SON DAKİKA

Arda Turan’dan eleştirilere yanıt


Gündem 27 Ocak 2017 - Cuma, Saat: 07:02
Haber 1174 kere okundu.



Arda Turan’dan eleştirilere yanıt
Arda Turan’dan eleştirilere yanıt

Arda Turan’ın Instagram hesabından yaptığı izah şöyle:
”Saat biraz geç biliyorum amma bütün dahi şu anda tercüman olmak istediğim şeyler var. Yakında yeni anayasa referandumu ile ilişik, kimseyi kırmadan, can olma hakkımı kullanarak, özgür irademle fikrimi belirttim.

Demokrasinin ana ve lazım şartlarından biridir; fikrini anlatmak. İşin maharet tarafı siyasi benzeri tartışmadır; ego bu ülkenin ayrımsız vatandaşı olarak, hemen görüşümü belirttim. Bu laf üzerinden, Atatürk ve yurt sevgimi misyon düzlük ithamlara maruz kaldım. Öncelikle izah etmek isterim ki benim bu ülkeye ve Atatürk’e olan sevgimi, mesnetsiz ithamlarla sorgulamak ve ölçümlemek, kimsenin haddi değildir.

Ben Atatürk ilkelerini ve inandığım doğrularımı hayatımın gelişigüzel saniyesinde uygulamaya etkin biriyim. Onun bize armağan ettiği bayramların, dünyanın değme tarafında, onlarca coğrafyada, onlarca dilde kutlanmasına ve hatırlanmasına araç ergin biriyim bire bir zamanda. Defalarca bayrağımızı, milyarların gözü uğrunda, Avrupa’nın ve dünyanın arz iri stadyumlarında sırtımda gururla taşıdım. Tenkit hakkını başlamak yerine bana hakaret eden, beni vatan hainliğiyle suçlayanlara, üstteki bilgileri hatırlatmak isterim.

Ben 11 yaşında Bayrampaşa’dan çıktım. Ego tek şeyi hele insanlar beni sevsin diye niteleyerek yapmadım. Amma ego bilcümle haddinden fazla sevdim; ülkemi, bayrağımı, takımımı, insanları, hayatı. Hayatım boyunca devletin seçme kurumundan yahut kişisinden ne tek bire bir özdek istedim, ne da kendime çıkar sağladım. Benim vicdanım rahat, bağımsız milletvekili ve hürdür. İnandığım doğruları temas ahit söyledim, söylemeye da devam edeceğim. Ben bu ülkenin her bireyini; annem kadar, babam kabilinden, kardeşim kabilinden sevdim, sevmeye de devam edeceğim. Değme eleştiriye tahammülüm var amma vatan sevgime, bayrağıma olan aşkıma yapılan hakarete tahammülüm yok. Bu hanay bana; benim kabil olmayanlarla, benim üzere düşünmeyenlerle gelişigüzel sulh süresince yaşamayı öğretti. Hepsinin başımın üzerinde yeri var. Bu devlet benim sevdam. Tekrar hatırlatmak istedim. Dostlukla, saygıyla ve dahi mutlulukla…”

Arda Turandan eleştirilere yanıt

Arda Turan’ın Instagram hesabından yaptığı açıklama şöyle:
”Saat biraz geç biliyorum amma tamam da şu anda terennüm etmek istediğim şeyler var. Geçenlerde eskimemiş esas referandumu ile ilgilendiren, kimseyi kırmadan, duygusal olma hakkımı kullanarak, müstakil irademle fikrimi belirttim.

Demokrasinin anne ve mukteza şartlarından biridir; fikrini göstermek. İşin maharet tarafı siyasal ayrımsız tartışmadır; ben bu ülkenin aynı vatandaşı namına, vakit kaybetmeden görüşümü belirttim. Bu bahis üzerinden, Atatürk ve yurt sevgimi amaç alan ithamlara maruz kaldım. Öncelikle tefhim etmek isterim ki benim bu ülkeye ve Atatürk’e olan sevgimi, mesnetsiz ithamlarla sorgulamak ve muhakeme etmek, kimsenin haddi değildir.

Ego Atatürk ilkelerini ve inandığım doğrularımı hayatımın herhangi bir saniyesinde uygulamaya müteharrik biriyim. Onun bize hediye ettiği bayramların, dünyanın değme tarafında, onlarca coğrafyada, onlarca dilde kutlanmasına ve hatırlanmasına vasıta ergin biriyim benzeri zamanda. Defalarca bayrağımızı, milyarların gözü önünde, Avrupa’nın ve dünyanın yer nazik stadyumlarında sırtımda gururla taşıdım. Tenkit hakkını girmek yerine bana taşlama eden, beni yurt hainliğiyle suçlayanlara, üstte bilgileri anımsatmak isterim.

Ego 11 yaşında Bayrampaşa’dan çıktım. Ego hiçbir şeyi hele insanlar beni sevsin diye niteleyerek yapmadım. Ama ben hep haddinden fazla sevdim; ülkemi, bayrağımı, takımımı, insanları, hayatı. Hayatım süresince devletin rastgele kurumundan yahut kişisinden hangi tek bire bir özdek istedim, hangi üstelik kendime yarar sağladım. Benim vicdanım abat, bağımsız ve hürdür. İnandığım doğruları rastgele ahit söyledim, söylemeye dahi bitmeme edeceğim. Ben bu ülkenin seçkin bireyini; annem kabil, babam kabilinden, kardeşim üzere sevdim, sevmeye dahi devam edeceğim. Seçme eleştiriye tahammülüm var ama yurt sevgime, bayrağıma olan aşkıma yapılan hakarete tahammülüm yok. Bu hanay bana; benim üzere olmayanlarla, benim üzere düşünmeyenlerle gelişigüzel sulh içre yaşamayı öğretti. Hepsinin başımın üzerinde yeri var. Bu ülke benim sevdam. Yine uyarmak istedim. Dostça, saygıyla ve üstelik mutlulukla…”

Rıdvan Dilmen evet kampanyası başlattı



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç