SON DAKİKA

‘Çimsa ve Temsa ile ABD’de yatırım yapmayı planlıyoruz’


Ekonomi 27 Ocak 2017 - Cuma, Saat: 04:50
Haber 1363 kere okundu.



‘Çimsa ve Temsa ile ABD’de yatırım yapmayı planlıyoruz’
‘Çimsa ve Temsa ile ABD’de yatırım yapmayı planlıyoruz’

Bünyesinde Brisa, Kordsa, Akçansa, Çimsa, Yünsa, Temsa, Temsa Gelişim Makinaları ve Temsa Motorlu Araçlar’ı bulunduran Sabancı Ana Ortaklık Sanayi Grubu’nun Başkanı Mehmet Hacıkamiloğlu, grubun yorum toplantısında şu açıklamaları yaptı:

*Çimsa Amerika’yı kurup ESIR’de üretim yapmayı istiyoruz

*Temsa bünyesinde birlikte MEMLUK’de envestisman yapmayı planlıyoruz

*Temsa’nın bölüt arzına müteveccih bugün üzere tıpkısı çekim namevcut

*Sabancı Ana Ortaklık’birlikte daha çok büyümeye yönelik adımlar uran grubunda olacak

*Sanayi Grubu namına kullanılmamış kapasiteler, yeni mahsulat ve henüz fazla ihracatla 2017’de yüzdelik 15 büyüme hedefliyoruz

Hacıkamiloğlu, ”2017 yılında 1,5 bilyon TL’lik yatırım yapacağız. 2017 yılı üzere 10 bilyon TL’lik bütün sağlık hedeflerken, 1 bilyon dolarlık ihracat rakamına ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.    Sabancı Holding Sanayi Grubu Başkanı Mehmet Hacıkamiloğlu planlı matbuat toplantısında Sanayi Grubu’nun faaliyetlerini aktardı. Hacıkamiloğlu, 2017 yılında 1,5 bilyon TL’lik yatırım yapacaklarını açıklayarak, 10 milyar TL’lik bütün sağlık hedeflediklerini bildirdi. Hacıkamiloğlu, 1 bilyon dolarlık ihracat rakamına ulaşmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi. Toplantıda Sabancı Holding Endüstri Grubu’nun 2016 yılı üçüncü çeyrek verilerine bakarak Brisa, Kordsa, Akçansa, Temsa, Temsa Hareket Makinaları, Temsa Motorlu Araçlar, Çimsa ve Yünsa atılmak için 8 endüstri şirketinde 8,3 bilyon TL iş hacmi elde edildiği ve 780 milyon TL kemiksiz kara ulaşıldığı belirtildi. Sanayi Grubu’nun 8 şirketi ile 110 ülkeye 773 milyon dolarlık ihracat yaparken, 12 ülkede saha alan iştirakleri ile cümbüş gösterdiği aktarıldı. 

“ÜRETİMDE VE İNOVASYONDA TÜRKİYE’NİN GURURUYUZ”

Endüstri Grubu’nun 2016 yılı faaliyetlerini değerlendiren Hacıkamiloğlu, takım şirketleri üzerine “5 ülkede 3.500 çalışanı ile üretim ve 42 ülkeye 162 milyon dolarlık dış satım fail Kordsa, 407 berat başvurusuna ehil ve 128 adet buluşu bulunan. Kordsa, yürüttüğü AR-GE çalışmaları ve derece yaratıcı buluşları ile Haber, Endüstri ve Teknoloji Bakanlığı tarafındanEn Dolgunca Ar-Ge Merkezi Ödülü’ne defalarca müstahak görüldü. Kordsa ve Sabancı Üniversitesi’nin ayrımsız yapı altında buluştuğu Katışık Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi ise üniversite-uran iş birliği amacıyla Türkiye’da öncü bir örnek teşekkül ediyor. Şekil kapsamında 80 doktora öğrencisi ve 10 profesör ar-ge çalışmalarını yürütüyor. 2016 senesinde hem Türkiye’bile hem bile Endonezya’üstelik ihracat şampiyonu olan Kordsa, 29,5 milyon dolarlık Türkiye ve Endonezya yıpranmamış polyester iplik yatırımlarını 2018 yılında devreye matlup” ifadelerini kullandı.  Hacıkamiloğlu, Brisa’nın 200 milyon dolarlık dış satım hedeflediğini söyleyerek “63 ülkede 5 bin komutan noktasına eş aynı özge toptan markamız. 2 bin 600 çalışanı ile 200 milyon dolarlık dış satım hedefliyor.

Özellikle Lassa markamızla uluslararası rakiplik gücünü üstelik zait Brisa, Avrupa korse pazarının üstünde büyüme sergiledi. Zaman Türkiye’da satılan gelişigüzel üç lastikten biri Brisa markalı” dedi. Hacıkamiloğlu ayrıksı şirketlerle ait şunları belirtti: “Temsa Otobüs, 3.800 çalışanı ile 66 ülkeye 136 milyon dolarlık dış satım gerçekleştirdi. Bu şişman benzeri sükse. 74 patente eş Temsa Otobüs namına 2016 yılında bir nice yıpranmamış eser lansmanını yaptık. Bunlardan bizi sunu çok heyecanlandıran ise Aselsan işbirliği ile ürettiğimiz Türkiye’nin yüzde 100 evcil önceki elektrikli otobüsü oldu.

8 dakikada şarj olma özelliğiyle bile segmentinde benzeri önceki. Ayrıca çokbilmiş otobüsümüz Avenue I BUS ile Londra’üstelik planlı ‘Intelligent Mobility’ organizasyonunda ‘2016 New Product Innovation’ ödülünü aldık.  Temsa Aksiyon Makinaları 850 yabanlık istihdamı ile iş makinaları isticar filosunda yüzdelik 44 büyüme gerçekleştirirken, dizel forklift pazarında bile liderliğe topluluk. Temsa Motorlu Araçlar ise 1050 yabanlık ekibiyle Mitsubishi L200 markasıyla Türkiye’deki sunu açık pick-up kurgu parkına cemaat. 25 yıldır Adana’dahi üretimini yaptığımız Fuso Canter markasında de yüzdelik 30 Iş payına sahibiz.  Avrupa’nın sunu nazik kumaş üreticisi ve İtalya’üstelik dizayn ofisine ehil olan Yünsa ise 1.300 çalışanı ile 50 ülkeye 60 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Çimento sektörüne baktığımızda, Türkiye muhteşem ayrımsız çimento üreticisi konumunda. Çimento şirketlerimiz Akçansa ve Çimsa ile sektördeki liderliğimizi 2016’üstelik üstelik sürdürdük. Beyaz çimento ve hususi ürünlerde dünyada lider markalardan biri olan Çimsa 65 ülkeye 115 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. 2017 yılında açılışını yapacağımız ve 165 milyon dolarlık yatırımla hayata geçireceğimiz Afyon Çimento fabrikasının beraberinde 55 milyon dolarlık yatırımla Çimsa Eskişehir fabrikamızda hem gri hem beyaz klinker üretecek şekilde fırında varyant yapacağız. Bu yatırımlar ve 7 terminali ile müşterilere ihtiyacı olan ürünleri güdük sürede iletebileceği lojistik tevzi kanalları Çimsa üzere önemli atak olacaktır.

Akçansa ise ayrı benzeri gururumuz. 60 milyon dolarlık almanak ihracatının yarısından fazlasını Çanakkale limanının sağladığı lojistik üstünlük ile KÖLE’ye gerçekleştirmiş ve MEMLUK’nin yeryüzü heybetli tedarikçisi konumuna gelmiştir. Dünyanın genişlik efdal demirli beton muallak köprüsü ünvanına sahip Yavuz Şehriyâr Sevap Köprüsü amacıyla bakım gerekmeksizin 100 yılın üstünde dayanım gücüne cemaat hususi tıpkı ürün geliştiren ve kullanan Akçansa;100+Betonadı sunulan ve çevresel etkilere karşı faziletkâr dayanıklılığa sahip bu hususi eser ile Amerikan Beton Enstitüsü eliyle Betonda Kâmil ödülünün sahibi oldu. Bu çalım donör başarımızda gösteriş alan ve ailemizin bire bir parçası olan çalışanlarımız gözetiminde yekpare Sanayi Grubu’nu istekle kutluyorum. Türkiye’nin Sabancı’sı olarak; çalışanlarımızla alay malay, Türkiye’nin geleceği amacıyla üretmeye ve ayar oluşturmaya bitmeme edeceğiz”.

 

Bünyesinde Brisa, Kordsa, Akçansa, Çimsa, Yünsa, Temsa, Temsa Hisse Senedi Makinaları ve Temsa Motorlu Araçlar’ı bulunduran Sabancı Ana Ortaklık Sanayi Grubu’nun Başkanı Mehmet Hacıkamiloğlu, grubun kıymetlendirme toplantısında şu açıklamaları yaptı:

*Çimsa Amerika’yı kurup BENDE’dahi üretim yapmayı istiyoruz

*Temsa bünyesinde da MEMLUK’bile yatırım yapmayı planlıyoruz

*Temsa’nın halka arzına müteveccih bugün üzere benzeri cazibe bulunmayan

*Sabancı Ana Ortaklık’birlikte daha çok büyümeye müteveccih adımlar endüstri grubunda olacak

*Uran Grubu olarak yıpranmamış kapasiteler, bakir mahsulat ve daha çok ihracatla 2017’bile yüzde 15 büyüme hedefliyoruz

Hacıkamiloğlu, ”2017 yılında 1,5 bilyon TL’lik yatırım yapacağız. 2017 yılı için 10 milyar TL’lik mecmu gelir hedeflerken, 1 bilyon dolarlık dış satım rakamına ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.    Sabancı Holding Endüstri Grubu Başkanı Mehmet Hacıkamiloğlu düzenlenen basın toplantısında Sanayi Grubu’nun faaliyetlerini aktardı. Hacıkamiloğlu, 2017 yılında 1,5 bilyon TL’lik yatırım yapacaklarını açıklayarak, 10 bilyon TL’lik toplanmış gelir hedeflediklerini bildirdi. Hacıkamiloğlu, 1 milyar dolarlık dış satım rakamına ulaşmayı hedeflediklerini da sözlerine ekledi. Toplantıda Sabancı Ana Ortaklık Uran Grubu’nun 2016 yılı üçüncü çeyrek verilerine göre Brisa, Kordsa, Akçansa, Temsa, Temsa Gelişim Makinaları, Temsa Motorlu Araçlar, Çimsa ve Yünsa tutmak için 8 uran şirketinde 8,3 milyar TL iş hacmi elde edildiği ve 780 milyon TL net karaca ulaşıldığı belirtildi. Sanayi Grubu’nun 8 şirketi ile 110 ülkeye 773 milyon dolarlık ihracat yaparken, 12 ülkede düz kayran iştirakleri ile hayatiyet gösterdiği aktarıldı. 

“ÜRETİMDE VE İNOVASYONDA TÜRKİYE’NİN GURURUYUZ”

Endüstri Grubu’nun 2016 yılı faaliyetlerini değerlendiren Hacıkamiloğlu, grup şirketleri hakkında “5 ülkede 3.500 çalışanı ile istihsal ve 42 ülkeye 162 milyon dolarlık dış satım fail Kordsa, 407 berat başvurusuna erbap ve 128 sayı buluşu bulunan. Kordsa, yürüttüğü AR-GE çalışmaları ve ayar yaratıcı buluşları ile Veri, Endüstri ve Teknoloji Bakanlığı tarafındanEn Dolgunca Ar-Ge Merkezi Ödülü’ne defalarca layık görüldü. Kordsa ve Sabancı Üniversitesi’nin bir çatı altında buluştuğu Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi ise üniversite-uran teşrikimesai amacıyla Türkiye’üstelik avangart bir örnek yapılanma ediyor. Forma kapsamında 80 doktora öğrencisi ve 10 müderris ar-ge çalışmalarını yürütüyor. 2016 senesinde hem Türkiye’üstelik hem üstelik Endonezya’de ihracat şampiyonu olan Kordsa, 29,5 milyon dolarlık Türkiye ve Endonezya kullanılmamış polyester ip yatırımlarını 2018 yılında devreye algı” ifadelerini kullandı.  Hacıkamiloğlu, Brisa’nın 200 milyon dolarlık ihracat hedeflediğini söyleyerek “63 ülkede 5 bin mir noktasına cemaat bir diğer global markamız. 2 bin 600 çalışanı ile 200 milyon dolarlık dış satım hedefliyor.

Özellikle Lassa markamızla arsıulusal rekabet gücünü de artıran Brisa, Avrupa sargaç pazarının üstünde tahaccüm sergiledi. Zaman Türkiye’de satılan değme üç lastikten biri Brisa markalı” dedi. Hacıkamiloğlu diğer şirketlerle ilişik şunları belirtti: “Temsa Otobüs, 3.800 çalışanı ile 66 ülkeye 136 milyon dolarlık dış satım gerçekleştirdi. Bu büyük ayrımsız muvaffakiyet. 74 patente topluluk Temsa Otobüs adına 2016 yılında birçok eskimemiş yayın lansmanını yaptık. Bunlardan bizi arz çok heyecanlandıran ise Aselsan işbirliği ile ürettiğimiz Türkiye’nin yüzdelik 100 yerel evvel elektrikli otobüsü oldu.

8 dakikada şarj olma özelliğiyle birlikte segmentinde aynı önceki. Ayrıca çokbilmiş otobüsümüz Avenue I BUS ile Londra’üstelik planlı ‘Intelligent Mobility’ organizasyonunda ‘2016 New Product Innovation’ ödülünü aldık.  Temsa Hisse Senedi Makinaları 850 şahsiyet istihdamı ile iş makinaları isticar filosunda yüzdelik 44 büyüme gerçekleştirirken, dizel forklift pazarında birlikte liderliğe ehil. Temsa Motorlu Araçlar ise 1050 kişilik ekibiyle Mitsubishi L200 markasıyla Türkiye’deki bildirme serbest pick-up komütatör parkına erbap. 25 yıldır Adana’bile üretimini yaptığımız Fuso Canter markasında de yüzdelik 30 Münasebet payına sahibiz.  Avrupa’nın genişlik balaban kumaş üreticisi ve İtalya’da tasarım ofisine eş olan Yünsa ise 1.300 çalışanı ile 50 ülkeye 60 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Çimento sektörüne baktığımızda, Türkiye mefret benzeri çimento üreticisi konumunda. Çimento şirketlerimiz Akçansa ve Çimsa ile sektördeki liderliğimizi 2016’dahi bile sürdürdük. Beyaz Zehir çimento ve hususi ürünlerde dünyada lider markalardan biri olan Çimsa 65 ülkeye 115 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. 2017 yılında açılışını yapacağımız ve 165 milyon dolarlık yatırımla hayata geçireceğimiz Afyon Çimento fabrikasının yanı sıra 55 milyon dolarlık yatırımla Çimsa Eskişehir fabrikamızda hem boz hem beyaz klinker üretecek şekilde fırında varyant yapacağız. Bu yatırımlar ve 7 terminali ile müşterilere ihtiyacı olan ürünleri kısa sürede iletebileceği geri hizmet tevzi kanalları Çimsa amacıyla koskocaman hareketli olacaktır.

Akçansa ise ayrı tıpkısı gururumuz. 60 milyon dolarlık almanak ihracatının yarısından fazlasını Çanakkale limanının sağladığı geri hizmet kazanım ile BENDE’ye gerçekleştirmiş ve ABD’nin genişlik oylumlu tedarikçisi konumuna gelmiştir. Dünyanın arz faziletkâr betonarme asık köprüsü ünvanına erbap Müşkül Hükümdar Doğruca Köprüsü amacıyla bakım gerekmeksizin 100 yılın üstünde direnç gücüne erbap özel benzeri ürün geliştiren ve kullanan Akçansa;100+Betonadı sunulan ve çevresel etkilere cebin erdemli dayanıklılığa sahip bu hususi im ile Amerikan Beton Enstitüsü eliyle Betonda Kâmil ödülünün sahibi oldu. Bu alım verici başarımızda alım çalım kayran ve ailemizin aynı parçası olan çalışanlarımız gözetiminde tekmil Uran Grubu’nu istekle kutluyorum. Türkiye’nin Sabancı’sı olarak; çalışanlarımızla birlikte, Türkiye’nin geleceği için üretmeye ve derece oluşturmaya devam edeceğiz”.

 



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç