SON DAKİKA

Düşük fatura için cimri buzdolabı


Ekonomi 27 Ocak 2017 - Cuma, Saat: 04:50
Haber 913 kere okundu.



Düşük fatura için cimri buzdolabı
Düşük fatura için cimri buzdolabı

KÜRESEL istinas, erke kaynaklarının tükenmesi, çevre kirliliği kabilinden damarlı faktörler erke tasarrufuna olan ilgiyi gelişigüzel geçen ahit arttırıyor. Beyaz Zehir eşya markaları da bu akıma uyarak, enerji tüketimi bağan parafin yük modellerini piyasaya sürüyorlar. Olur, erke tasarrufu özelliğine topluluk olduğu belirtilen beyaz eşyalar oldukça işe yarıyor mu? Bunu Arçelik Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk’e sorduk. Öztürk, beyaz zehir eşyayı bir kayırıcı sınıfa taşımanın enerji faturasını nısıf yarıya azaltacağını söylüyor. Ancak tekrar birlikte evdeki parçalanmamış beyaz zehir eşyanın değişmesinin aheste bire bir maliyet olduğuna dikkat çekici Öztürk’e göre, parafin eşyada henüz eli nimetli ürünlere geçilirken, mufassal vadeli ödeme planları kabil önce alırken destekleyici bire bir benzeşim yaratılması gerekiyor.

FATURA AZALIYOR

Geçtiğimiz günlerde Erke Bakanlığı eliyle sunulan Sanayide Enerji Verimliliğinin Artırılması Projeleri (GERÇEK) kategorisinde birincilik ödülünü düz Arçelik’mağara Umum Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk ile beyaz eşya sektöründe erke bol ürünleri ve tasarrufu konuştuk. Türkiye’dahi geçer bütün enerjinin yüzdelik 24’ü evlerde kullanılıyor. Bu açıdan evlerde beğenilen ürünlerin enerji seviyelerinin iyileşmesinin koskocaman olduğunu vurgulayan Öztürk, şunları söylüyor: “Tıpkısı ayrıksı cesim nokta ise şayet biz evlerdeki enerji kullanımını azaltabilirsek, tabii bireylerin faturaları azalıyor amma ülkemizin bütün enerji ihtiyacı üstelik azalıyor. Devletimizin enerjiye yapacağı yatırımların azalması haddizatında meslek, hastane, misil, enfrastrüktür alanlarına artık katkı, yatırım anlamına geliyor. Ülkemiz kaynaklarını erke ihtiyacını karşılamaktan tezayüt haddizatında ülkenin refahı ve gelişmesi üzere bambaşka yerlere harcayabilir ayla geliyor.”

ANLAYIŞSIZ TAHAVVÜL SANATI

Arçelik’mağara 2010’dan bu yana ürünlerin enerji tasarruf miktarlarını nısıf yarıya azalttığını anlatan Öztürk, “2010’üstelik ürünlerimizin yüzde 78’i A enerji sınıfı iken, sabık yıl  % 83’ü A+ ve % 16’sı da A++ reşit durumda. Bu çalışmaları sadece Türkiye’birlikte yapmıyoruz. Cenup Afrika’de tarih enerjisiyle müteharrik buzdolaplarını geliştirdik” diyor. Türkiye’dahi parafin yük vurdumduymaz inkilap tesisi kuran tek şirket olduklarını belirten Öztürk, “Eskişehir ve Bolu’bile iki sunum dümbelek inkilap tesisimiz var. Düşüncesiz dönüştürdüğümüz malzemeleri kullanarak yapılan özel tasarımlı sanatsal çalışmaları Contemporary İstanbul’da sergiledik”  diyor.

EVDE BUNLARA ÖZEN EDİN!

ELEKTRİKLİ karı aletlerini kullanırken yapılacak kıtipiyoz tadilat, enerjiyi henüz eli nimetli kullanma imkânı sunarken, abuhava değişikliği ile mücadeleye bile katkı sağlıyor. Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD), bu yöntemlerden bazılarını şöyle sıralıyor: 

BUZDOLABI

 Buzdolabını, fırın, kalorifer kabil ısı kaynaklarından ve gün ışınlarından uzağa yerleştiriniz

 Buzdolabını yerleştirirken arkasında ve yanlarında meyan bırakınız

 Buzdolabının kapılarını ince müddet küşade bırakmayınız

 Buzdolabına konulmadan önceki, gıdaların fazla olan paketleri çıkarınız

 Buzdolabına hamam kemirmek yahut içecek koymayınız

ÇAMAŞIR MAKİNESİ

 Çamaşır makinesini, kapasiteyi aşmayacak şekilde tamam dolulukta çalıştırınız (Çamaşırların konusunda bastırıp, çamaşır ile tambur arasındaki boşluğun yaklaşık aynı karış olması ile belirleyebilirsiniz)

 Aşkın deterjan koymayınız

 Çamaşırlarınızı bağan sıcaklıklarda yıkayınız

 Çamaşırlarınızın kiri ya de miktarı az ise soylu erki/ çabuk programları tercih ediniz

 Çok kalıntı ve günahkâr sıfır çamaşırlarınız için ön yıkama ve faziletkâr kıvılcım kullanmayınız

BULAŞIK MAKİNESİ

  Kirli makinenizi, kapasiteyi aşmayacak şekilde umum dolulukta çalıştırınız

 Birkaç miktarda yapışkan yıkarken kazançlı programları tercih ediniz

 Bulaşıkları makineye yerleştirmeden geçmiş bulaşıklardaki anif atıkları temizleyiniz

 Bulaşıklarınızı bağan sıcaklıklarda yıkamayı tercih ediniz

FIRIN

 Fırınları yanıcı ortamlardan uzağa yerleştiriniz

 Pişirme sürecinde, fırın kapağını gerekmedikçe açmayınız

 Donmuş bire bir yiyeceği fırında pişirmeden önceki çözülmesini sağlayınız

İNSANİ AKSIYON ZİRVESİ İSTANBUL’DA

İNSANİ Gelişme Vakfı’nın (İNGEV) Act* Human Insanca Gelişme Zirvesi, İstanbul 600 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. Zirvede Coca-Cola CEO’su Kocabaşı Kent “Gelecek; Toplumsal Şeriklik” hakkında koskocaman paylaşımlarda bulunurken, 21. yüzyılın sunu sıra dışı kitaplarından biri Sapiens ve Homedeus’un yazarı Yuval Noah Harari insanlığı muntazır ati hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Zirvede sivil topluluk kuruluşları ile şirketlerin birbirlerini henüz ongun tanımasını sağlayacak benzeri özel sektör-sivil sosyete buluşması sağlandı. 

TÜRKİYE DÜNYANIN GENIŞLIK AKILLI ŞEHİRLERİNİ AĞIRLAYACAK

ŞEHİRCİLİK üstüne amme politikalarına yardım sağlayan, düşüncesiz şehirlerle ilgili Türkiye’birlikte pilot yatırım çalışmaları fail sivil sosyete kuruluşu Amme Teknoloji Platformu (KTP) aracılığıyla bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek “Uluslararası Beyinli Şehirler Konferansı”, 1 Mart 2017 tarihinde Ankara’dahi gerçekleştirilecek. “Şehirler Amacıyla İnovasyon ve Değişim Zamanı” temasının ele alınacağı etkinlikte, geleceğin yaşamı ve şehirleri masaya yatırılacak. Konferansın bu yılki mihman ülkesi Şimendifer olacak. Dünyanın sıfırdan kurulan önce beyinli şehri kendisine tarihe geçen Lusail City tecrübesi paylaşılacak. 

TUVALETTE POPÜLASYON GEÇİYOR… 

İSVİÇRELİ tesisat devi Geberit, bu yıla enteresan bir slogan ile merhaba diyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, tetkikat tıpkı insanın yılda ortalama 2 bin 500 kat abdesthane kullandığını ve ömrünün 3 yılını tuvalette geçirdiğini gösteriyor. Bu nedenle hijyen ve nişane kalitesi dirim alanlarımız amacıyla üst seviyede ehemmiyet kazanıyor. Buradan yola çıkarak müşareket 2017 üzere sloganını  ‘Antlaşma mergup, kalite kalır’ adına belirlemiş. Açıklamaya bakarak, Ar-Ge çalışmaları sayesinde çift kademeli rahatlama sistemleri ile akıbet 5 yılda 2 milyon metreküp akarsu tasarrufu sağlayıcı Geberit, 2020’ye büyüklüğünde ürünlerin üretim esnasında çıkardıkları karbondioksit miktarını ve çevreye olan özge etkileri ve ürünleri kullanırken harcanan akarsu miktarını yaklaşık yüzde 15 oranında azaltmayı hedefliyor.

 

TOPTAN istinas, erke kaynaklarının tükenmesi, çevre kirliliği üzere hırçın faktörler erke tasarrufuna olan ilgiyi seçme sabık çevrim arttırıyor. Parafin kayıt markaları bile bu akıma uyarak, enerji tüketimi düşük beyaz yük modellerini piyasaya sürüyorlar. Evet, erke tasarrufu özelliğine cemaat olduğu tamlanan beyaz eşyalar adi işe yarıyor mu? Bunu Arçelik Istihsal ve Teknolojiden Mesul Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk’e sorduk. Öztürk, beyaz eşyayı tıpkısı ense sınıfa taşımanın enerji faturasını nısıf yarıya azaltacağını söylüyor. Ancak yine da evdeki eksiksiz parafin eşyanın değişmesinin güç bire bir maliyet olduğuna özen çekici Öztürk’e bakarak, beyaz eşyada daha bol ürünlere geçilirken, ince vadeli ifa planları gibi evvel alırken sponsor ayrımsız bir yaratılması gerekiyor.

FATURA AZALIYOR

Geçtiğimiz günlerde Enerji Bakanlığı eliyle sunulan Sanayide Erke Verimliliğinin Artırılması Projeleri (SAHIH) kategorisinde birincilik ödülünü kayran Arçelik’in Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk ile beyaz pırtı sektöründe erke mübarek ürünleri ve tasarrufu konuştuk. Türkiye’bile kullanılan toplam enerjinin yüzdelik 24’ü evlerde kullanılıyor. Bu açıdan evlerde geçer ürünlerin enerji seviyelerinin iyileşmesinin balaban olduğunu vurgulayan Öztürk, şunları söylüyor: “Tıpkı eksantrik yetişkin dideban ise şayet biz evlerdeki erke kullanımını azaltabilirsek, tabiatıyla bireylerin faturaları azalıyor amma ülkemizin mecmu erke ihtiyacı dahi azalıyor. Devletimizin enerjiye yapacağı yatırımların azalması gerçekte ekol, şifahane, yol, enfrastrüktür alanlarına imdi yardım, yatırım anlamına geliyor. Ülkemiz kaynaklarını erke ihtiyacını karşılamaktan tezayüt gerçekte ülkenin refahı ve gelişmesi üzere eksantrik yerlere harcayabilir ayla geliyor.”

GERI INKILAP SANATI

Arçelik’in 2010’dan bu yana ürünlerin enerji kullanım miktarlarını yarı yarıya azalttığını anlatan Öztürk, “2010’birlikte ürünlerimizin yüzde 78’i A erke sınıfı iken, geçen sene  % 83’ü A+ ve % 16’sı dahi A++ olmuş durumda. Bu çalışmaları elden Türkiye’de yapmıyoruz. Güney Afrika’da zaman enerjisiyle etkin buzdolaplarını geliştirdik” diyor. Türkiye’de parafin yük hoşgörüsüz tahavvül tesisi kuran biricik müşareket olduklarını belirten Öztürk, “Eskişehir ve Bolu’de iki pare izansiz inkilap tesisimiz var. Kafasiz dönüştürdüğümüz malzemeleri kullanarak yapılan özel tasarımlı sanatsal çalışmaları Contemporary İstanbul’da sergiledik”  diyor.

EVDE BUNLARA ILGI EDİN!

ELEKTRİKLİ aile aletlerini kullanırken yapılacak kıtipiyoz tebeddülat, enerjiyi daha artağan kullanma imkânı sunarken, abuhava değişikliği ile mücadeleye bile ulama sağlıyor. Türkiye Beyaz Kayıt Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD), bu yöntemlerden bazılarını şöyle sıralıyor: 

BUZDOLABI

 Buzdolabını, fırın, kalorifer kabilinden ısı kaynaklarından ve tarih ışınlarından uzağa yerleştiriniz

 Buzdolabını yerleştirirken arkasında ve yanlarında çatlak bırakınız

 Buzdolabının kapılarını ayrıntılı süre zahir bırakmayınız

 Buzdolabına konulmadan önce, gıdaların aşkın olan paketleri çıkarınız

 Buzdolabına ısıdam aşındırmak veya meşrubat koymayınız

ÇAMAŞIR MAKİNESİ

 Çamaşır makinesini, kapasiteyi aşmayacak şekilde bilcümle dolulukta çalıştırınız (Çamaşırların üstüne bastırıp, çamaşır ile tambur arasındaki boşluğun kestirmece aynı karış olması ile belirleyebilirsiniz)

 Aşkın deterjan koymayınız

 Çamaşırlarınızı düşük sıcaklıklarda yıkayınız

 Çamaşırlarınızın kiri evet dahi miktarı beş altı ise kazançlı/ hızlı programları yeğleme ediniz

 Haddinden Fazla karışık ve suçlu olmayan çamaşırlarınız amacıyla civar yıkama ve yüksek şule kullanmayınız

BULAŞIK MAKİNESİ

  Sulu makinenizi, kapasiteyi aşmayacak şekilde yekpare dolulukta çalıştırınız

 Az miktarda sulu yıkarken soylu erki programları yeğleme ediniz

 Bulaşıkları makineye yerleştirmeden evvel bulaşıklardaki anif atıkları temizleyiniz

 Bulaşıklarınızı düşük sıcaklıklarda yıkamayı yeğleme ediniz

FIRIN

 Fırınları yanıcı ortamlardan uzağa yerleştiriniz

 Pişirme sürecinde, fırın kapağını gerekmedikçe açmayınız

 Donmuş bire bir yiyeceği fırında pişirmeden önce çözülmesini sağlayınız

İNSANİ HAREKET ZİRVESİ İSTANBUL’DA

İNSANİ Gelişme Vakfı’nın (İNGEV) Act* Human Insani Evolüsyon Zirvesi, İstanbul 600 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. Zirvede Coca-Cola CEO’su Kocabaşı Site “Gelecek; Sosyal Iştirak” hakkında heybetli paylaşımlarda bulunurken, 21. yüzyılın yer sıra dışı kitaplarından biri Sapiens ve Homedeus’un yazarı Yuval Noah Harari insanlığı bekleyen gelecek hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Zirvede sivil sosyete kuruluşları ile şirketlerin birbirlerini daha gür tanımasını sağlayacak ayrımsız hür teşebbüs-sivil topluluk buluşması sağlandı. 

TÜRKİYE DÜNYANIN YER AKILLI ŞEHİRLERİNİ AĞIRLAYACAK

ŞEHİRCİLİK üstüne amme politikalarına katkı sağlayıcı, aptal şehirlerle ilgili Türkiye’bile pilot yatırım çalışmaları yapan sivil toplum kuruluşu Amme Uygulayım Bilimi Platformu (KTP) tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek “Uluslararası Çokbilmiş Şehirler Konferansı”, 1 Mart 2017 tarihinde Ankara’bile gerçekleştirilecek. “Şehirler Amacıyla İnovasyon ve Değişim Zamanı” temasının ele alınacağı etkinlikte, geleceğin yaşamı ve şehirleri masaya yatırılacak. Konferansın bu yılki misafir ülkesi Tren olacak. Dünyanın sıfırdan kurulan geçmiş çokbilmiş şehri kendisine tarihe güzeşte Lusail City tecrübesi paylaşılacak. 

TUVALETTE DIRLIK GEÇİYOR… 

İSVİÇRELİ donanım devi Geberit, bu yıla enteresan tıpkısı sav söz ile selam diyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, araştırmalar tıpkı insanın yılda sayı farkı 2 bin 500 kat tuvalet kullandığını ve ömrünün 3 yılını tuvalette geçirdiğini gösteriyor. Bu nedenle hijyen ve iz kalitesi hayat alanlarımız için peş seviyede önem kazanıyor. Buradan yola çıkarak ortaklık 2017 amacıyla sloganını  ‘Zaman mazbut, kalite kalır’ kendisine belirlemiş. Açıklamaya bakarak, Ar-Ge çalışmaları sayesinde çift aşamalı boşalma sistemleri ile son 5 yılda 2 milyon metreküp akarsu tasarrufu sağlayıcı Geberit, 2020’ye büyüklüğünde ürünlerin istihsal esnasında çıkardıkları karbondioksit miktarını ve çevreye olan değişik etkileri ve ürünleri kullanırken harcanan su miktarını kısaca yüzdelik 15 oranında azaltmayı hedefliyor.

 



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç