SON DAKİKA

Avustralya Açık’ta efsane final


Spor 27 Ocak 2017 - Cuma, Saat: 16:24
Haber 785 kere okundu.



Avustralya Açık’ta efsane final
Avustralya Açık’ta efsane final

Sezonun geçmiş grand slam alan topu turnuvası Avustralya Belirtik’ta yegâne erkeklerde İspanyol Rafael Nadal, Bulgar Grigor Dimitrov’u 6-3, 5-7, 7-6, 6-7 ve 6-4’lük setlerle 3-2 aşınmış ederek finalde İsviçreli Roger Federer ile eşleşti.

Melbourne kentinde planlı turnuvanın yegâne rical dömifinal mücadelesinde 9 numaralı seribaşı İspanyol Nadal ile 15 numaralı seribaşı Bulgar Dimitrov karşılaştı.

Elan önceki birbirleriyle yaptıkları 8 maçın 7’sini kazanan Nadal, bu müsabakaya da hızlı başladı. Dimitrov’un servisini 4. oyunda kıyamet İspanyol vuraç, önceki seti 6-3 aldı.

İkinci sette stabil mücadelenin ardından tenisçiler, birbirlerinin servis oyununu birer misil kırdı. Kaba servisleri ve “forehand” vuruşlarıyla oyunun kontrolünü ele düz Dimitrov, etraflı rallilerden galip ayrılarak seti 7-5 aldı ve durumu 1-1’e getirdi.

Kariyerinde 14 grand-slam şampiyonluğu mevcut Nadal ile ilk defa aynı grand slam turnuvasında nısıf finale kalan Dimitrov, üçüncü ve dördüncü sette birbirlerine avantaj kurmakta zorlandı. 6-6’lık eşitliğin arkası sıra tie-break’e revan iki setten ilkini 7-5’le Nadal, diğerini ise 7-4’le Dimitrov kazanınca skor 2-2’ye geldi.

Bitiş setinde ağ önünden sayılar bulanan Nadal, 9. oyunda Dimitrov’un servisini kırdı. Mütezayit bölümde sayı avantajını koruyucu İspanyol tenisçi, seti 6-4, karşılaşmayı ise 3-2 kazanarak finale yükseldi.

Finalin adı Nadal-Federer

İspanyol Nadal, 2009 yılında kupaya uzandığı Avustralya Münhal finalinde ezeli rakibi İsviçreli Roger Federer ile 29 Karı Alım Satım günü karşılaşacak.

İki tenisçi arasında bugüne büyüklüğünde yapılan 34 maçın 23’ünden Nadal, 11’inden ise Federer galip ayrılmıştı.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç