SON DAKİKA

Referandumda yol haritasını anlattı: Sokakta olacağız


Gündem 26 Ocak 2017 - Perşembe, Saat: 17:51
Haber 719 kere okundu.



Referandumda yol haritasını anlattı: Sokakta olacağız
Referandumda yol haritasını anlattı: Sokakta olacağız

VESAYETÇİLERİN SÖZCÜLÜĞÜ

“Bu temel değişikliğinin karşısında olanlara söyleyeceğim beş altı küçümseme var.Yıl 2007 DOĞRU Parti nüfuz, 363 milletvekili var ve YANLIŞSIZ Fırka’ye, zaman ‘müfit’ diyerek bu Temel’nın değişmesine karşı aslanlar kabilinden uğraş eden anamuhalefet partisi ‘Sen 363 saylav ile cumhur reisi seçemezsin’ dedi. Anamuhalefet partisi o periyot kendi fikrini değil arkadaki güçlerin, vesayetçilerin sözcülüğünü yaptı. Sanki efendim, 367 üçte iki icra vekili sayısı olmazsa Meclis toplanamazmış. Onların kafasına göre düşünüyorsak, Atatürk, İnönü, Heybet Bayar, diğerleri hepsinin seçimi hukuken sakat, anca mi? Zira o sayıya erişen bire bir özdek yok. Bugün yapılan 2007 referandumunda yapılan değişikliği namına vermek, az mütezayit işi tamamlamaktır.

KENDİ IŞTIYAK MESELELERİ IÇIN

‘Rejim değişiyor, Türkiye vasıtasız gidiyor…’ Onlar kendileri gidiyor. Feryadı figanı Türkiye üzere değil, öz umu meseleleri için. Birçok yol söyledik kardeşim. 1923’te rejim tartışması sona erdi. Bekçi. Cumhuriyet’in nimetlerinden da dizge istifade ediyor. 15 yıldır bu vasilik sahipleriyle mücadele ediyoruz, binnetice sonuna geldik.

NE GETİRİYORUZ, OKUMAMIŞLAR

‘Sedir’in etkinliği azalıyor…’ Haydi oradan neresi azalıyor? Genel müzakere var, yazılmış soru önergesi var, kanun etme var, cumhurbaşkanına entelekt var, bakanları hesaba çekmeye hakkı var. Meclis’in gücü artıyor. Kürsüde konuştular kenef oldular. Hangi getiriyoruz okumamışlar.

Mevcut sistemde erk partisi hangi diyorsa Divan onu yapıyor. Yıpranmamış sistemde Sedir’te tüzel kimliğiyle değme saylav teklif verebilecek, bunun yasalaşmasını sağlayacak. Milletvekillerinin ülke meselelerine henüz çok antlaşma harcamasına imkân sağlıyor.

Gemide süvari vardır ayrımsız de bir numara tutanak vardır. Süvarinin söylediği bayram herkesi bağlar. Birinci zabıt onun beynidir, yardımcısıdır. Bunlar CHP’lilerin anlayacağı aksiyon değil. CHP’nin başındaki eski çağın yöneticilerinden bahsediyoruz. Türkiye değişecek siz bile değişeceksiniz kardeşim. Apayrı yolu yok. Türkiye’nin değişimine bukanak uydurmayan dizge bulunmayan olmaya mahkûmdur. Biz üstelik dahil.

KESİN GÜN BU HAFTA AÇIKLANIR

Kanunuesasi değişikliği mahsus nisan ayının önce yarısında 20’sine kadar akla yatkın tıpkısı tarihte yapılacak. Bu hafta içerisinde dahi kesin gün açıklanmış evet. YSK’nın vereceği benzeri değişmeyen. Temel değişikliği teklifi Reisicumhur’nın onayına sunuldu. Reisicumhur onaylayacak amma belki üstelik imzalamayacak. İnşallah onaylar. Hepimize haddinden fazla iş düşüyor. Devlet başkanlarımız, karı kolları başkanlarımız, gençlik kolları başkanlarımız, belediye başkanlarımız, delegelerimiz, kaza, belde başkanlarımız ve 10 milyonu aşan SELIM Öğür ailesiyle Türkiye sokaklarında olacağız, vatandaşımızla kucaklaşacağız ve bu değişikliğin neler getirdiğini bir bir anlatacağız.”

MHP İLE UĞUR BİRLİĞİ VAR

BİZ bu değişikliği MHP ile alay malay yaptık. MHP kendi prensipleri içerisinde, zat partisinin ilkeleri doğrultusunda Divan’teki duruşunu sokakta üstelik gösterecek. Bunu Genel Başbuğ Sayın Bahçeli car etti. Bu değişiklik üstüne kasit birliği var. Ortak toplantılar yapalım, böyle bire bir husus bulunmayan. Anca bir şeye güvenmeyin. DOĞRU Fırka bu işi zat yapacak. Vatandaşın yanlış bilgilendirilmesini önleyecek tıpkısı kampanya düzenleyeceğiz. Yaptığımız şeyin doğruluğunu anlatmaya lüzum yok. Türkiye’nin bakir sistemle beraber terörle mücadelede etkinliği daha üstelik artacak. Türkiye zamanı henüz etken kullanacak, kararları daha acul matlup, bugünün işini yarına bırakmayacak, kırtasiyecilik ayrı tıpkı nüfuz yerine yürütmenin karşısında dikilemeyecek. Etki öz işini yapacak. FETÖ, BTÖ kabil yarıcı örgütler tekrar diriliş imkânı bulamayacak. Zira milletin imkânı rastgele şeyin üstünde olacak.

VESAYETÇİLERİN SÖZCÜLÜĞÜ

“Bu temel değişikliğinin karşısında olanlara söyleyeceğim biraz bayram var.Yıl 2007 AK Fırka kuvvet, 363 saylav var ve DÜRÜST Fırka’ye, bugün ‘yarayışlı’ diyerek bu Esas’nın değişmesine karşı aslanlar kabilinden uğraş fail anamuhalefet partisi ‘Sen 363 saylav ile reisicumhur seçemezsin’ dedi. Anamuhalefet partisi o dolaşma özlük fikrini değil arkadaki güçlerin, vesayetçilerin sözcülüğünü yaptı. Sözde efendim, 367 üçte iki nazır sayısı olmazsa Meclis toplanamazmış. Onların kafasına göre düşünüyorsak, Atatürk, İnönü, Mehabet Bayar, diğerleri hepsinin seçimi hukuken alil, öyle mi? Zira o sayıya erişen aynı madde bulunmayan. Zaman yapılan 2007 referandumunda yapılan değişikliği adına vermek, nakıs mütezayit işi tamamlamaktır.

KENDİ IKBAL MESELELERİ AMACIYLA

‘Diyet değişiyor, Türkiye elden gidiyor…’ Onlar kendileri gidiyor. Feryadı figanı Türkiye amaciyla değil, kendi rağbet meseleleri için. Kaç nöbet söyledik kardeşim. 1923’te perhiz tartışması sona erdi. Bekçi. Cumhuriyet Altını’mağara nimetlerinden da herkes istifade ediyor. 15 yıldır bu vasilik sahipleriyle savaş ediyoruz, nihayet sonuna geldik.

NE GETİRİYORUZ, OKUMAMIŞLAR

‘Sedir’mağara etkinliği azalıyor…’ Hadi oradan neresi azalıyor? Umumi musahabe var, yazılmış istifham önergesi var, kanun ika var, cumhurbaşkanına müdrike var, bakanları hesaba çekmeye hakkı var. Divan’mağara gücü artıyor. Kürsüde konuştular viran oldular. Ne getiriyoruz okumamışlar.

Mevcut sistemde iktidar partisi hangi diyorsa Sedir onu yapıyor. Kullanılmamış sistemde Divan’te tüzel kimliğiyle gelişigüzel saylav öneri verebilecek, bunun yasalaşmasını sağlayacak. Milletvekillerinin ülke meselelerine elan aşkın ahit harcamasına imkân sağlıyor.

Gemide atlı vardır tıpkısı üstelik birinci mazbata vardır. Süvarinin söylediği hezel herkesi bağlar. Bir Numara tutanak onun beynidir, yardımcısıdır. Bunlar CHP’lilerin anlayacağı hisse senedi değil. CHP’nin başındaki önceki çağın yöneticilerinden bahsediyoruz. Türkiye değişecek siz birlikte değişeceksiniz kardeşim. Ayrıksı yolu yok. Türkiye’nin değişimine ayak uydurmayan bütün namevcut olmaya mahkûmdur. Tığ dahi dahil.

KESİN GÜNEŞ BU HAFTA AÇIKLANIR

Anayasa değişikliği belli nisan ayının ilk yarısında 20’döş büyüklüğünde uygun tıpkısı tarihte yapılacak. Bu hafta içerisinde birlikte kesin gün açıklanmış evet. YSK’nın vereceği bire bir karar. Esas değişikliği teklifi Reisicumhur’nın onayına sunuldu. Cumhurbaşkanı onaylayacak amma ihtimal birlikte imzalamayacak. İnşallah onaylar. Hepimize çok hisse senedi düşüyor. Toprak başkanlarımız, avrat kolları başkanlarımız, gençlik kolları başkanlarımız, şehremaneti başkanlarımız, delegelerimiz, kaymakamlık, kasaba başkanlarımız ve 10 milyonu aşan AK Tümen ailesiyle Türkiye sokaklarında olacağız, vatandaşımızla kucaklaşacağız ve bu değişikliğin neler getirdiğini bir bir anlatacağız.”

MHP İLE MERAM BİRLİĞİ VAR

BİZ bu değişikliği MHP ile gelişigüzel yaptık. MHP öz prensipleri içerisinde, zat partisinin ilkeleri doğrultusunda Meclis’teki duruşunu sokakta birlikte gösterecek. Bunu Genel Başbuğ Sayın Bahçeli zar etti. Bu uymazlık üstüne gaye birliği var. Eş toplantılar yapalım, hakeza tıpkısı molekül bulunmayan. Anca aynı şeye güvenmeyin. SELIM Fırka bu işi zat yapacak. Vatandaşın falsolu bilgilendirilmesini önleyecek tıpkı kampanya düzenleyeceğiz. Yaptığımız şeyin doğruluğunu anlatmaya gerek yok. Türkiye’nin yıpranmamış sistemle beraber terörle mücadelede etkinliği daha birlikte artacak. Türkiye zamanı henüz etkili kullanacak, kararları daha çabuk matlup, bugünün işini yarına bırakmayacak, kırtasiyecilik ayrı benzeri iktidar yerine yürütmenin karşısında dikilemeyecek. Mahkeme Kararı özlük işini yapacak. FETÖ, BTÖ kadar bölücü örgütler esasen tecessüm imkânı bulamayacak. Zira milletin imkânı gelişigüzel şeyin üstünde olacak.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç