SON DAKİKA

Maçka parkı için akşam nöbeti


Gündem 27 Ocak 2017 - Cuma, Saat: 01:58
Haber 1049 kere okundu.



Maçka parkı için akşam nöbeti
Maçka parkı için akşam nöbeti

PARKIN BEŞİKTAŞ STADYUMUNA VEKIL GİRİŞİ ÇİTLERLE KAPATILDI

Beyoğlu, Beşiktaş ve Şişli ortada küsurat yeşil alanın kuzeyde Nişantaşı, güneyde Beşiktaş Stadyumu’na nazir bap ve mutedil başlık kalkmak için 3 girişi bulunuyor. Tünel çalışması kapsamında parkın Beşiktaş Stadyumu’na vekil kapısı çitlerle kapatıldı. Parkın batı kısmına yer düz ve parkı çevreleyen ara sıra ağaçların kırmızı vasıf boya ile numaralandırıldığı görüldü.

Maçka parkı için akşam nöbeti

PARKIN İÇİNDEN GEÇECEK Mİ?

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri Projesi geçtiğimiz sene Mayıs ayında İBB Meclisi’nde gerçekleştirilen oylamada kabul edilmişti. Ümran planına göre Maçka Parkı’nın cenup kısmında yerin altına giren Karayolu Tüneli, parkın etrafından Nişantaşı’na uzanan Bayıldım Caddesi hizasında ilerleyecek.

Maçka parkı için akşam nöbeti

Maçka Parkında başlayan tünel, Balmumcu’ya büyüklüğünde uzanacak ve tünelden 15 Orak Ayı Şehitleri köprüsüne angajman verilecek. Tünelin Maçka Parkı’na uzanan kısmı ise ’traksiyon benimseme sınırı’ dışında bırakılmış. Yani planda projenin parkın içinden mi yoksa yeraltından mı gideceğine ait tıpkısı vukuf belirtilmemiş.

Maçka parkı için akşam nöbeti

FİRMA YETKİLİSİ: AĞAÇ KESİMİ OLMAYACAK

Proje için vukuf kabul etmek talip vatandaşlara projenin yürütücü firmasında vazifeli bir yetkili “Parkta banko ongun kesimi olamaz” diye niteleyerek bedel verdi. Firma yetkisine sorularını götürücü vatandaşlar yanıt alamayınca parkın kapatılan kapısına büyüklüğünde yürüdü. Burada güdük tıpkısı müddet proje için değerlendirmelerde mevcut vatandaşlar henüz sonra dağıldı.

Maçka parkı için akşam nöbeti

“OTOBÜS DURAĞININ YERİNİ DEĞİŞTİRİRKEN DE HALKA SORACAKTI, KİME SORDU”

Bu vadinin İstanbul’da ender yeşil alanlardan tıpkısı tanesi olduğunu söyleyen CHP Genel Komutan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu “Bilcümle bölgeye hizmet veren ve biricik soluk alınabilecek bire bir düzlük. Bu bölgenin bir sakini kendisine buradayım. Parkı ara sıra kullanıyorum. Tek brifing olmadan açıklama olmadan buranın kapatılmış olması serencam basamak kavisli” dedi.

Projenin kamuoyuna belirtik ayrımsız şekilde yürütülmesi gerektiğini söyleyen Tanrıkulu, çevreye duyarlı doğmak koşulu ile İstanbul trafiğini rahatlatacak projeleri onayladıklarını ifade etti. CHP İstanbul Milletvekili Gülay Kolancı ise çalışmaların halkla paylaşılmadan yapıldığını savundu. “Otobüs durağının yerini değiştirirken halka soracağım’ diyen İBB Başkanı Fehamet Topbaş bu parkı yıkarken, bu parktaki ağaçları kesmeye çalışırken kime sordu” diyerek konuştu.

Maçka parkı için akşam nöbeti

“BU KESIM IÇKI ALABİLDİĞİMİZ YEGÂNE ALAN”

Köpeği ile parka gezmeye mevrut tiyatro sanatçısı Tilbe Muhasır “Burada büyüdüm, burada yaşlandım. Yer Sarsıntısı sırasında burası bütün kesim halkı tarafından kullanıldı. beherglas ongun bizim için haddinden fazla kıymetli. Akman gelgel alabildiğimiz, toprağa basabildiğimiz sosyalleştiğimiz tıpkı düzlük ve bu bölgede eksantrik böyle kayran yok” ifadelerini kullandı. Aynı mahalle sakini ise “Yeşil bizim üzere çokça kıymetli. Burası içki alacağımız yegâne düzlük. Hiçbir şekilde hakeza tıpkısı şeye başlama etmesinler, yoksa karşılarında halkı bulacaklar” dedi.

Gündem videoları için tıklayınızGündem videoları amacıyla tıklayınız

PARKIN BEŞİKTAŞ STADYUMUNA NAZIR GİRİŞİ ÇİTLERLE KAPATILDI

Beyoğlu, Beşiktaş ve Şişli ortada mütezayit yeşil alanın kuzeyde Nişantaşı, güneyde Beşiktaş Stadyumu’na nazir başlık ve orta başlık oluşmak için 3 girişi bulunuyor. Tünel çalışması kapsamında parkın Beşiktaş Stadyumu’na icra vekili kapısı çitlerle kapatıldı. Parkın garp kısmına düzlük düzlük ve parkı çevreleyen kâh ağaçların al boyut boya ile numaralandırıldığı görüldü.

Maçka parkı için akşam nöbeti

PARKIN İÇİNDEN GEÇECEK Mİ?

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri Projesi geçtiğimiz yıl Mayıs ayında İBB Meclisi’nde gerçekleştirilen oylamada kabul edilmişti. Bayındırlık planına göre Maçka Parkı’nın cenup kısmında içtima altına giren Karayolu Tüneli, parkın etrafından Nişantaşı’na uzanan Bayıldım Caddesi hizasında ilerleyecek.

Maçka parkı için akşam nöbeti

Maçka Parkında başlayan tünel, Balmumcu’evet büyüklüğünde uzanacak ve tünelden 15 Orak Ayı Şehitleri köprüsüne angajman verilecek. Tünelin Maçka Parkı’na uzanan kısmı ise ’plan bildirme sınırı’ dışında mevdu. Yani planda projenin parkın içinden mi yoksa yeraltından mı gideceğine ilgili benzeri bilgi belirtilmemiş.

Maçka parkı için akşam nöbeti

FİRMA YETKİLİSİ: AĞAÇ KESİMİ OLMAYACAK

Proje için bilgelik kabul etmek isteyen vatandaşlara projenin yürütücü firmasında işyar tıpkı izinli “Parkta kesinlikle ağaç kesimi olamaz” diyerek eşit verdi. Firma yetkisine sorularını götüren vatandaşlar yanıt alamayınca parkın mülga kapısına kadar yürüdü. Burada bodur aynı müddet proje için değerlendirmelerde bulunan vatandaşlar elan bilahare dağıldı.

Maçka parkı için akşam nöbeti

“OTOBÜS DURAĞININ YERİNİ DEĞİŞTİRİRKEN DE HALKA SORACAKTI, KİME SORDU”

Bu vadinin İstanbul’da ender yeşil alanlardan bir tanesi olduğunu belirten CHP Genel Başbuğ Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu “Bilcümle bölgeye bakım veren ve tek zaman alınabilecek aynı kayran. Bu bölgenin ayrımsız sakini kendisine buradayım. Parkı bazen kullanıyorum. Hiçbir bilgilendirme olmadan izah olmadan buranın kapatılmış olması akıbet merhale hatalı” dedi.

Projenin kamuoyuna küşade bir şekilde yürütülmesi gerektiğini söyleyen Tanrıkulu, çevreye duygulu gelmek koşulu ile İstanbul trafiğini rahatlatacak projeleri onayladıklarını ifade etti. CHP İstanbul Mebus Gülay Kolancı ise çalışmaların halkla paylaşılmadan yapıldığını savundu. “Otobüs durağının yerini değiştirirken bölüt soracağım’ diyen İBB Başkanı Haysiyet Topbaş bu parkı yıkarken, bu parktaki ağaçları kesmeye çalışırken kime sordu” diye konuştu.

Maçka parkı için akşam nöbeti

“BU TOPRAK SOLUK ALABİLDİĞİMİZ TEK ALAN”

Köpeği ile parka gezmeye gelen piyes sanatçısı Tilbe Saran “Burada büyüdüm, burada yaşlandım. Yer Sarsıntısı sırasında burası bütün mintika halkı marifetiyle kullanıldı. beherglas dikme bizim için haddinden fazla bulunmaz. Bozulmamış gelgel alabildiğimiz, toprağa basabildiğimiz sosyalleştiğimiz tıpkı alan ve bu bölgede başka hakeza alan namevcut” ifadelerini kullandı. Bir mahalle sakini ise “Yeşil bizim için çokça bulunmaz. Burası zaman alacağımız bir tane düz. Hiçbir şekilde böyle tıpkı şeye tevessül etmesinler, yoksa karşılarında halkı bulacaklar” dedi.

Gündem videoları için tıklayınızGündem videoları amacıyla tıklayınız



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç