SON DAKİKA

Reina katliamcısı polise anlattı: Oğlumla kaçacaktım ama…


Gündem 27 Ocak 2017 - Cuma, Saat: 06:02
Haber 753 kere okundu.



Reina katliamcısı polise anlattı: Oğlumla kaçacaktım ama…
Reina katliamcısı polise anlattı: Oğlumla kaçacaktım ama…

Sabahleyin Gazetesi’nden Nazif Karaman’ın haberine bakarak, polisin temas sorusuna cevap veren teröristin resmi ifadesi öncesindeki dostça niteliğindeki mülakatında mefret bilgiler verdiği ortaya bundan sonra. Aha DEAŞ’lı katilin İstanbul Inanma Müdürlüğü’nde sorgucu görmüş geçirmiş polislerle yaptığı mülakatta kullandığı ara sıra ifadeler:

”ÖZBEKİSTAN İSLAMİ HAREKETİ’NDEYDİM”
”Özbekistan Islam Hareketi süresince bulunuyordum. Bu akım adına kamuoyunda propaganda yapmakla görevliydim. Örgütün yaymaca videolarını YouTube’a yüklüyordum. Silahlı eğitimi bu takım içre aldım.

KONYA’DA SALDIRI TALİMATINI ALDIM
Daha bilahare bu grupla düşün ayrılığına düştüm. Afganistan’a, oradan Pakistan’a ve son adına ise İran’a geçtim. DEAŞ ile İran’da tanıştım. İran üzerinden Balkı güzergahını kullanarak illegal yollardan Türkiye geçtim. Eşim ve iki çocuğum yanımdaydı. Konya’ya geldim ve akın talimatını buradayken Rakka’daki DEAŞ emirinden aldım.

BOMBALI SALDIRI PLANLADIK
Talimat, Telegram üzerinden ses dosyası yerine ulaştı. Bombalı saldırış planladık amma kibritçi asayiş tedbirleri cihetiyle bunu başaramadık. Olayda kullandığım Kalaşnikof’u ve şarjörleri bire bir arkadaşım Zeytinburnu’ndaki göze evine getirdi ve olaydan gücük müddet evvel bana doğrulama etti. 16 Antrakt haset İstanbul’a gelmiş ve 29 Antrakt’a büyüklüğünde Kayaşehir’de İlyas’ın evinde kalmıştım. Bu tarihte Kayaşehir’deki evden ayrıldım.

SURİYE’YE GÖNDERDİM
Taksim’de çektiğim ve sezinleme niteliğinde olan görüntüleri Suriye’deki DEAŞ emirine gönderdim. Ama neşeli ve asayiş aşkın olduğu için atılım gerçekleştiremedim. Reina’ya saldırıyı yaptım.

ÇEMBER DARALDI KÖŞEYE SIKIŞTIM
Reina’dakileri kafir oldukları üzere öldürdüm. Müslümanların yılbaşı kutlamayacağına inanıyordum. Saldırıdan sonra oğlumu alıp kaçmayı planlıyordum. Ancak oğlumla buluşamadım. Zeytinburnu, Sefaköy ve Esenyurt’taki evlerde saklandım. Oğlumla buluşabilseydim Suriye’ye İzmir ve Hatay üzerinden kaçmayı planlıyordum. Polis Güçleri çevremdeki çemberi güzelce daraltınca köşeye sıkıştım. Zeytinburnu’ndan ve Sefaköy’de saklandığım yerlerden kaçmak zorunda kaldım. Esenyurt’a geldim ve evdeki kadınlardan biri ile dini nikâh yaptım. Kaçarken eşim ve kızımı yanımda götürmeyi düşünmüyordum, oğlumu ertelemek istiyordum.”

Reina saldırısıyla ilgili 11 kadın tutuklandı

Sabahleyin Gazetesi’nden Nazif Karaman’ın haberine bakarak, polisin herhangi bir sorusuna cevap veren teröristin resmi ifadesi öncesindeki dostça niteliğindeki mülakatında önemli bilgiler verdiği ortaya imdi. Işte DEAŞ’lı katilin İstanbul Güven Müdürlüğü’nde sorgucu deneyimli polislerle yaptığı mülakatta kullandığı gâh ifadeler:

”ÖZBEKİSTAN İSLAMİ HAREKETİ’NDEYDİM”
”Özbekistan Islamlık Hareketi içre bulunuyordum. Bu hareket yerine kamuoyunda propaganda yapmakla görevliydim. Örgütün yaymaca videolarını YouTube’a yüklüyordum. Silahlı eğitimi bu grup süresince aldım.

KONYA’DA SALDIRI TALİMATINI ALDIM
Daha bilahare bu grupla fikir ayrılığına düştüm. Afganistan’a, oradan Pakistan’a ve sonuç namına ise İran’a geçtim. DEAŞ ile İran’da tanıştım. İran üzerinden Ağrı güzergahını kullanarak illegal yollardan Türkiye geçtim. Eşim ve iki çocuğum yanımdaydı. Konya’ya geldim ve hamle talimatını buradayken Rakka’daki DEAŞ emirinden aldım.

BOMBALI SALDIRI PLANLADIK
Talimat, Telegram üzerinden ses dosyası adına ulaştı. Bombalı hamle planladık amma bitli asayiş tedbirleri sebebiyle bunu başaramadık. Olayda kullandığım Kalaşnikof’u ve şarjörleri aynı arkadaşım Zeytinburnu’ndaki göze evine getirdi ve olaydan gelişmemiş süre evvel bana konfirmasyon etti. 16 Fasıla günü İstanbul’a mevrut ve 29 Ara’a kadar Kayaşehir’de İlyas’ın evinde kalmıştım. Bu tarihte Kayaşehir’deki evden ayrıldım.

SURİYE’YE GÖNDERDİM
Taksim’de çektiğim ve sezinleme niteliğinde olan görüntüleri Suriye’deki DEAŞ emirine gönderdim. Ama canlı ve düzenlilik çok olduğu üzere hareketli gerçekleştiremedim. Reina’ya saldırıyı yaptım.

ÇEMBER DARALDI KÖŞEYE SIKIŞTIM
Reina’dakileri kafir oldukları amacıyla öldürdüm. Müslümanların yılbaşı kutlamayacağına inanıyordum. Saldırıdan sonra oğlumu alıp kaçmayı planlıyordum. Fakat oğlumla buluşamadım. Zeytinburnu, Sefaköy ve Esenyurt’taki evlerde saklandım. Oğlumla buluşabilseydim Suriye’ye İzmir ve Hatay üzerinden kaçmayı planlıyordum. Polis Güçleri çevremdeki çemberi iyice daraltınca köşeye sıkıştım. Zeytinburnu’ndan ve Sefaköy’de saklandığım yerlerden yaklaşmak zorunda kaldım. Esenyurt’a geldim ve evdeki kadınlardan biri ile dini nikâh yaptım. Kaçarken eşim ve kızımı yanımda götürmeyi düşünmüyordum, oğlumu çalmak istiyordum.”



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç