SON DAKİKA

Merkel’in Türkiye’ye geliş tarihi belli oldu


Dünya 26 Ocak 2017 - Perşembe, Saat: 13:25
Haber 3240 kere okundu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Türkiye programı galiba oldu. Merkel, 2 Küçük Ay Perşembe gübü Türkiye’birlikte olacak.

Merkel’in Türkiye’ye geliş tarihi belli oldu
Merkel’in Türkiye’ye geliş tarihi belli oldu

Merkel’in gündeminde mülteci krizinin çözümü, lehçe sorunlar, terörle mücadelede iş birliği ve tutum konuları kayran alıyor.

IKILI GÖRÜŞMELER
Merkel’mağara programında Başbakan Binali Saika ile baş başa görüşmesi, arkası sıra Merkel ile Saika’ın başkanlığında heyetlerarası görüşmeler yapılması öngörülüyor. Şansölye Merkel’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yoluyla birlikte akseptans edilmesi bekleniyor.

Merkel'in Türkiye'ye geliş tarihi belli oldu

SIĞINMACI KRİZİ
Almanya’da eylül ayında yapılacak genel seçimde namzet olan ve dördüncü nöbet bu göreve seçilmesi beklenen Merkel’mağara eke gündem maddeleri arasında mülteci krizinin çözümü üzere iş birliği şanlı tıpkı vadi tutuyor.

AB-TÜRKİYE ANLAŞMASI
Almanya’evet 2015 yılında 890 bin sığınmacının gelmesiyle iç politikada edisyon duruma düşen Merkel, KEZ-Türkiye mutabakatının devreye girmesinin peşi sıra sığınmacı akınının durmasıyla rahatlamıştı. Mutabakatın etkisiyle Almanya’evet mevrut sığınmacıların sayısı 2016’bile yüzdelik 70 azalarak 280 bine gerilemişti.

Tehlikeli eleştirilere karşın bugüne büyüklüğünde sığınmacılar için celi bap politikasını savunan, mülteci krizinin ancak Türkiye ile iş birliği içre çözülebileceğini tamlayan Merkel, umumi seçme öncesinde bu politikasının başarılarını kamuoyuna göstermeyi amaçlıyor.

PKK TERÖRÜYLE SAVAŞ
Merkel’in ziyaretinde ele alınması beklenen ayrımsız ayrıksı önemli gündem maddesini, asayiş ve terörle mücadelede teşrikimesai oluşturacak.

Türkiye, alelhusus PKK terör örgütünün Almanya’daki faaliyetlerinin üzerine gidilmesini, örgütün yaymaca ve mali faaliyetlerinin engellenmesini arzu ediyor.

Ankara, henüz esbak ziyaretinde PKK ile mücadelede daha yakın teşrikimesai sözü veren Merkel’den konkre adımlar bekliyor.

DAL DÜZEM ASTRONOMI ATI
Merkel’mağara Ankara ziyaretiyle tıpkısı günlerde Almanya’dan peş düzem ayrımsız astronomi Türkiye’ye gelerek düzenlilik konularını masaya yatıracak.

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Dr. Emily Veri başkanlığındaki kayirici düzem heyetin temaslarında, terörle savaşim aksiyon birliğinin güçlendirilmesine dönük adımların ele alınması bekleniyor.

FETÖ’NÜN ALMANYA’DAKİ FAALİYETLERİ
Türkiye ayrıca Fetullahçı Yıldırı Örgütü’nün (FETÖ) Almanya’daki faaliyetlerinin üzerine gidilmesini, 15 Orak Ayı çarpış girişiminin ardından Almanya’ya kaçan FETÖ üyelerinin Türkiye’ye iadeli edilmesini istek ediyor.

Merkel’in Ankara ziyaretinde, asayiş ve terörle mücadele konularında hisse senedi birliğinin birlikte ekonomi ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi dahi öremli yer tutak.

Konuşma kapsamında, Almanya’nın en büyük ticaret ortaklarından Türkiye’deki yatırımcıların sorunları ve beklentilerinin konuşulacağı, yatırımları teşvik etmeye çevrik mesajlar verileceği belirtiliyor.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç