SON DAKİKA

İstanbul’da akşam saatlerinde kar etkili oluyor


Gündem 27 Ocak 2017 - Cuma, Saat: 01:58
Haber 870 kere okundu.



İstanbul’da akşam saatlerinde kar etkili oluyor
İstanbul’da akşam saatlerinde kar etkili oluyor

İstanbul’un bazen bölgelerinde kar yağışı aralıklarla aktif oluyor. Kentte, karla uğraş çalışmalarını vermek amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinde (AKOM) oluşturulan kriz masasında ekipler, merkezdeki ekranlardan İstanbul’u izleme ederek muhtemel aksaklıklara simultane müdahale için fariza yapıyor. 

İstanbul’da Arnavutköy, Hadımköy, Halkalı, Esenyurt, Çamlıca, Çekmeköy, Beykoz ve Kartal’ın ara sıra kesimlerinde kar yağışı aralıklarla sürüyor. 

Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye bakarak, yarın öğle vakti saatlerinde hafifleyerek aralıklarla devam etmesi muhtemel kar yağışının, cumartesi akşam saatlerinde kenti terk etmesi öngörülüyor. Ayrıca bugün ve yarın İstanbul’da yıldız yönlerden fırtınamsı rüzgar faal olacak. 

Mavera yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi 670 evsizi, Zeytinburnu Vabeste Spor Salonu’nda mihman ediyor. 

ÇEKMEKÖY’DE KAR YAĞIŞI ZINCIRLEME KAZAYA DEFA AÇTI

İstanbul’da akşam saatlerinde faal olan kar yağışı müteselsil kazaya bozukluk oldu. Çekmeköy Çavuşpaşa Caddesi’nde karla ciltli yolda huruç bayağı kayan tahminî 10 anahtar birbirine girdi. Araçlarda maddi hasar oluştu. Ilçe sonrası el telefonu kamerasına yansıdı.

METEOROLOJİDEN GIYSI UYARISI

Marmara, Karadeniz, Veli ve Mağrip Akdeniz kıyılarında bu akşamdan, Doğu Akdeniz kıyılarında ise ferda akşamdan itibaren külot olması bekleniyor.

Hava Bilgisi Umumi Müdürlüğünden yapılan açıklamaya bakarak, bugün akşam ezanı saatlerinden itibaren, zirai cerrahi müdahale ve seracılığın devam ettiği Marmara, Karadeniz, Iye ve Garp Akdeniz kıyılarında meydan vadi sağlam, Maşrık Akdeniz kıyılarında ise ferda akşam saatlerinden itibaren belli belirsiz zirai tuman bekleniyor. 

Don olayının, 30 Ocak Pazartesi sabahleyin saatlerine kadar devam edeceği anlayış ediliyor. 

Maşrık Karadeniz ile Gün Doğusu Anadolu’nun şimal ve şark kesimlerinde ise mevcut kar örtüsü üstüne zaman, ferda ve hafta sonu vadi yer sakil atılmak için kar yağışı beklendiğinden, sarp ve meyilli yamaçlarda ise çığ tedenni riski bulunuyor. 

Açıklamada, yetkililerin ve vatandaşların tarımsal tuman ve çığ tehlikesine alın tedbirli olması istendi. 

İSTANBUL GIDIŞ GELIŞ ÇOKLUK HARİTASI ÜZERE TIKLAYIN

İstanbul’un kâh bölgelerinde kar yağışı aralıklarla canlı oluyor. Kentte, karla savaşım çalışmalarını yöneltmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Facia Eş Güdüm Merkezinde (AKOM) oluşturulan akse masasında ekipler, merkezdeki ekranlardan İstanbul’u izlem ederek umulur aksaklıklara anında müdahale amacıyla görev yapıyor. 

İstanbul’da Arnavutköy, Hadımköy, Halkalı, Esenyurt, Çamlıca, Çekmeköy, Beykoz ve Kartal’ın bazı kesimlerinde kar yağışı aralıklarla sürüyor. 

Hava Bilgisi İstanbul Nahiye Müdürlüğünden alınan bilgiye bakarak, erte öğle vakti saatlerinde hafifleyerek aralıklarla devam etmesi beklenen kar yağışının, cumartesi akşam ezanı saatlerinde kenti metrukiyet etmesi öngörülüyor. Antrparantez bugün ve ferda İstanbul’da yıldız yönlerden fırtınamsı rüzgar etkili olacak. 

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi 670 evsizi, Zeytinburnu Kapalı Spor Salonu’nda konuk ediyor. 

ÇEKMEKÖY’DE KAR YAĞIŞI MÜTESELSIL KAZAYA KERE AÇTI

İstanbul’da akşam saatlerinde çalışkan olan kar yağışı zincirleme kazaya sebep oldu. Çekmeköy Çavuşpaşa Caddesi’nde karla ciltli yolda depar bayağı kayan tahminî 10 komütatör birbirine girdi. Araçlarda maddesel hasar oluştu. Ilçe sonrası cep telefonu kamerasına yansıdı.

METEOROLOJİDEN DON UYARISI

Marmara, Karadeniz, Veli ve Garp Akdeniz kıyılarında bu akşamdan, Şarki Akdeniz kıyılarında ise ferda akşamdan itibaren don olması bekleniyor.

Hava Bilgisi Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bugün akşam saatlerinden itibaren, tarımsal operasyon ve seracılığın devam ettiği Marmara, Karadeniz, Iye ve Garp Akdeniz kıyılarında vadi düz akva, Doğu Akdeniz kıyılarında ise erte akşam ezanı saatlerinden itibaren belli belirsiz zirai giysi bekleniyor. 

Tuman olayının, 30 Ev Pazartesi sabahleyin saatlerine kadar devam edeceği hesap ediliyor. 

Maşrık Karadeniz ile Gün Doğusu Anadolu’nun şimal ve şarki kesimlerinde ise bulunan kar örtüsü üstüne zaman, ferda ve hafta sonu yer yer yoğun girmek için kar yağışı beklendiğinden, yalçın ve eğik yamaçlarda ise çığ tedenni riski bulunuyor. 

Açıklamada, yetkililerin ve vatandaşların zirai giysi ve çığ tehlikesine cebin müdebbir olması istendi. 

İSTANBUL GIDIŞ GELIŞ BAHIR HARİTASI IÇIN TIKLAYIN



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç