek etmiş ancak akıbet alamamıştı. Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un suikast sonucu öldürülmesinden bilahare Türkiye ile gelişigüzel sormaca yürüteç Rusya’nın devreye girmesiyle Litvanya, Türkiye ile ByLock’la ilişik işbirliğine başladı. Litvanya’nın ByLock kullanan kısaca 150 bin kişiyle ilgili bilgileri Türkiye’ye verdiği öğrenildi. Paylaşılan bu bilgilerin incelemesiyle yıpranmamış tıpkısı ByLock listesinin hazırlanacağı, ortaya çıkarılamayan bir nice ‘saklı yazı FETÖ’cünün bile böylece afişe edileceği kaydediliyor.

ALTINTAŞ’IN İLİŞKİLERİ

Büyükelçi Karlov’u öldüren polis güçleri Mevlüt Mert Altıntaş’ın, FETÖ ile angajmanlı kişilerle ilişkide olduğu öne sürülmüştü. Eskimemiş gelen ByLock bilgilerinin, Altıntaş’ın bu ilişkilerine çırağ tutması bile bekleniyor.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç