SON DAKİKA

Sahte diplomayla 20 yıl lisede öğretmenlik yaptı


Gündem 26 Ocak 2017 - Perşembe, Saat: 17:53
Haber 691 kere okundu.



Sahte diplomayla 20 yıl lisede öğretmenlik yaptı
Sahte diplomayla 20 yıl lisede öğretmenlik yaptı

Habertürk Gazetesi’nden Yengi Samancı’nın haberine bakarak Rüya Ö., 1996’üstelik Nevşehir’de göreve başladı. Mütenevvi illerde muallimlik yaptıktan sonraları 2004’te Konya’ya atandı. Selçuki İlçesi Adil Karaağaç Mesleksel ve Maharet Küçük Asya Lisesi’nde endüstriyel otomasyon bölümü öğretmeni olan Görüntü Ö., son 1 yılda tıpkısı okulda müdür muavini adına görev yapmaya başladı.

Sahte hoca görevini sürdürürken, 15 Orak Ayı darbe girişiminin ardından kamu amme çalım ve kuruluşlarında görevli personel hakkında tetkik başlatıldı. Konya’daki inceleme sırasında hasbelkader Hülya Ö.’nün darülfünun mezunu olmadığı ve diplomasının de yapmacıklı olduğu belirlendi. Milli Terbiye Bakanlığı, serian harekete geçerek yapmacıklı öğretmenin görevine serencam verdi ve savcılığa yanlışlık duyurusunda bulundu. Yakınma dilekçesinde, Görüntü Ö.’nün 20 yıl boyunca aldığı maaşın iadesi ile gelişigüzel evrakta düzmecilik ve ayyarlık suçlarını işlediği gerekçesiyle cezalandırılması istendi.

Gözaltına alınan cali sarıklı Hayal Ö., adli arama gibi azade bırakıldı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü sormaca sonucunda düzmecilik ve dolandırıcılıkla suçlanan Rüya Ö.’den 20 yıllık maaşının izansız alınması üzere dava açıldı.

ESKİ ÖĞRENCİLERİ: ÖĞÜT ANLATMAZDI
Rüya Ö.’nün eski öğrencilerinin anlatımları, düzme öğretmenin yetişek kapasitesini da gözler önüne serdi. İsimlerinin kullanılmamasını talip bozuk öğrenciler, şunları söyledi:
“Hayal Öğretmen’nın dersleri çok rahat geçerdi. Ders anlatmayı sevmiyordu. Tıpkı el da ders anlattığına tanık olmadık. MEGEP (Mesleki Eğitim ve Öğretim Sistemini Ihya Projesi) notlarını bize dağıtır, bu notları okumamızı isterdi. Soru sormazdık. Sorsak dahi alacağımız cevabın ‘Ders kitaplarınıza bakın, hem okuma alışkanlığınız artar’ olacağını bilirdik. Sınavları birlikte çok kolaydı. Elhak herhangi bir sınıfa aynı sorularla sınav yapardı. Onun dersinden kimsenin bırakın sınıfta kaldığını, dokunaklı derece aldığını duymadık.”

Rüya Ö. ile gelişigüzel fariza işleyen ayrımsız pedagog ise “Hiç şaşırmadım. Liyakati sıfır biriydi. Öğretmenler odasında biz dersimiz ile ilişkin bilgi paylaşımları yaparken o aramıza çokça katılmaz, dersi ile ilişik it canlı konuşmazdı” dedi.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç