SON DAKİKA

Balkondan düşüp ölen Burcu Çağlayan’a tecavüz davası


Gündem 27 Ocak 2017 - Cuma, Saat: 01:59
Haber 1583 kere okundu.



Balkondan düşüp ölen Burcu Çağlayan’a tecavüz davası
Balkondan düşüp ölen Burcu Çağlayan’a tecavüz davası

Antalya’dahi evli 1 bala annesi Burcu Çağlar, 2010 yılı 24 Orak Ayı gecesi işadamı İbrahim Tokgöz’ad evinin balkonundan zemindeki elektronik mağazasının terasına düşerek öldü. İfadesi alınan İbrahim Tokgöz başıboş bırakıldıktan bilahare ortadan kayboldu. Burcu Çağlar’ın ölümüyle ilgilendiren Antalya 2’nci Tehlikeli Ceza Mahkemesi’nde sav açılıp hakkında yakalama kararı çıkartılan İbrahim Tokgöz, 6 yıl sonradan tabir isnat etmek üzere geldiği adliyede tutuklandı.

Itır Çağlar’ın ölümüyle ilgilendiren tanıdık davada dinlenen tanıklardan bazıları, maktulün bu olaydan bodur müddet önceki götürüldüğü evde tecavüze uğradığını istikbal sürdü. Itır Çağlar ile benzeri işyerinde etkin ve duruşmada şahit sıfatıyla mütekellim Yaşar T. şunları söyledi:

“Ayrımsız ahit işe geldiğimde Itır koltukta uyuyordu. Uyandırdım, beni görünce ağlamaya başladı. Tecavüze uğradığını söyledi. Itır, ’Akşam birileri marifetiyle alındım. Beni İbrahim Tokgöz’e götüreceklerini söylediler. Sabah uyandığımda ayrıksı birinin kollarındaydım’ dedi, amma bu kişinin ismiyle ait hikmet vermedi.”

TURİZMCİYE TENSEL SALDIRI DAVASI

Itır Edvar’ın tecavüze uğradığına ilişkin tanık beyanları üstüne aynasız Başer Ö. üzerine, Antalya 2’nci Ceza Mahmemesi’nde dava açıldı. Suçlamaları akseptans etmeyen Başer Ö. kendini şöyle savundu:

“İbrahim Tokgöz dışında Itır’nun İbrahim ünlü aynı bambaşka arkadaşı henüz vardı. Bire Bir akşam kendileriyle bir gece kulübünde karşılaştım. Itır sarhoştu. Burcu’yu Pınar A. ve İbrahim ünlü arkadaşıyla birlikte aracımla Güzeloba Mahallesi’ndeki benzeri apartmanın bir numara katına bıraktım. Ben gönül girmedim. Kapıdan döndüm. Bu familya kimin onu da bilmiyorum. Ben ayrıksı davada yargılanan İbrahim Tokgöz’ü dahi tanıyorum. Kendisinin tıpkısı kafeteryası vardı. Ben bu olaydan sonradan İbrahim Tokgöz’e gidip ’Senin kız arkadaşınla ilişkiye girdim’ diye tıpkı beyanda dahi bulunmadım.”

Duruşmada, Itır Çağlayan’ın çalıştığı ajansın sahibi Ece K. da şahit namına dinlendi. Kraliçe K. şunları anlattı:

“Benim mankenlik ajansım vardı. Itır Çağlayan üstelik benim yanımda çalışıyordu. Sanık Başer Ö. üstelik benim arkadaşımdır. Itır bana ayvaz arkadaşı İbrahim Tokgöz ile ilişkilerini anlatırdı. Ama ben İbrahim Tokgöz’ü tek görmedim. Itır bana tecavüze uğradığına ilgilendiren ayrımsız öz söylemedi. Ancak Pınar A. ünlü arkadaşı tıpkı akşam ezanı ispirto alıp başı dumanlı olduklarını anlattı. Kaynak A., sarhoş oldukları şeb Burcu’yla kendisini Başer Ö. ve İbrahim adlı arkadaşının bire bir eve götürdüğünü söylemişti. Sabahleyin bu evde uyandıklarını, İbrahim ünlü kişinin Itır’ya tokat atmaya çalıştığını söylemişti.”

Cumhuriyet Altını savcısı ise sanığın hem hürriyeti tahditten, hem üstelik cinsel cüretkâr suçundan cezalandırılmasını murat etti. Tutuksuz yargılanan Başer Ö., temel hakkındaki mütalaaya cebin savunmasını hazırlamak amacıyla müddet temenni etti. Mahkeme ertelendi.

Antalya’üstelik evli 1 yavru annesi Burcu Edvar, 2010 yılı 24 Temmuz gecesi işadamı İbrahim Tokgöz’nam evinin balkonundan zemindeki elektronik mağazasının terasına düşerek öldü. İfadesi alınan İbrahim Tokgöz serbest bırakıldıktan sonraları ortadan kayboldu. Itır Çağlar’ın ölümüyle ait Antalya 2’nci Kısık Ukubet Mahkemesi’nde dava açılıp üzerine yakalama kararı çıkartılan İbrahim Tokgöz, 6 yıl sonradan ifade yüklemek için geldiği adliyede tutuklandı.

Itır Çağlar’ın ölümüyle ilişik tanıdık davada dinlenen tanıklardan bazıları, maktulün bu olaydan güdük süre önce götürüldüğü evde tecavüze uğradığını müstakbel sürdü. Burcu Çağlayan ile tıpkısı işyerinde çalışan ve duruşmada tanık sıfatıyla mütekellim Yaşar T. şunları söyledi:

“Ayrımsız dönüş işe geldiğimde Burcu koltukta uyuyordu. Uyandırdım, beni görünce ağlamaya başladı. Tecavüze uğradığını söyledi. Itır, ’Akşam birileri tarafından alındım. Beni İbrahim Tokgöz’e götüreceklerini söylediler. Sabah uyandığımda eksantrik birinin kollarındaydım’ dedi, ama bu kişinin ismiyle ilişkin vukuf vermedi.”

TURİZMCİYE SEKSÜEL SALDIRI DAVASI

Burcu Çağlayan’ın tecavüze uğradığına ilişik tanık beyanları konusunda sakil Başer Ö. üzerine, Antalya 2’nci Ceza Mahmemesi’nde ülkü açıldı. Suçlamaları akseptans etmeyen Başer Ö. kendini şöyle savundu:

“İbrahim Tokgöz dışında Itır’nun İbrahim adlı aynı ayrıksı arkadaşı daha vardı. Benzeri akşam ezanı kendileriyle benzeri gece kulübünde karşılaştım. Itır sarhoştu. Itır’yu Bulak A. ve İbrahim adlı arkadaşıyla alay malay aracımla Güzeloba Mahallesi’ndeki bire bir apartmanın birinci katına bıraktım. Ego yürek girmedim. Kapıdan döndüm. Bu ev kimin onu de bilmiyorum. Ben gayrı davada yargılanan İbrahim Tokgöz’ü bile tanıyorum. Kendisinin tıpkısı kafeteryası vardı. Ego bu olaydan sonra İbrahim Tokgöz’e gidip ’Senin kız arkadaşınla ilişkiye girdim’ diyerek tıpkı beyanda birlikte bulunmadım.”

Duruşmada, Itır Çağlar’ın çalıştığı ajansın sahibi Ece K. üstelik tanık adına dinlendi. Ece K. şunları anlattı:

“Benim mankenlik ajansım vardı. Burcu Edvar bile benim yanımda çalışıyordu. Sanık Başer Ö. üstelik benim arkadaşımdır. Itır bana ayvaz arkadaşı İbrahim Tokgöz ile ilişkilerini anlatırdı. Amma ego İbrahim Tokgöz’ü on paralık görmedim. Burcu bana tecavüze uğradığına ilgilendiren tıpkı husus söylemedi. Fakat Bulak A. adlı arkadaşı tıpkı akşam ezanı etil alkol alıp efkârlı olduklarını anlattı. Pınar A., başı dumanlı oldukları şeb Burcu’yla kendisini Başer Ö. ve İbrahim adlı arkadaşının tıpkı eve götürdüğünü söylemişti. Sabahleyin bu evde uyandıklarını, İbrahim ünlü kişinin Burcu’ya tokat atmaya çalıştığını söylemişti.”

Cumhuriyet Altını savcısı ise sanığın hem hürriyeti tahditten, hem bile cinsî çevik suçundan cezalandırılmasını dilek etti. Tutuklanmadan yargılanan Başer Ö., ana hakkındaki mütalaaya karşı savunmasını alıştırmak üzere süre istek etti. Murafaa ertelendi.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç