SON DAKİKA

Şehircilik Şurası 27 Ocak’ta toplanıyor


Siyaset 26 Ocak 2017 - Perşembe, Saat: 15:26
Haber 2944 kere okundu.

Türkiye’nin insan odaklı yeni şehirleşme vizyonunu, gelişen şerait çerçevesinde elçi ayrımsız şekilde belirlenebilmesi için Yer ve Kentçilik Bakanlığı marifetiyle Şehircilik Şunu düzenleniyor.

Şehircilik Şurası 27 Ocak’ta toplanıyor
Şehircilik Şurası 27 Ocak’ta toplanıyor

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DA KATILACAK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde açılışı yapılacak şura, dört esas komisyonda çalışmalarını yürütecek.


(Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki)

Komisyonların gündem konuları ise şöyle;
Şehirlerimizde Kimlik, Planlama ve Tasarım, Kentsel Inkılap, Şehirleşme, Göç ve Uyum, Şehirleşmenin Bakir Vizyonunda Domestik Yönetimlerin Rolü.

EŞ VE ŞEHİRLERİN KİMLİĞİ TARTIŞMAYA AÇILIYOR
Düzenlenecek olan şura ile ilişkin benzeri açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki; “Şehircilik Şurası ile insanımızın ruhunun, tarihî birikiminin, toplumsal hassasiyetlerinin ve kentli kimliğinin yöre planda tutulduğu konular, edimsel gelişmeler ışığında, akademisyenler, üniversiteler, ilişik sivil cemiyet kuruluşları aracılığıyla tartışmaya açılıyor.” dedi.

TAKIP GELİŞTİRİP ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SUNACAĞIZ
Şehircilik Şunu’na, ülkenin etkili akademisyenleri, bürokratları ve uzmanlarıyla beraber ilişkin sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılacağını kaydeden Bakan Özhaseki, “Kasaba ve Şehircilik Bakanlığı’mızın fariza alanına giren konulara ilgili durum tespitleri ve araştırmalar yapılacak, mesail belirlenecek, stratejiler geliştirilecek, akabinde çözüm önerileri sunulacaktır.” ifadesini kullandı.

İNSAN ODAKLI ŞEHİRLEŞME VİZYONU BAŞTAN BELİRLENECEK
Türkiye’nin kayırıcı odaklı şehirleşme vizyonunun değişen koşullar çerçevesinde yeniden belirleneceğini vurgulayan Özhaseki, “Medeniyetimizin ve geleneksel kültürümüzün sürdürülebilmesi üzere, katıksız ve tarihi dokunun korunup ati nesillere aktarılabilmesi amacıyla, şok benzeri zihniyet ortaya çıkıyor.” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, geçmişinden beli bükük aynı mimariyle şekillenen, toplumsal ve kültürel mirasını yitiren, hayat kalitesini düşüren, insana ve çevreye cebin duyarsız olan bir şehirleşmeyi reddettiğini rapor fail Bakan Özhaseki, Bakanlığının, ayrımsız taraftan güzel medeniyetini başvuru aldığını, bir taraftan da sürdürülebilir ve kimlikli şehirlerin önünü açtığını belirtti.

ŞEHİRCİLİKTE BAKIR ÖNSEZI
Şuranın asıl temasının “Şehircilikte Kullanılmamış Anlayiş” olduğunu ifade fail Bakan Özhaseki sözlerini şöyle sürdürdü; “Hedefimiz; Türkiye’nin yeni şehircilik vizyonunu, gelişen ve değişen koşullar çerçevesinde akademisyenlerle, bürokratlarla, ait sivil topluluk kuruluşlarıyla gelişigüzel belirlemektir. Şuramızın süreceği 3 kamer süresince; Şehirlerimizde Etiket, Planlama ve Tasarım’dan Kentsel Inkılap’e, Şehirleşme, Kafile ve Uzlaşma’dan Şehirleşmenin Yeni Vizyonunda Yerli Yönetimlerin Rolü’ne büyüklüğünde çok serbest bir yelpazede mesai fırsatı bulacağız.”

Şehircilik Şunu sonrası yayımlanacak olan Akıbet Bildirgesi’nin önemine değinen Özhaseki, Serencam Bildirgesi’nin Yer ve Kentçilik Bakanlığı mensuplarına, kentçilik alanında cıvıltı gösteren tüm gurur ve kuruluşlar ile uzmanlara şanlı ayrımsız müracaat kaynağı olacağına inandığını kaydetti.

ŞURA, KÜLLİYE’DE GERÇEKLEŞECEK
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek Şura’nın açılış programına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın de katılacağını kaydeden Vekil Özhaseki, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Cumhurbaşkanımızın, vermiş oldukları bindi ve göstermiş oldukları ilgiden âlem kendilerine bu açacak ile yeniden teşekkür geçmek istiyorum. Ayrıca Kentçilik Şunu münasebetiyle vakitlerini Türkiye’nin Şehirleri üzere ayıracak olan saygıdeğer olgun adamlarımıza, üniversitelerimize, amme alım ve kuruluşlarımıza, sivil sosyete kuruluşları ve patika örgütlerinin değerli mensuplarına katkılarından dünya şükranlarımı sunuyorum. Kentçilik Şurası’ndan elde edilecek sonuçların Kullanılmamış Türkiye idealimize hizmet etmesini, ülkemize ve milletimize aynalı olmasını temenni ediyorum” dedi.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç