SON DAKİKA

Çiğ sütle ilgili önemli düzenleme


Ekonomi 27 Ocak 2017 - Cuma, Saat: 04:51
Haber 997 kere okundu.



Çiğ sütle ilgili önemli düzenleme
Çiğ sütle ilgili önemli düzenleme

Besin, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, çiğ sütün tüketiciye doğrudan arzına ilgilendiren manifesto taslağını hazırladıklarını ve Başbakanlığa gönderdiklerini belirterek, “Çiğ benzin, bu kapsamda ancak apaçık çiftliklerden, işletmelerden satılabilecek.” dedi.

Çelik, Bakanlık güruh salonunda jale sütün tüketicilere doğrudan arzına ilgilendiren hazırladıkları deklerasyon taslağına yönelik matbuat toplantısı düzenledi.
Sakat litre sütün bire bir kişinin günce kalsiyum ihtiyacının yüzdelik 70’ini, fosfor ihtiyacının yüzdelik 60’ını, iyot ihtiyacının yüzde 25’ini, B2 ve B12 vitaminlerinin de yüzde 77’sini karşıladığını anlatan Polat, süt içmeyenlerin deva giderlerinin artacağına meni etti.

Çelik, Türkiye’da yılda kestirmece 20 milyon titrem benzen üretildiğine dikkati çekerek, Et ve Benzen Kurumunun (ESK) de piyasada daralma olduğunda ayarlama görevini adına getirdiğini hatırlattı. ESK’nın süt üreticilerinin yanı sıra olduğunu vurgulayan Polat, süt üretiminin artarak devam etmesi noktasında bile değme soy desteği sağlayacaklarını dile getirdi.

Avrupa ülkelerinde yılda adam başı 80-100 litre benzen tüketildiğine belen eden Polat, Türkiye’birlikte bu oranın 25 litre olduğunu kaydetti. Polat, Okul Sütü Programı’nın bile süt tüketimini artırmaya müteveccih bire bir proje olduğuna değinerek, ati yıllarda üstelik bahis konusu programı bitmeme ettireceklerini söyledi.

TÜKETİCİYE SATIŞ 24 SAAT ZARFINDA YAPILACAK



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç