SON DAKİKA

Şehirlerin geleceği Saray’da şekillenecek


Ekonomi 27 Ocak 2017 - Cuma, Saat: 04:52
Haber 732 kere okundu.



Şehirlerin geleceği Saray’da şekillenecek
Şehirlerin geleceği Saray’da şekillenecek

Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde açılışı yapılacak şura, dört ana komisyonda çalışmalarını yürütecek. Komisyonların gündem konuları ise şöyle; Şehirlerimizde Kimlik, Planlama ve Tasarım, Kentsel Dönüşüm, Şehirleşme, Kafile ve Uyum, Şehirleşmenin Yıpranmamış Vizyonunda Evcil Yönetimlerin Rolü.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki,  şuranın anne temasının “Şehircilikte Yeni Basiret” olduğunu belirterek, amaçlarını şöyle açıkladı:

“Hedefimiz; Türkiye’nin kullanılmamış şehircilik vizyonunu, gelişen ve mütebeddil şerait çerçevesinde akademisyenlerle, bürokratlarla, ilişkin sivil topluluk kuruluşlarıyla birlikte belirlemektir. Şuramızın süreceği 3 kamer süresince; Şehirlerimizde Kimlik, Planlama ve Tasarım’dan Kentsel Tahavvül’e, Şehirleşme, Kafile ve Ahenk’dan Şehirleşmenin Yıpranmamış Vizyonunda Domestik Yönetimlerin Rolü’hangi büyüklüğünde çok geniş bire bir yelpazede mesai fırsatı bulacağız.”

Şehircilik Şurası’na, ülkenin saygın akademisyenleri, bürokratları ve uzmanlarıyla bu arada ilişkin sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılacağını belirten Nazır Özhaseki, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızın fariza alanına giren konulara ilgilendiren kapsam tespitleri ve tetkikat yapılacak, sorunlar belirlenecek, stratejiler geliştirilecek, akabinde çözüm önerileri sunulacaktır” dedi.

Türkiye’nin herif odaklı şehirleşme vizyonunun mütebeddil şerait çerçevesinde yeniden belirleneceğini vurgulayan Özhaseki, “Medeniyetimizin ve anadan görme kültürümüzün sürdürülebilmesi amacıyla, katıksız ve tarihi dokunun korunup gelecek nesillere aktarılabilmesi amacıyla, şok tıpkısı feraset ortaya çıkıyor” dedi. Cumhurbaşkanlığı Sarayında gerçekleştirilecek Şura’nın açılış programına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın de katılacağını kaydeden Vekil Özhaseki, sözlerine şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanımızın, vermiş oldukları destek ve göstermiş oldukları ilgiden belde kendilerine bu çevirgeç ile baştan teşekkürname gitmek istiyorum. Ayrıca Kentçilik Şunu münasebetiyle vakitlerini Türkiye’nin Şehirleri için ayıracak olan muhterem selen adamlarımıza, üniversitelerimize, amme hava ve kuruluşlarımıza, sivil cemiyet kuruluşları ve çığır örgütlerinin altın mensuplarına katkılarından dünya şükranlarımı sunuyorum. Şehircilik Şunu’ndan elde edilecek sonuçların Kullanılmamış Türkiye idealimize hizmet etmesini, ülkemize ve milletimize esaslı olmasını arzu ediyorum” dedi.

 

Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde açılışı yapılacak şura, dört esas komisyonda çalışmalarını yürütecek. Komisyonların ruzname konuları ise şöyle; Şehirlerimizde Kimlik, Planlama ve Dizayn, Kentsel Inkılap, Şehirleşme, Barhana ve Ahenk, Şehirleşmenin Kullanılmamış Vizyonunda Domestik Yönetimlerin Rolü.

Kasaba ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki,  şuranın temel temasının “Şehircilikte Bakir Kavrayış” olduğunu belirterek, amaçlarını şöyle açıkladı:

“Hedefimiz; Türkiye’nin bakir kentçilik vizyonunu, gelişen ve mütebeddil koşullar çerçevesinde akademisyenlerle, bürokratlarla, ait sivil cemiyet kuruluşlarıyla birlikte belirlemektir. Şuramızın süreceği 3 ay süresince; Şehirlerimizde Kimlik, Planlama ve Dizayn’dan Kentsel Inkılap’e, Şehirleşme, Kafile ve Ahenk’dan Şehirleşmenin Yıpranmamış Vizyonunda Evcil Yönetimlerin Rolü’hangi kadar haddinden fazla açık bire bir yelpazede iş fırsatı bulacağız.”

Kentçilik Şunu’na, ülkenin saygın akademisyenleri, bürokratları ve uzmanlarıyla beraber ilgili sivil sosyete kuruluşlarının temsilcilerinin katılacağını tamlayan Vekil Özhaseki, “Belde ve Şehircilik Bakanlığı’mızın görev alanına giren konulara ilgili kapsam tespitleri ve araştırmalar yapılacak, mesail belirlenecek, stratejiler geliştirilecek, akabinde çözüm önerileri sunulacaktır” dedi.

Türkiye’nin kayırıcı odaklı şehirleşme vizyonunun değişen koşullar çerçevesinde baştan belirleneceğini vurgulayan Özhaseki, “Medeniyetimizin ve anadan görme kültürümüzün sürdürülebilmesi amacıyla, natürel ve tarihi dokunun korunup gelecek nesillere aktarılabilmesi üzere, yadırgatıcı aynı telakki ortaya çıkıyor” dedi. Cumhurbaşkanlığı Sarayında gerçekleştirilecek Şura’nın küşat programına Cumhur Reisi Erdoğan’ın birlikte katılacağını kaydeden Icra Vekili Özhaseki, sözlerine şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanımızın, vermiş oldukları destek ve göstermiş oldukları ilgiden belde kendilerine bu araç ile yeniden teşekkürname eylemek istiyorum. Antrparantez Kentçilik Şunu münasebetiyle vakitlerini Türkiye’nin Şehirleri için ayıracak olan muhterem olgun adamlarımıza, üniversitelerimize, kamu gurur ve kuruluşlarımıza, sivil toplum kuruluşları ve patika örgütlerinin altın mensuplarına katkılarından ekolojik ortam şükranlarımı sunuyorum. Şehircilik Şurası’ndan elde edilecek sonuçların Bakir Türkiye idealimize bakım etmesini, ülkemize ve milletimize kıvrak olmasını rica ediyorum” dedi.

 



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç