SON DAKİKA

Çavuşoğlu’nun açıklamaları sonrası Avrupa panikledi


Gündem 27 Ocak 2017 - Cuma, Saat: 18:00
Haber 669 kere okundu.



Çavuşoğlu’nun açıklamaları sonrası Avrupa panikledi
Çavuşoğlu’nun açıklamaları sonrası Avrupa panikledi

Çavuşoğlu'nun açıklamaları sonrası Avrupa panikledi

Mazi Yunanistan Efdal Mahkemesi’nin darbeci 8 FETÖ’cü askeri dümbelek vermemesi kararı sonrası Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu aksülamel gösterdi.

Çavuşoğlu’nun yaptığı; “Yunanistan ile aramızda Avrupa Birliği ile imzaladığımız kafile anlaşmasının beraberinde düet kalın kafalı kabul anlaşması var. Bu gabi akseptans anlaşmasının iptali karışma lazım adımları atacağız. Teröristlere, hainlere, darbecilere eş çıkan ülkelere biz bile müspet bakamayız. Yunanistan’ın de bunu bilmesi geçişsiz.” açıklaması ise Avrupa Birliği ülkelerinde panik yaratım.

“AVRUPA’DA ÜRKÜ HAVASI HAKIM”

Yaşanan gelişmelerin peşi sıra NTV Avrupa Temsilcisi Kayhan Kişmiri yaşananları şöyle anlattı; “Bu ebat Avrupa ülkeleri üzere felaket senaryosu. Dolayısıyla hemencecik Avrupa Birliği kulislerinde aksiseda uyandırdı. Avrupa Komisyonu Sözcüsü az geçmiş yaptığı açıklamada; “Türkiye ile Yunanistan ortada göçmen et kafalı akseptans anlaşmasının uygulanmaya devam edeceklerine inandıklarını” söyledi. Bunu Ankara’ya kanı adına değerlendirebiliriz. Şunu belirtmekte fayda var Türkiye ile Yunanistan arasındaki kalın kafalı akseptans anlaşması Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki göçmen anlaşmasının temelini oluşturuyor. Eğer; Türkiye ile Yunanistan arasındaki ferasetsiz kabul anlaşması işlemezse, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki kafasız kabul anlaşması üstelik resen olarak rafa kalkmış oluyor, pratikte işlemeyecek. Avrupa Birliği kulislerinde bire bir ürkü havası bilgili ve Türk hükümetinden elan çok bilgi bekliyorlar. Angela Merkel’in Türkiye ziyareti son anda tahrip olmazsa, bu gelişmeler görüşmenin ana konusu olacak.”



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç