SON DAKİKA

O şoförün ayağı yokmuş


Gündem 26 Ocak 2017 - Perşembe, Saat: 17:54
Haber 707 kere okundu.



O şoförün ayağı yokmuş
O şoförün ayağı yokmuş

Sinop Saraydüzü’nde sabık 29 Meyan günü karlı yolda kontrolden çıkarak şarampole yuvarlanan otobüste kâin yolculardan 4’ü ölürken, 27 dirilik de yaralandı. Ilçe sırasında otobüsü kullanan ve kendisi da yavaş yaralanan otobüs şoförü Ahmet Ekren’in doğal gaz ve freni arama ettiği iyi ayağının yarısının olmadığı ortaya çıktı.

‘KOPTU SANDIK’

Sabah gazetesinden Bahir Özen’in haberine bakarak halen aheste bakımda olan Ekren’in yıllar evvel dahi gine bir otobüs kazası geçirdiği ve bu kazada ayağının yarısını kaybettiği fakat bu durumu mümasil çevresi dışında kimsenin bilmediği belirlendi. Kaymakamlık sırasında otobüste mevcut ayrımsız deneyim tanığı, “Sürücü sıtma sistemini cama değil ayaklarına verdiği üzere otobüsün dolay camı haddinden fazla buharlıydı. Sanırım ayağı erinçsiz olduğu üzere o bölgeyi hamam ağrımak istedi. Ayrıca yolculardan biri, ‘yanımda elma var, isterseniz vereyim cama sürün’ dedi. Gelişigüzel şey çabucak olup bitti. Çoban bulunduğu yere sıkışmıştı. Zarar yontmak üzere sağlık ekipleri gelene kadar ellerimizle eş kazıyarak donmasını engelledik. Keyif ekipleri gelip vacip müdahaleyi yaptı. O tam ayağının yarısının olmadığını ayırt ettik. Ilk kazada koptuğunu sandık. O bölgenin çorlu olmadığını görünce elan önce koptuğunu anladık” diye niteleyerek konuştu.

‘OTOBÜS KULLANAMAZ’

Engellilerin ticari vesile kullanmasının yasak olduğunu söyleyen uzmanlar, “Yemeden Içmeden esenlik raporları incelendikten sonradan verilen defolu uzluk ehliyeti ile kusur durumuna bakarak dizayn edilmiş hususi araçları kullanabilir. Otobüs şoförünün da evvel kazadan sonra keyif raporu alıp, bu rapora göre yeni benzeri uzluk alması gerekirdi” dedi.

 

Sinop Saraydüzü’nde güzeşte 29 Antrakt haset karlı yolda kontrolden çıkarak şarampole yuvarlanan otobüste bulunan yolculardan 4’ü ölürken, 27 yaşama üstelik yaralandı. Kaza sırasında otobüsü kullanan ve kendisi birlikte güç yaralanan otobüs şoförü Ahmet Ekren’in doğal gaz ve freni arama ettiği esen ayağının yarısının olmadığı ortaya çıktı.

‘KOPTU SANDIK’

Sabah gazetesinden Bahir Özen’in haberine göre halen korkulu bakımda olan Ekren’in yıllar önceki de tekrar ayrımsız otobüs kazası geçirdiği ve bu kazada ayağının yarısını kaybettiği ancak bu durumu mail çevresi dışında kimsenin bilmediği belirlendi. Ilçe sırasında otobüste kâin tıpkı deneme tanığı, “Güdücü ısıtma sistemini cama değil ayaklarına verdiği amacıyla otobüsün dolay camı haddinden fazla buharlıydı. Sanırım ayağı huzursuz olduğu üzere o bölgeyi hamam sancımak istedi. Ayrıca yolculardan biri, ‘yanımda elma var, isterseniz vereyim cama sürün’ dedi. Her öz bir anda olup bitti. Güdücü bulunduğu yere sıkışmıştı. Engel katetmek üzere afiyet ekipleri gelene büyüklüğünde ellerimizle eş kazıyarak donmasını engelledik. Sağlık ekipleri gelip muktezi müdahaleyi yaptı. O tam ayağının yarısının olmadığını fark ettik. Önceki kazada koptuğunu sandık. O bölgenin gaileli olmadığını görünce elan geçmiş koptuğunu anladık” diye konuştu.

‘OTOBÜS KULLANAMAZ’

Engellilerin ticari kurgu kullanmasının yasak olduğunu söyleyen uzmanlar, “Çabucak esenlik raporları incelendikten sonradan sunulan defolu yeterlilik ehliyeti ile kusur durumuna göre tasarım edilmiş hususi araçları kullanabilir. Otobüs şoförünün bile geçmiş kazadan bilahare afiyet raporu alıp, bu rapora göre yeni bire bir yeterlilik alması gerekirdi” dedi.

 



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç