SON DAKİKA

‘Uzatmadan karar veririz’


Gündem 26 Ocak 2017 - Perşembe, Saat: 17:50
Haber 599 kere okundu.



‘Uzatmadan karar veririz’
‘Uzatmadan karar veririz’

Erdoğan ve Madagaskar Reisicumhur Hery Rajaonarimampianina, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleştirdikleri baş başa ve heyetler arası görüşmelerin peşi sıra ortak matbuat toplantısı düzenledi. Erdoğan, basın toplantısının ardından, kanunuesasi değişikliğine ilişik Meclis’kap geçen kanunla ilgili namına, ”Ülkemize döndükten sonraları öyle zannediyorum ki Sedir Başkanlığı’nın, Cumhurbaşkanlığı’na parlamentodaki bu görüşmelerin neticesini ulaştırmış olması lazım. Bizler üstelik değerlendirmemizi yapacağız, çok uzatmadan. Zira milletin beklentisi budur. Bir Lahzada kararımızı verip ve bu yetişkin adımı, atılmış bu azimli adımı bizler üstelik TBMM’ye defaatle göndereceğiz” dedi.

CHP TEMEL MAHKEMESİ’HANGI GİDERSE

Cumhurbaşkanı, CHP’nin Temel Mahkemesi’hangi başvurmasına ait soruya ise şöyle cevap verdi: “Mugayeret, Kanunuesasi Mahkemesi’hangi başvurabilir. Bu konuda her yasaklayıcı, ‘ne oraya gidiyorsun’ deme hakkımız bulunmayan amma bunlara birlikte alışığız. Temel Mahkemesi’ne çok kalın gitmeye menus iş da var ülkemizde. Talep ederim kim benzeri dakika geçmiş Esas Mahkemesi üstelik bu konuyla ilişik kararını verir. Zira milletimiz şu anda yoğun bir şekilde heyecanla çıktı bu konuda atacakları adımın hazırlığı içerisinde.”

FETÖ OKULLARI SORUSUNA YANIT

Rajaonarimampianina da konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ülkeye gelen heyete meni ederek bu neşeli heyetin haddizatında Türk makamlarının ziyarete verdikleri önemi gösterdiğini vurguladı. “Türkiye’birlikte akıbet zamanlarda meydana mevrut olayları duyduk, biliyoruz. Malgaş halkı Türk halkının yanındadır. Düşmanlarla savaşırken sizin yanınızdayız” diyen Rajaonarimampianina, ülkedeki FETÖ okullarının kapatılıp kapatılmayacağına ait tıpkısı soru üzerine, “Nerede olursa olsun terörle savaşım etmeliyiz. Terörden doğrudan etkilenmesek bile yeniden birlikte uğraş etmeliyiz ve bunu bilgece yapmamız gerekiyor” değerlendirmelerinde bulundu.

Erdoğan ve Madagaskar Cumhurbaşkanı Hery Rajaonarimampianina, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleştirdikleri beraberce ve heyetler arası görüşmelerin arkası sıra kuma matbuat toplantısı düzenledi. Erdoğan, matbuat toplantısının ardından, kanunuesasi değişikliğine ilişkin Meclis’deri güzeşte kanunla ilişkin adına, ”Ülkemize döndükten sonra anca zannediyorum kim Divan Başkanlığı’nın, Cumhurbaşkanlığı’na parlamentodaki bu görüşmelerin neticesini ulaştırmış olması geçişsiz. Bizler dahi değerlendirmemizi yapacağız, aşkın uzatmadan. Zira milletin beklentisi budur. Acilen kararımızı verip ve bu kocaman adımı, atılan bu azimli adımı bizler dahi TBMM’ye tekraren göndereceğiz” dedi.

CHP TEMEL MAHKEMESİ’HANGI GİDERSE

Cumhurbaşkanı, CHP’nin Kanunuesasi Mahkemesi’hangi başvurmasına ilişkin soruya ise şöyle cevap verdi: “Uymazlık, Kanunuesasi Mahkemesi’ne başvurabilir. Bu konuda seçme inhibitör, ‘sebep oraya gidiyorsun’ mersiye hakkımız bulunmayan ama bunlara üstelik alışığız. Esas Mahkemesi’hangi haddinden fazla sık gitmeye alışık zekâ da var ülkemizde. Arzu ederim kim bir an evvel Anayasa Mahkemesi birlikte bu konuyla ilişik kararını verir. Çünkü milletimiz şu anda kilolu bire bir şekilde heyecanla imdi bu konuda atacakları adımın hazırlığı içerisinde.”

FETÖ OKULLARI SORUSUNA YANIT

Rajaonarimampianina dahi konuşmasında, Reisicumhur Erdoğan’la ülkeye gelen heyete meni ederek bu canlı heyetin aslında Türk makamlarının ziyarete verdikleri önemi gösterdiğini vurguladı. “Türkiye’dahi son zamanlarda meydana mevrut olayları duyduk, biliyoruz. Malgaş halkı Türk halkının yanındadır. Düşmanlarla savaşırken sizin yanınızdayız” diyen Rajaonarimampianina, ülkedeki FETÖ okullarının kapatılıp kapatılmayacağına ilgili tıpkı soru üzerine, “Nerede olursa olsun terörle savaş etmeliyiz. Terörden aracısız etkilenmesek dahi tekrar üstelik savaş etmeliyiz ve bunu hakimane yapmamız gerekiyor” değerlendirmelerinde bulundu.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç