SON DAKİKA

Kararı duyunca gözyaşlarına boğuldu


Gündem 26 Ocak 2017 - Perşembe, Saat: 17:53
Haber 631 kere okundu.



Kararı duyunca gözyaşlarına boğuldu
Kararı duyunca gözyaşlarına boğuldu

Adana 11. Ciddi Ceza Mahkemesindeki davanın ikinci duruşmasına, mevkuf sanık Mahmut Kılıçaslan (33) ile avukatı katıldı. Duruşmada, müştekiler Salih Özkaraman, Yanardağ Akgöz, Ercan Çakırdoğan ve Muhammet Korana ile Kült İşleri Başkanlığı’nı temsilen Müftü Yardımcısı Ahmet Celalettin Altunkaya de salonda amade bulundu. 

Murafaa başkanı, sanıktan elde edilen dijital malzemelerle ilişik raporun Adana Terörle Savaş Ofis Müdürlüğünce gönderilmediğini belirtti.

MÜFTÜLÜK ŞİKAYETÇİ 

Müştekiler henüz önceki rapor verdiklerini belirtip sanıktan şikayetçi olmadı.

Müftü Yardımcısı Ahmet Celalettin Altunkaya ise camide engel oluştuğunu belirterek, “Ancak zarar miktarı hususunda aynı tespit yapılmamıştır, sevgili dolayısıyla şikayetçiyiz, davaya karışmak istiyoruz.” dedi.

KARAR AÇIKLANDI, AĞLADI

Sanık Kılıçaslan de bütün kamuoyundan yine kusur dilediğini belirterek, “Böyle tıpkı suçla karşınıza çıkmaktan kendimden sıkılma duyuyorum.” diyerek tahliyesini istedi.

Murafaa heyeti, maznun Kılıçaslan’ı “Konusunda ertelenmiş suçun niteliği, dosya kapsamına yansıyan kanıt durumu ve tutuklulukta güzeşte müddet ile tutukluluğun hazırlık olma niteliği nazara alarak” sınırlı dışına çıkış yasağı ve adli taharri amacıyla boşaltma etti.

Tahliye kararını duyan Kılıçaslan, sevinçten detaylı süre ağladı.

Duruşma eksikliklerin tamamlanması üzere ertelendi.

OLAY

Adana Eşkal Sabancı Camisi’ne 1 Temmuz’dahi gelen Mahmut Kılıçaslan, cuma namazı hutbesi okunduğu sırada minbere çıkarak, “Üzerimde bomba var.” diye bağırıp, gömleğini açarak belinde sarılı lastik ve üzerinde solgun renkli, borazan şeklinde müstahzar el yapımı bombayı cemaate göstermiş, bunun konusunda ehil infiale kapılarak dışarı geçmek için koşuşturmuş, 11 hayat yaralanmıştı. sivil polis memurları, minbere çıkıp Kılıçaslan’ı atıl hale getirmişti.
Topluluk eliyle linç edilmek istenen Kılıçaslan tutuklanmış ve karşı “inanç, karın ve yetinme hürriyetinin kullanılmasını obstrüksiyon”, “muhtemel kasıtla cerh, yalın kat yaralama”, “silahlı terör örgütüne örgen görünmek”, “ağırbaşlı maddeleri izinsiz namına bulundurma” ve “ahali beyninde tırsmak ve panik yaratmak üzere yıldırma” suçlarından 70 yıla büyüklüğünde kodes cezası istemiyle dava açılmıştı.

Emniyet Müdürlüğünde görevli bomba imha uzmanı kol tarafından hazırlanan raporda Kılıçaslan’ın üzerindeki düzeneğin el yapımı patlayıcı olduğu kaydedilmişti.

Olayla ait cumhuriyet savcısı, cami zarfında ürkü, tevakki etmek ve arbedeye sebep olan Kılıçaslan için “akide, us ve yetinme hürriyetinin kullanılmasını işgal”, “beklenen kasıtla yaralama, gösterişsiz yaralama”, “silahlı terör örgütüne üye girmek”, “alçak maddeleri izinsiz adına bulundurma” ve “halk arasında ocumak ve panik fotoğraflamak için gözdağı” suçlarından iddianame hazırlamış, maznun karşı 5 ayrı suçtan 70 yıla kadar mahpushane cezası istemiyle sorun açılmıştı.

Adana 11. Bunaltıcı Ukubet Mahkemesindeki davanın ikinci duruşmasına, vakfedilmiş maznun Mahmut Kılıçaslan (33) ile avukatı katıldı. Duruşmada, müştekiler Salih Özkaraman, Yanardağ Akgöz, Ercan Şarap ve Muhammet Korana ile Ilmek İşleri Başkanlığı’nı temsilen Müftü Yardımcısı Ahmet Celalettin Altunkaya üstelik salonda hazır bulundu. 

Mahkeme başkanı, sanıktan elde edilen dijital malzemelerle ilgilendiren raporun Adana Terörle Uğraş Ofis Müdürlüğünce gönderilmediğini belirtti.

MÜFTÜLÜK ŞİKAYETÇİ 

Müştekiler henüz geçmiş ifade verdiklerini belirtip sanıktan şikayetçi olmadı.

Müftü Yardımcısı Ahmet Celalettin Altunkaya ise camide engel oluştuğunu belirterek, “Ancak zarar miktarı hususunda bir belirleme yapılmamıştır, sevgili nedeniyle şikayetçiyiz, davaya akmak istiyoruz.” dedi.

KARAR AÇIKLANDI, AĞLADI

Sanık Kılıçaslan de bütün kamuoyundan yeniden özür dilediğini belirterek, “Hakeza benzeri suçla karşınıza çıkmaktan kendimden perde duyuyorum.” diyerek tahliyesini istedi.

Duruşma heyeti, sanık Kılıçaslan’ı “Üstüne atılmış suçun niteliği, dosya kapsamına yansıyan delil durumu ve tutuklulukta geçen süre ile tutukluluğun tedbir olma niteliği nazara alarak” az dışına huruç yasağı ve adli taharri üzere tahliye etti.

Boşaltma kararını duyan Kılıçaslan, sevinçten uzun süre ağladı.

Duruşma eksikliklerin tamamlanması üzere ertelendi.

OLAY

Adana Dalan Sabancı Camisi’ne 1 Temmuz’üstelik mevrut Mahmut Kılıçaslan, cuma hutbesi okunduğu tam minbere çıkarak, “Üzerimde bomba var.” diyerek bağırıp, gömleğini açarak belinde sarılı sargaç ve üzerinde solgun mülevven, boru şeklinde hazırlanmış halk yapımı bombayı cemaate göstermiş, bunun üzerine ehil infiale kapılarak dışarı geçmek üzere koşuşturmuş, 11 can yaralanmıştı. taharri memuru memurları, minbere çıkıp Kılıçaslan’ı etkisiz arkaç getirmişti.
Ehil aracılığıyla linç yapılmak maksut Kılıçaslan tutuklanmış ve karşı “inanç, us ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme”, “muhtemel kasıtla yaralama, kolay yaralama”, “silahlı yıldırı örgütüne organ oluşmak”, “bati maddeleri müsaadesiz namına bulundurma” ve “umum arasında tevakki etmek ve panik fotoğraflamak üzere yıldırma” suçlarından 70 yıla büyüklüğünde hapis cezası istemiyle sorun açılmıştı.

Emniyet Müdürlüğünde işyar bomba imha uzmanı grup tarafından hazırlanan raporda Kılıçaslan’ın üzerindeki düzeneğin ahali yapımı patlayıcı olduğu kaydedilmişti.

Olayla ilgili cumhuriyet altını savcısı, cami içinde ürkü, gocunmak ve arbedeye sebep olan Kılıçaslan karşı “akide, us ve tatmin hürriyetinin kullanılmasını engelleme”, “beklenir kasıtla cerh, çarpık çurpuk cerh”, “silahlı yıldırı örgütüne örgen kalkışmak”, “güç maddeleri sellemehüsselam namına bulundurma” ve “ahali ortada ürkmek ve ürkü fotoğraflamak üzere tehdit” suçlarından iddianame hazırlamış, sanık karşı 5 ayrı suçtan 70 yıla büyüklüğünde mapus cezası istemiyle sevgili açılmıştı.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç