SON DAKİKA

Bu şirketler uçuyor!


Ekonomi 27 Ocak 2017 - Cuma, Saat: 04:51
Haber 702 kere okundu.



Bu şirketler uçuyor!
Bu şirketler uçuyor!

TÜRKÄ°YE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), “Türkiye’nin yeryüzü hızlı büyüyen 100 şirketini” belirledi. 2012’den 2015’e üç yıllık büyüme hızları değerlendirilerek oluşturulan genişlik hızlı 100 şirketi listesinin başında yüzde 4472.9 büyüyen Ares Tersanecilik düzlük alırken; listede kâin şirketlerin üç yıllık sayı farkı büyüme hızı birlikte yüzde 438.1 oldu. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bu firmalarda savurganlık sıfır. Kayserili olunca sıfır müsriflik çok hoşuma gidiyor” dedi. TOBB öncülüğünde ve Türkiye Iktisat Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliğinde yapıulan yarışmanın ödül töreninde konuşan Hisarcıklıoğlu, rakamlarla Türkiye’nin yer hızlı büyüyen 100 şirketini anlattı.

Bu şirketlerin averaj büyümesinin yüzde 438 olmasını “müthiş” namına değerlendiren Hisarcıklıoğlu, “Çünkü Türkiye’deki milli dirimlik artışının 12 hatim üzerinde benzeri takat sınırı gösterdiler. Çalışan başı üretimlerini, yani verimliliklerini ise ortalama yüzde 176 artırdılar. 2015 yılında sayı farkı 68 milyon TL’lik satış yaptılar, her biri sayı farkı 111 kişiye istihdam sağladı” dedi. Şirketlerin ortak özelliğinin yenilikçi olmaları, dijitale önem vermeleri ve çalışanların eğitimine ayırdığı kaynağı masraf adına görmemeleri olarak sıralayan Hisarcıklıoğlu, “İnşaattan, lojistiğe; gıdadan, tekstile; plastikten, bilişime çok sayıüstelik farklı sektörden şirketler var. Bu çeşitlilik aslında ülkemizde rastgele sektörde fırsatlar olduğunun; doğru iş modeliyle değme sektörde başarının yakalanabileceğinin yeryüzü güzel ispatı. Bu 100 şirketin 73’ü 2017’dahi eskimemiş yatırım yapmayı planlıyor” dedi.

JORDAN ÖRNEĞİ

Şirketlere, “Büyümeyi doğru yönetin. Sağlık-masraf ve borç dengesini titizlikle takip edin. Hesaplanmamış riskler almaktan kaçının. Muhasebenize çok mebzul hakim olun” tavsiyesinde kâin Hisarcıklıoğlu, “Gelmiş geçmiş en ferah basketbolcular arasında gösterilen Michael Jordan hangi diyor: ‘Kariyerimde 9 bin atış kaçırdım. Az Daha 300 maçı kaybettim. 26 öğün maç sayısı alamadım ve takımım maçı benim yüzümden verdi. Başarısızlıklarım olmasaydı, başardıklarımı hayal bile edemezdim” örneğini verdi.

HEM GENÇ HEM DİNAMİK

HIZLI büyüyen şirketlerin yüzde 38.6’sı Ä°stanbul’dan. Firmaların yüzde 24’ü küresel ticaret, yüzde 8’i gıdahi ürünlerinin imalatı, yüzde 8’i dahi bilgisayar programlama ve danışmanlık sektöründe zindelik gösteriyor. Türkiye 100 şirketleri bir tane benzeri şirket kadar kabul edildiğinde, 2015 yılı bütün ciroları 6.9 bilyon TL. Bu şirketlerde çalışdakika başına iş hacmi artışı yüzde 176. Şirketlerin neşelilik süresi ortalama 13 yıl. Şirketlerin kuruluş yılı 1969 ile 2011 arasında değişiyor. Şirketlerin CEO’larının sayı farkı yaşı 44.7. 35 yaşın altında CEO’akarsu olan firmaların oranı ise yüzde 16.8. CEO’ların geçmiş şirketlerini kurdukları zamanki averaj yaşı de 28.5.

ARTIK YER SÄ°ZÄ°N

ÖDÜL törenine katılan Başvekil Yardımcısı Nurettin Canikli ise ekonomide “dibin görüldüğü ve çıkışın başladığını” söylerken; denizlerin sürekli rahat olamayacağı mesajını da verdi. Küresel dalgalanmaların bütün ülkeleri etkileyebileceğkayınbirader tamlayan Canikli, “Denizler hep dalgalı olacak” dedi. Canikli, “Dibi gördük, oradan çıkış başladı üstelik. Artık vadi sizin. Pastayı büyütecek olan sizlersiniz” diyerek konuştu.

İŞTE ‘YERYÜZÜ HIZLI’LARIN HÄ°KÂYELERÄ°

ORTAKLIKLA HIZLANDI

TAVUK Dünyası Gıda Uran ve Ticaret AŞ, 2012-2015 dönemindeki yüzde 531.8’lik büyümesiyle, listenin 17’nci sırasında yer aldı. Tavuk Dünyası Kurucu Ortağı Hakan Ceylan, 2012’birlikte kurulan firmalarının şu anda 110 şubeye ulaştığını belirtirken; “Mediterra Capital ile ortaklık kurduk. Büyümeye bitmeme ediyoruz. 40 yeni şube açıp, yüzde 50 büyüme hedefliyoruz. Bizim özelliğimiz gailesiz ve kişiye özel ürünler üretmemiz” dedi. Ahu, Rusya’de bile şube açtıklarını sözlerine ekledi.

BİR YANGIN İLE DOĞDU

Volkan Ä°tfaiye Araçları Uran ve Tecim AŞ birlikte, yüzde 735.6’lık büyümesiyle, 11’inci sırada yer aldı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ä°sa Tecim, kuruluş hikayelerini “Askerlik yaparken tıpkısı yangına gittik. Gittiğimizde, torunuyla anneannesini yanmış bulduk. Bundan etkilenerek1974’bile şirketi kurdum” sözleriyle anlattı.

TUNCELİ’DEN LİSTEYE GİRDİ

Tunceli merkezli CNG Cengiz Hazırlık Dış Ticaret birlikte, “genişlik hızlı büyüyenler” arasında. Şirketin sahibi Hüseyin Cengiz, “Gıdahi ağırlıklı olarak zindelik gösteriyoruz. Merkezimiz Tunceli. Amma bunun dışında Ä°stanbul, Ä°zmir ve Diyarbakır’birlikte de şubelerimiz var” dedi.

KADINLARLA BAŞARDI

CHEF Seasons Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ bile, yüzde 420.7’lik büyümesiyle ilgi çeken firmalardan. Umumi Müdür Rüya Hucuptan, gurme bahar ve ilkbahar karışımları üzerine 36 kişilik firmada çabucak 11 koca olduğunu, idraksiz kalanların ise kadınlardan oluştuğunu söyleyen Hucuptan, “Biz afsunlu bire bir dokunuş sloganıyla yola çıktık ve kadınların ayrıntılara verdiği örutubet, çok yardımcı oluyor” dedi.

PAZARIN YARISI ONUN

SON 3 yılda yüzde 147.5 büyüyen Ä°deasoft firması Önemli Pazarlama Yöneticisi Yasemin Aydın Yüce, 6 binden aşkın firmaya hizmet verdiklerini söylerken; “E-ticarette 14 bin civarında firma var. Biz bu pazarın yüzde 50’ahşa hizmet sunuyoruz” dedi.

Bu şirketler uçuyor

TÜRKÄ°YE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), “Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketini” belirledi. 2012’den 2015’e üç yıllık büyüme hızları değerlendirilerek oluşturulan yer hızlı 100 şirketi listesinin başında yüzde 4472.9 büyüyen Ares Tersanecilik yer alırken; listede mevcut şirketlerin üç yıllık ortalama büyüme hızı dahi yüzde 438.1 oldu. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bu firmalarda tutumsuzluk sıfır. Kayserili olunca sıfır savurganlık çok hoşuma gidiyor” dedi. TOBB öncülüğünde ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliğinde yapılan yarışmanın ödül töreninde konuşan Hisarcıklıoğlu, rakamlarla Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketini anlattı.

Bu şirketlerin ortalama büyümesinin yüzde 438 olmasını “müthiş” adına değerlendiren Hisarcıklıoğlu, “Çünkü Türkiye’deki milli gelir artışının 12 kat üzerinde tıpkısı performans gösterdiler. Çalışzaman başı üretimlerini, yani verimliliklerini ise averaj yüzde 176 artırdılar. 2015 yılında ortalama 68 milyon TL’lik satış yaptılar, seçkin biri averaj 111 kişveli istihdam sağladı” dedi. Şirketlerin kuma özelliğinin yenilikçi olmaları, dijitale önem vermeleri ve çalışanların eğitimine ayırdığı kaynağı masraf adına görmemeleri adına sıralayan Hisarcıklıoğlu, “İnşaattan, lojistiğe; gıdadan, tekstile; plastikten, bilişime çok sayıda farklı sektörden şirketler var. Bu çeşitlilik aslında ülkemizde temas sektörde fırsatlar olduğunun; doğru iş modeliyle gelişigüzel sektörde başarının yakalanabileceğinin sunma güzel ispatı. Bu 100 şirketin 73’ü 2017’da yeni yatırım yapmayı planlıyor” dedi.

JORDAN ÖRNEĞİ

Şirketlere, “Büyümeyi doğru yönetin. Sağlık-harcama ve borç dengesini titizlikle izlem edin. Hesaplanmamış riskler almaktan kaçının. Muhasebenize çok bol bilgili olun” tavsiyesinde bulunan Hisarcıklıoğlu, “Gelmiş geçmiş en ferah basketbolcular arasında gösterilen Michael Jordan ne diyor: ‘Kariyerimde 9 bin atış kaçırdım. Neredeyse 300 maçı kaybettim. 26 kat maç sayısı alamadım ve takımım maçı benim yüzümden verdi. Başarısızlıklarım olmasaydı, başardıklarımı manzara bile edemezdim” örneğkayınbirader verdi.

HEM GENÇ HEM DİNAMİK

HIZLI büyüyen şirketlerin yüzde 38.6’sı Ä°stanbul’dan. Firmaların yüzde 24’ü küresel ticaret, yüzde 8’i gıbirlikte ürünlerinin imalatı, yüzde 8’i bile elektronik beyin programlama ve danışmanlık sektöründe elektrik gösteriyor. Türkiye 100 şirketleri yegâne bir şirket kadar akseptans edildiğinde, 2015 yılı toplam ciroları 6.9 milyar TL. Bu şirketlerde çalışdakika başına iş hacmi artışı yüzde 176. Şirketlerin cıvıltı süresi averaj 13 yıl. Şirketlerin kuruluş yılı 1969 ile 2011 arasında değişiyor. Şirketlerin CEO’larının sayı farkı yaşı 44.7. 35 yaşın altında CEO’akarsu olan firmaların oranı ise yüzde 16.8. CEO’ların geçmiş şirketlerini kurdukları zamanki ortalama yaşı dahi 28.5.

ARTIK VADI SÄ°ZÄ°N

ÖDÜL törenine katılan Başicra vekili Yardımcısı Nurettin Canikli ise ekonomide “dibin görüldüğü ve çıkışın başladığını” söylerken; denizlerin sürekli asude olamayacağı mesajını dahi verdi. Küresel dalgalanmaların bütün ülkeleri etkileyebileceğini belirten Canikli, “Denizler bilcümle dalgalı olacak” dedi. Canikli, “Dibi gördük, oradan çıkış başladı bile. Artık düz sizin. Pastayı büyütecek olan sizlersiniz” diyerek konuştu.

İŞTE ‘BILDIRME HIZLI’LARIN HİKÂYELERİ

ORTAKLIKLA HIZLANDI

TAVUK Dünyası Gıüstelik Endüstri ve Ticaret AŞ, 2012-2015 dönemindeki yüzde 531.8’lik büyümesiyle, listenin 17’nci sırasında meydan aldı. Tavuk Dünyası Kurucu Ortağı Kağan Ahu, 2012’dahi kurulan firmalarının şu anda 110 şubeye ulaştığını belirtirken; “Mediterra Capital ile ortaklık kurduk. Büyümeye devam ediyoruz. 40 yıpranmamış şube açıp, yüzde 50 büyüme hedefliyoruz. Bizim özelliğimiz gailesiz ve kişege özel ürünler üretmemiz” dedi. Ceylan, Rusya’dahi dahi şube açtıklarını sözlerine ekledi.

BİR YANGIN İLE DOĞDU

Volkan Ä°tfaiye Araçları Endüstri ve Ticaret AŞ birlikte, yüzde 735.6’lık büyümesiyle, 11’inci sırada vadi aldı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ä°sa Tecim, kuruluş hikayelerini “Askerlik yaparken bir yangına gittik. Gittiğimizde, torunuyla anneannesini yanmış bulduk. Bundan etkilenerek1974’dahi şirketi kurdum” sözleriyle anlattı.

TUNCELİ’DEN LİSTEYE GİRDİ

Tunceli merkezli CNG Cengiz Tedarik Dış Ticaret da, “yeryüzü hızlı büyüyenler” arasında. Şirketin sahibi Hüseyin Cengiz, “Gıüstelik ağırlıklı olarak cümbüş gösteriyoruz. Merkezimiz Tunceli. Amma bunun dışında Ä°stanbul, Ä°zmir ve Diyarbakır’üstelik dahi şubelerimiz var” dedi.

KADINLARLA BAŞARDI

CHEF Seasons Gıbile Sanayi ve Ticaret AŞ de, yüzde 420.7’lik büyümesiyle özen çeken firmalardan. Genel Müdür Rüya Hucuptan, gurme baharat ve ilkbahar karışımları üzerine 36 kişilik firmada yemeden içmeden 11 koca olduğunu, ansız kalanların ise kadınlardan oluştuğunu söyleyen Hucuptan, “Tığ büyülü ayrımsız dokunuş sloganıyla yola çıktık ve kadınların ayrıntılara verdiği örutubet, çok yardımcı oluyor” dedi.

PAZARIN YARISI ONUN

SON 3 yılda yüzde 147.5 büyüyen Ä°deasoft firması Mühim Pazarlama Yöneticisi Mısır Yasemini Aydın Yüce, 6 binden fazla firmaya hizmet verdiklerini söylerken; “E-ticarette 14 bin civarında firma var. Biz bu pazarın yüzde 50’sine hizmet sunuyoruz” dedi.

Bu şirketler uçuyor



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç