SON DAKİKA

‘Şeytan üçgeni’ kıskaca alındı! En küçük harekette bomba yağıyor


Gündem 26 Ocak 2017 - Perşembe, Saat: 17:53
Haber 1003 kere okundu.



‘Şeytan üçgeni’ kıskaca alındı! En küçük harekette bomba yağıyor
‘Şeytan üçgeni’ kıskaca alındı! En küçük harekette bomba yağıyor

Haberin diğer fotoğrafları amacıyla tıklayın

  • Şeytan üçgeni kıskaca alındı PKKya bomba yağıyor
  • Şeytan üçgeni kıskaca alındı PKKya bomba yağıyor
  • Şeytan üçgeni kıskaca alındı PKKya bomba yağıyor
  • Şeytan üçgeni kıskaca alındı PKKya bomba yağıyor

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ndeki 34’üncü Hudut Liva Komutanlığı Tekeli 2’nci Sınır Taburu’na sınırlı Mirgesav Gerçeklik Bölgesi’nde görev eden Hudut Kartalı olarak adlandırılan Mehmetçiğin ağırbaşlı şita koşullarındaki mücadelesine DHA muhabirleri dahi şahit oldu. Mehmetçik, terör örgütü PKK’nın bölgede şita üslenmesine ve kaçakçılık ticaretine darbe vurdu. Irak’taki Hakurk, Kalereş ve Ari kamplarından gelen PKK’lı teröristlerin geçişine müsaade vermeyen 2807 rakımdaki Uç Kartalları, sık sık zindelik yaşanan bölgeleri alçak silahlarla keskin altına alıyor.

Tekeli 34’üncü Uç Tugayı 2’nci Uç Taburu’na kapalı Mirgesav Kaynak Bölgesi, sınır güvenliğini ulaşmak, terörle ve örgütün finans kaynağı kaçakçılıkla mücadele etmek maksadıyla 2 Mayıs 2016’birlikte 2807 rakımda adeta kartal yuvasını yakın Mirgesav Dağı üstüne kuruldu. Özellikle Yıldız Irak’taki Hakurk, Kalereş ve Daylak kamplarındaki PKK’lı teröristlerin Türkiye topraklarına Şemdinli İlçesi üzerinden giriş yaptığı mefret güzergahlardan biri olan Berekeşk, Masure Yaylaları ile Yiğitler hattını Sınır Kartalları kapatınca, teröristlerde düzlük hakimiyetini kaybetti.

ŞEYTAN ÜÇGENİNDE AMANSIZ MÜCADELE

PKK’lı teröristlerin bildirme banal hareketinin da takip edildiği, Türkiye İran ve Irak’ın liyakatsiz noktasında ’Şeytan Üçgeni’ namına bildik noktadaki Mirgesav Gerçek Bölgesi’nde, hususi eğitilmiş Mehmetçikler dosta yürek düşmana gocunmak veriyor. Intikal güzergahları Mehmetçikler yoluyla mülga PKK’lıar, şita üslenmesini yapmaya çalıştığı dağlarda de barınamıyor. Bölgeye ağırbaşlı silahlar yerleştirip mağaralar yapmaya çalışan PKK’lılara alın biaman bir savaş yürütülüyor.

EN KÜÇÜK HAREKETTE BOMBA YAĞIYOR

Stratejik öneme erbap bölgede insansız hava araçları fon alırken, kök bölgesinde üstelik son teknolojik cihazlarla geceleyin- güneş bakma yapılıyor. Elde edilen görüntüler üzerine PKK’lı teröristlerin bulunduğu noktalar kimi vakit Türk Gelgel Kuvvetlerine ilişik uçaklar ve nesep bölgesindeki okkalı silahlarla tehlikeli bire bir şekilde atış altına alınıyor.

KAÇAKÇILIK ÖNLENİNCE KAMIŞ KAMIŞ ÇATIŞMA YAŞANDI

Mahiyet bölgesinin kurulmasından sonra geçişleri mülga ve kıskaca alınan PKK’lı teröristler ile Mehmetçikler beyninde sık sık sıcak irtibat sağlandı. Örgütün para kaynağı olan kaçakçılık önlenince PKK’lılarla yaşanan vahim çatışmalarda Mirgesav Ana Bölgesi’nde 5 martir verildi. Çatışmalarda çok sayıda yıldırıcı birlikte tembel ağıl getirildi. Köken bölgesine, kurulduğu tarihten itibaren 3 sızma girişimi yapılırken, 48 havan topu, 74 Doçka ve Kanas saldırısı oldu. Ancak Mehmetçiğin anında eşit vermesiyle PKK’lı teröristler amacına ulaşamadı.

EKSİ 30 KADEME METRELERCE KAR

İlk misil kış mevsiminde kalınan Mirgesav Gerçek Bölgesi’nde, Mehmetçik terörle alay malay kaçakçılık ve doğayla üstelik savaş ediyor. Gelgel sıcaklığının ara sıra eksi 30 dereceye büyüklüğünde düştüğü 2807 rakımlı mahiyet bölgesine metrelerce kar yağdı. Kişmiri gömülen gerçeklik bölgesinde Mehmetçik mevziler arası irtibatı metrelerce eş açarak yaptıkları kar tünelleriyle sağlıyor. Bölgeye er ve cephane sevkiyatı ise helikopterlerle yapılıyor.

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ndeki 34’üncü Son Sancak Komutanlığı Tekeli 2’nci Uç Taburu’na merbut Mirgesav Köken Bölgesi’nde fariza eden Uç Kartalı yerine adlandırılan Mehmetçiğin yoğun kış koşullarındaki mücadelesine DHA muhabirleri bile şahit oldu. Mehmetçik, yıldırı örgütü PKK’nın bölgede şita üslenmesine ve kaçakçılık ticaretine çarpış vurdu. Irak’taki Hakurk, Kalereş ve Cıbıldak kamplarından mevrut PKK’lı teröristlerin geçişine cevaz vermeyen 2807 rakımdaki Sınır Kartalları, sık sık hayatiyet yaşanan bölgeleri çetin silahlarla zehir altına alıyor.

Tekeli 34’üncü Son Tugayı 2’nci Uç Taburu’na kapalı Mirgesav Hakikat Bölgesi, hudut güvenliğini sağlamak, terörle ve örgütün finans kaynağı kaçakçılıkla boğuşmak maksadıyla 2 Mayıs 2016’üstelik 2807 rakımda adeta kartal yuvasını andıran Mirgesav Dağı üstüne kuruldu. Hele Şimal Irak’taki Hakurk, Kalereş ve Cıbıldak kamplarındaki PKK’lı teröristlerin Türkiye topraklarına Şemdinli İlçesi üzerinden giriş yaptığı koskocaman güzergahlardan biri olan Berekeşk, Masure Yaylaları ile Yiğitler hattını Sınır Kartalları kapatınca, teröristlerde kayran hakimiyetini kaybetti.

ŞEYTAN ÜÇGENİNDE AMANSIZ MÜCADELE

PKK’lı teröristlerin sunma basit hareketinin da izlem edildiği, Türkiye İran ve Irak’ın muvaffakiyetsiz noktasında ’Şeytan Üçgeni’ yerine tanıdık noktadaki Mirgesav Temel Bölgesi’nde, özel talimli Mehmetçikler dosta cüret düşmana saygı veriyor. Intikal güzergahları Mehmetçikler eliyle mülga PKK’lıar, kış üslenmesini yapmaya çalıştığı dağlarda birlikte barınamıyor. Bölgeye ağır sıklet silahlar yerleştirip mağaralar yapmaya müteharrik PKK’lılara alın amansız bir mücadele yürütülüyor.

EN OLDUKÇA HAREKETTE BOMBA YAĞIYOR

Stratejik öneme eş bölgede insansız çekicilik araçları fon alırken, ana bölgesinde bile sonuç teknolojik cihazlarla tün- gündüz dikiz yapılıyor. Elde edilen görüntüler üstüne PKK’lı teröristlerin bulunduğu noktalar kimi zaman Türk Çekicilik Kuvvetlerine ait uçaklar ve kaynak bölgesindeki kısık silahlarla yavaş tıpkı şekilde atış altına alınıyor.

KAÇAKÇILIK ÖNLENİNCE PENIS ZEKER ÇATIŞMA YAŞANDI

Hakikat bölgesinin kurulmasından bilahare geçişleri kapatılan ve kıskaca alınan PKK’lı teröristler ile Mehmetçikler arasında sıkça sıcak bağlantı sağlandı. Örgütün finans kaynağı olan kaçakçılık önlenince PKK’lılarla yaşanan tehlikeli çatışmalarda Mirgesav Kök Bölgesi’nde 5 şehit verildi. Çatışmalarda çokça sayıda terörist birlikte işsiz ağıl getirildi. Üs bölgesine, kurulduğu tarihten itibaren 3 sızma girişimi yapılırken, 48 havan topu, 74 Doçka ve Kanas saldırısı oldu. Fakat Mehmetçiğin takkadak eşit vermesiyle PKK’lı teröristler amacına ulaşamadı.

EKSİ 30 KADEME METRELERCE KAR

İlk posta şita mevsiminde kalınan Mirgesav Kaynak Bölgesi’nde, Mehmetçik terörle birlikte kaçakçılık ve doğayla de savaşım ediyor. Çekicilik sıcaklığının kimi vakit eksi 30 dereceye kadar düştüğü 2807 rakımlı hakikat bölgesine metrelerce kar yağdı. Karaca gömülen hamur bölgesinde Mehmetçik mevziler arası irtibatı metrelerce karı açarak yaptıkları kar tünelleriyle sağlıyor. Bölgeye asker ve mühimmat sevkiyatı ise helikopterlerle yapılıyor.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç