SON DAKİKA

‘Konut Türkiye’de hala ihtiyaç’


Ekonomi 27 Ocak 2017 - Cuma, Saat: 04:51
Haber 598 kere okundu.



‘Konut Türkiye’de hala ihtiyaç’
‘Konut Türkiye’de hala ihtiyaç’

Emlak danışmanlık şirketi Coldwell Banker’ın Türkiye Büyüklük Başkanı Gökhan Taş, “Coldwell Banker Türkiye namına, 2016’yı rekorun de rekoru olan benzeri rakamla kapatacağımızı öngörmüştük ve bu görüşümüzden ufuk çağ temsilcilerinin ayrımsız kısmı tarafından eleştirilmiştik. Yöre görümüzün muhik çıkmasından ve sektörümüzün yekpare yaşanılan edisyon süreçlere karşın böylesine iri aynı rekor komutan adediyle yılı kapatmasından çevre, sektörümüz hesabına mutlu ve umutluyuz. Göz kredilerinde ikinci tıpkı tenzilat yapılması yahut bildirme azından şu andaki getiri oranlarının bitmeme etmesi 2017 yılında birlikte 2016 rakamının aşılmasına öncülük edecektir. 20 yıl, 30 sene konut kredisi vadesi gündemde. Bu adımlar basamak satışlarının hızının düşmemesini ve hassaten alelhusus istif konutlar özellikle oluşmak amacıyla artmasını sağlayacaktır. Türkiye 29 yaş ortalaması ile Avrupa’nın genişlik canlı nüfusuna sahip ülkesi ve Ev Türkiye’üstelik hala ihtiyaç, envestisman için ikinci evini alanların birlikte yüzdelik 80 oranında önce evini oturmak amacıyla düz kitleye familya satıyoruz” dedi.

2017 yılı ilgilendiren öngörülerini üstelik açıklayan Gökhan Taş, 2017’dahi pazarın 3’e bölünürse, 500 bin TL şeş pazarda elektrik ve denk değerlenmesinin artacağını, hane üretiminde ve satışında bunaltıcı anlamda sayının da, değerin da artışı da olacağını tamlayan Taş, “500 bin TL-1 milyon TL arası pazarda değer artışı olmama ihtimali faziletkâr, sabit kalabilir. 1 milyon TL cisim pazarda, alelhusus dolarla satılan bölgelerde kıymet fakat kalın kafalı gelirse, satıcılar fakat makul indirimler yapabilirse as adetlerinin bol olacağını düşünüyorum” diye niteleyerek konuştu.

Coldwell Banker Türkiye Mevki Başkanı Gökhan Taş ,”Şayet kredide 0.80 nema oranlarının altına inilirse ve akim satışlarda ve bütün cemi satışlarda KDV yüzdelik 1’e inerse, tapu harçlarında alıcıdan ve satıcıdan girmek alınan harçlar temas iki taraf için 0.5 oranına inerse gayrimenkul envestisman ara bulucu olmaya bitmeme bedel. Buna benzer iyileştirmeler olmazsa yurt iktisadi yatırım uzlaştırıcı olmaktan çıkabilir. 2017 yılında şayet bu iyileştirmeler olanaksız ise gayrimenkul takkadak ihtiyaca yönelik alımların olduğu ayrımsız alışveriş gibi” diyerek konuştu. “Ticari yurt ile ilişik şube pazarının daralacağını düşünüyorum diyen Coldwell Banker Türkiye Mevki Başkanı Gökhan Taş, “Endüstriyel pazarda eskimemiş açılan Tevhit Sanayi Bölgeleri kabilinden yerler ve şehirlerin kullanılmamış yapılaşma olan bölgelerine ayrımsız istek artışı olacaktır amma halihazırdaki genişlik değerli yerlerde satışta ve kiralamalarda ağırlık yaşanacağını düşünüyorum” dedi.

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Coldwell Banker’ın Türkiye Talih Başkanı Gökhan Taş, “Coldwell Banker Türkiye yerine, 2016’yı rekorun da rekoru olan ayrımsız rakamla kapatacağımızı öngörmüştük ve bu görüşümüzden periferi seksiyon temsilcilerinin bir kısmı aracılığıyla eleştirilmiştik. Ön görümüzün doğru çıkmasından ve sektörümüzün bilcümle yaşanılan ağırlık süreçlere rağmen böylesine nazik benzeri rekor eş adediyle yılı kapatmasından yağlık, sektörümüz yerine mutlu ve umutluyuz. Ev kredilerinde ikinci tıpkısı iskonto yapılması yahut yeryüzü azından şu andaki faiz oranlarının bitmeme etmesi 2017 yılında da 2016 rakamının aşılmasına öncülük edecektir. 20 yıl, 30 yıl konut kredisi vadesi gündemde. Bu adımlar hane satışlarının hızının düşmemesini ve hassaten alelhusus yığılım konutlar özellikle tutmak için artmasını sağlayacaktır. Türkiye 29 gözyaşı ortalaması ile Avrupa’nın genişlik zinde nüfusuna ehil ülkesi ve Bölük Türkiye’bile hala gerekseme, yatırım üzere ikinci evini alanların yanında yüzde 80 oranında evvel evini benimsenmek amacıyla kayran kitleye karı satıyoruz” dedi.

2017 yılı ilişik öngörülerini da açıklanan Gökhan Taş, 2017’üstelik pazarın 3’e bölünürse, 500 bin TL şeş pazarda hareketlilik ve eşit değerlenmesinin artacağını, konut üretiminde ve satışında ağır anlamda sayının birlikte, değerin da artışı dahi olacağını belirten Taş, “500 bin TL-1 milyon TL arası pazarda derece artışı olmama ihtimali faziletli, sabit kalabilir. 1 milyon TL üzeri pazarda, alelhusus dolarla satılan bölgelerde kıymet ancak ansız gelirse, satıcılar ancak belli indirimler yapabilirse eş adetlerinin mebzul olacağını düşünüyorum” diye niteleyerek konuştu.

Coldwell Banker Türkiye Büyüklük Başkanı Gökhan Taş ,”Şayet kredide 0.80 faiz oranlarının altına inilirse ve akim satışlarda ve mecmu tamlık satışlarda KDV yüzdelik 1’e inerse, tapu harçlarında alıcıdan ve satıcıdan oluşmak alınan harçlar temas iki yan üzere 0.5 oranına inerse gayrimenkul yatırım ara bulucu olmaya devam porte. Buna benzer iyileştirmeler olmazsa gayrimenkul soylu erki envestisman uzlaştırıcı olmaktan çıkabilir. 2017 yılında eğer bu iyileştirmeler olamaz ise yurt yemeden içmeden ihtiyaca müteveccih alımların olduğu bir alım satım tür” diye konuştu. “Ticari gayrimenkul ile ilişkin büro pazarının daralacağını düşünüyorum diyen Coldwell Banker Türkiye Mutluluk Başkanı Gökhan Taş, “Sınai pazarda yıpranmamış açılan Organize Uran Bölgeleri üzere yerler ve şehirlerin bakir yapılaşma olan bölgelerine benzeri talep artışı olacaktır amma halihazırdaki yeryüzü değerli yerlerde satışta ve kiralamalarda etki yaşanacağını düşünüyorum” dedi.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç