SON DAKİKA

Papa’yı Kudüs’e davet etmiş


Gündem 27 Ocak 2017 - Cuma, Saat: 01:59
Haber 793 kere okundu.



Papa’yı Kudüs’e davet etmiş
Papa’yı Kudüs’e davet etmiş

Yazıda şu bilgiler meydan aldı:

“Fetullah Gülen, 8 Gücük Ay 1998’üstelik Roma’ya varmış ve havaalanında o dönemki Vatikan Büyükelçimizce karşılanmıştır. Saat 09.00’üstelik Vatikan’üstelik Papalık Dinlerarası Diyalog Konseyi Başkanı Kardinal Francis Arinze ile aynı ziyaret gerçekleştirmiştir. Gülen bu görüşmede muhatabına, Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde mütenevvi dinleri inceleyici bire bir üniversite kurulmasını ve Filistin’mağara Halk Halil kentinde olduğu amacıyla Dindar ve Hıristiyanlar amacıyla ortak ayrımsız ibadet yeri açılmasını istediklerini kaydetmiştir. Gülen aynı ahit saat 11.00’birlikte Papa John Paul II ile yaklaşık fire saat süren ayrımsız görüşme yapmıştır.

Gülen bu görüşmede şayet Kudüs’e gitmeyi dahi iştiyak ederlerse Yaser Arafat ile bu konuda görüşebileceğini ifade etmiştir. Gülen görüşme sırasında Papa’evet ayrıca konuşmasında dile getirdiği konuları içeren 2 sayfalık Türki aynı pusula üstelik bırakma etmiştir.”

Yazıda şu bilgiler düzlük aldı:

“Fetullah Gülen, 8 Küçük Ay 1998’de Roma’ya varmış ve havaalanında o dönemki Vatikan Büyükelçimizce karşılanmıştır. Saat 09.00’da Vatikan’de Papalık Dinlerarası Diyalog Konseyi Başkanı Kardinal Francis Arinze ile aynı ülfet gerçekleştirmiştir. Gülen bu görüşmede muhatabına, Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde muhtelif dinleri inceleyici tıpkı üniversite kurulmasını ve Filistin’mağara Ahali Halil kentinde olduğu üzere Mutekit ve Hıristiyanlar için eş bire bir ibadet yeri açılmasını istediklerini kaydetmiştir. Gülen tıpkı dönüş saat 11.00’birlikte Papa John Paul II ile yaklaşık yarım saat süren bire bir görüşme yapmıştır.

Gülen bu görüşmede şayet Kudüs’e gitmeyi dahi arzu ederlerse Yaser Arafat ile bu konuda görüşebileceğini ifade etmiştir. Gülen görüşme sırasında Papa’evet antrparantez konuşmasında dile getirdiği konuları içeren 2 sayfalık Türki tıpkı tezkere birlikte salıverme etmiştir.”



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç