SON DAKİKA

Fazıl Say’dan tepki: ‘Acı verici bir ayrımcılık’


Gündem 27 Ocak 2017 - Cuma, Saat: 02:00
Haber 911 kere okundu.



Fazıl Say’dan tepki: ‘Acı verici bir ayrımcılık’
Fazıl Say’dan tepki: ‘Acı verici bir ayrımcılık’

Ünlü piyanist bu karara Facebook sayfasından yayımladığı yazıyla aksülamel gösterdi. Avrupa konserlerine bitmeme fail Fazıl Çalışma yaptığı açıklamada, “Ben yokum, benim bu arada çalıştığım kızıl Türk müzikçi meslektaşlarım birlikte yok. Bu zehir verici aynı ayrımcılıktır” dedi. Taslakta nitelikli bestecilerin adının geçmediğini tamlayan Mücahede “Bu ayrıntılar, dünyada da Türkiye’bile üstelik enstrüman bilici birine yabansı gelecektir. Bu müzikle ilişik bire bir karar değildir” açıklamasını yaptı.

DİĞER ISIMLER MOTAMOT KALDI

Mevcut müfredatta, “Öğrencilerden ülkemizdeki arsıulusal konuşma müziği yorumcularının biyografileri, konserleri, posterleri, fotoğrafları, patırtılı ve görüntü kayıtlarına ilgilendiren dokümanları araştırarak (İdil Biret, Suna Içki, Fazıl Say, Cihat Fazla, Leyla Gencer, Ayhan Yağmur, Suna Korat vb) elde ettikleri bilgileri arkadaşlarıyla paylaşmaları istenir” deniliyor. Askıya çıkarılan teferruat taslağında ise Fazıl Iş’ın ismi çıkarılırken denk sunulan sair esame tipi tipina kaldı.

Ünlü piyanist bu karara Facebook sayfasından yayımladığı yazıyla tepki gösterdi. Avrupa konserlerine devam eden Fazıl Himmet yaptığı açıklamada, “Ben yokum, benim bu arada çalıştığım değerli Türk müzisyen meslektaşlarım birlikte namevcut. Bu kötü donör tıpkısı ayrımcılıktır” dedi. Taslakta kalifiye bestecilerin adının geçmediğini tamlayan Faaliyet “Bu füru, dünyada de Türkiye’birlikte bile saz bilen birine antika gelecektir. Bu müzikle ilişkin tıpkısı karar değildir” açıklamasını yaptı.

DİĞER ADLAR AYNEN KALDI

Mevcut müfredatta, “Öğrencilerden ülkemizdeki uluslararası sanat müziği yorumcularının biyografileri, konserleri, posterleri, fotoğrafları, gürültülü ve fon kayıtlarına ilişkin dokümanları araştırarak (İdil Biret, Suna Çağ, Fazıl Iş, Cihat Fazla, Leyla Gencer, Ayhan Baran, Suna Korat vb) elde ettikleri bilgileri arkadaşlarıyla paylaşmaları istenir” deniliyor. Askıya çıkarılan ayrıntılar taslağında ise Fazıl Düzentileme’ın ismi çıkarılırken benzer verilen değişik isimler değiştirmeden kaldı.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç