SON DAKİKA

Arda Turan’dan tokat gibi cevap


Spor 27 Ocak 2017 - Cuma, Saat: 14:21
Haber 865 kere okundu.



Arda Turan’dan tokat gibi cevap
Arda Turan’dan tokat gibi cevap

Instagram hesabından güzeşte akşam geç saatlerde açıklama yapan Ardıl Turan, inandığı doğruları her ahit söyleyeceğini vurgulayarak, “Ego bu ülkenin temas bireyini; annem kadar, babam üzere, kardeşim üzere sevdim, sevmeye üstelik bitmeme edeceğim. Temas eleştiriye tahammülüm var ama vatan sevgime, bayrağıma olan aşkıma yapılan hakarete tahammülüm bulunmayan” ifadelerini kullandı.

Işte Ardıl Turan’ın resmi instagram hesabından yaptığı o izah:

“Saat biraz geç biliyorum amma bütün birlikte şu anda terennüm etmek istediğim şeyler var. Yakında kullanılmamış kanunuesasi referandumu ile ilgilendiren, kimseyi kırmadan, duygusal olma hakkımı kullanarak, bağımsız irademle fikrimi belirttim. Demokrasinin asıl ve lazım şartlarından biridir; fikrini izah etmek. İşin beceri tarafı siyasal benzeri tartışmadır; ben bu ülkenin tıpkısı vatandaşı namına, takkadak görüşümü belirttim. Bu bahis üzerinden, Atatürk ve yurt sevgimi garaz alan ithamlara maruz kaldım. Öncelikle anlatmak isterim ki benim bu ülkeye ve Atatürk’e olan sevgimi, mesnetsiz ithamlarla sorgulamak ve muhakeme etmek, kimsenin haddi değildir.

Ego Atatürk ilkelerini ve inandığım doğrularımı hayatımın seçkin saniyesinde uygulamaya müteharrik biriyim. Onun bize ödül ettiği bayramların, dünyanın seçkin tarafında, onlarca coğrafyada, onlarca dilde kutlanmasına ve hatırlanmasına araç ergin biriyim ayrımsız zamanda. Defalarca bayrağımızı, milyarların gözü önünde, Avrupa’nın ve dünyanın genişlik balaban stadyumlarında sırtımda gururla taşıdım. Tenkit hakkını görmek yerine bana taşlama eden, beni yurt hainliğiyle suçlayanlara, fevkani bilgileri uyarmak isterim. Ben 11 yaşında Bayrampaşa’dan çıktım. Ego hiçbir şeyi bir defa insanlar beni sevsin diye niteleyerek yapmadım. Ama ben bütün haddinden fazla sevdim; ülkemi, bayrağımı, takımımı, insanları, hayatı. Hayatım süresince devletin değme kurumundan yahut kişisinden hangi bir tane ayrımsız şey istedim, hangi üstelik kendime kazanç sağladım. Benim vicdanım şen, mutlak ve hürdür. İnandığım doğruları seçkin ahit söyledim, söylemeye üstelik devam edeceğim. Ego bu ülkenin seçkin bireyini; annem kadar, babam üzere, kardeşim gibi sevdim, sevmeye da bitmeme edeceğim. Herhangi Bir eleştiriye tahammülüm var amma vatan sevgime, bayrağıma olan aşkıma yapılan hakarete tahammülüm yok. Bu hanay bana; benim kabilinden olmayanlarla, benim kadar düşünmeyenlerle birlikte barış ortamında yaşamayı öğretti. Hepsinin başımın üzerinde yeri var. Bu mevki benim sevdam. Yine anımsatmak istedim. Kardeş Kardeş, nazikâne ve de mutlulukla…”

@yilmazburak17 pic.twitter.com/LKOfWA3Ozx

— Arda Turan (@ArdaTuran) 24 Karı 2017



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç