SON DAKİKA

Taksit vurdu, organik oldu


Ekonomi 27 Ocak 2017 - Cuma, Saat: 04:51
Haber 741 kere okundu.



Taksit vurdu, organik oldu
Taksit vurdu, organik oldu

Yıldırı saldırıları, gezgin sayısındaki düşüş, döviz kurlarındaki artım, kozmetik sektörüne getirilen munzam rüsum ve taksit yasağı dolayısıyla şişman mesail yaşadıklarını anlatan Uğurlu Acara, “12 mağaza kapattık. Çıktı 40-60 metrekarelik mağazalarda ulaşılabilir sivri mahsulat satacağız. Antrparantez organik sertifikalı ürünlerle kullanılmamış mağazalar açmaya başladık” dedi. Tekin Acara, 2017 yılında markasının çatısı altında bir tahavvül hareketi başlattıklarını anlatarak, şöyle konuştu: “AVM kiraları Euro bazında, işlerde üstelik büyük düşüş olunca ara sıra mağazalar kendini çeviremez ağıl geldi. Ayrıca kozmetik ürünlerine 9 değil, 12 taksit imkanı beklerken, taksit tamamen kaldırıldı. Istihlak azalıyor. Daha Çok kimesne 800 lira, 1000 teklik krem almıyor. Tıpkısı süredir Yeditepe Üniversitesi ile birlikte yürüttüğümüz Ar-Ge çalışmaları sonucunda örgensel sertifikalı ürünlerle eskimemiş mağazalar açmaya başladık. Bu markamızın adını dahi ‘T. A Organics’ adına belirledik. ‘Parfum Shop by Tekin Enerjik’ mağazalarının birlikte sayısını arttıracağız. Bu süreçte Türkiye’bile üretimini yaptığımız ‘Studio Make-Up’ markasını birlikte genişleteceğiz.”

TÜRKİYE’DEN ÇIKTILAR

Acar, toplantıda “hüsran tecil” ile ilişik değerlendirmelerinin da sektöre müteveccih olduğunu, temas söylediğinin zat markasıyla ait olmadığını da belirterek, “Ayrımlı derneklerde idarecilik yapıyorum. Orada genel bir kıymetlendirme yaptık. Herkes bu zorlukları yaşıyor. Bu yüzden dahi özellikle bazen ecnebi markalar girmek üzere birçok işaret küçülmeye gitti, bazıları bile Türkiye’den daha çok. GNC yavaş yavaş bundan sonra, Esse birkaç günde gitti, Douglas gitti” dedi.

 

İRAN PAZARIYLA İLGİLENİYORUZ

 

SON dönemlerde bir nice markanın envestisman fora etmek için ziyarette bulunduğu İran pazarı hakkında de bilgelik veren Tekin Enerjik, “İran’dahi kozmetik tüketiminin faziletli olduğunu gözlemledik. Biz de bu pazarda neler yapabiliriz diye bakıyoruz. Geçenlerde İran’la hareket yarmak amacıyla üstelik adımlar atacağız” dedi.

Yıldırı saldırıları, seyyar sayısındaki düşüş, döviz kurlarındaki artış, kozmetik sektörüne getirilen mülhak vergiler ve taksit yasağı nedeniyle balaban mesail yaşadıklarını anlatan Tekin Acara, “12 salon kapattık. Imdi 40-60 metrekarelik mağazalarda ulaşılabilir taşkın mahsulat satacağız. Ayrıca organik sertifikalı ürünlerle bakir mağazalar açmaya başladık” dedi. Uğurlu Acara, 2017 yılında markasının çatısı altında bire bir tahavvül hareketi başlattıklarını anlatarak, şöyle konuştu: “AVM kiraları Euro bazında, işlerde birlikte nazik düşüş olunca bazen mağazalar kendini çeviremez hale geldi. Antrparantez kozmetik ürünlerine 9 değil, 12 taksit imkanı beklerken, taksit ağız ağıza kaldırıldı. Tüketim azalıyor. Daha Çok kimse 800 teklik, 1000 teklik krem almıyor. Bire Bir süredir Yeditepe Üniversitesi ile alay malay yürüttüğümüz Ar-Ge çalışmaları sonucunda örgensel sertifikalı ürünlerle yıpranmamış mağazalar açmaya başladık. Bu markamızın adını da ‘T. A Organics’ kendisine belirledik. ‘Parfum Shop by Uğurlu Çevik’ mağazalarının bile sayısını arttıracağız. Bu süreçte Türkiye’dahi üretimini yaptığımız ‘Studio Make-Up’ markasını üstelik genişleteceğiz.”

TÜRKİYE’DEN ÇIKTILAR

Acara, toplantıda “batkı tehir” ile ilişik değerlendirmelerinin da sektöre yönelik olduğunu, rastgele söylediğinin zat markasıyla ait olmadığını de belirterek, “Değişik derneklerde yöneticilik yapıyorum. Orada genel benzeri kıymetlendirme yaptık. Hep bu zorlukları yaşıyor. Bu yüzden üstelik başta gâh ecnebi markalar almak için bir nice marka küçülmeye gitti, bazıları dahi Türkiye’den bundan sonra. GNC yavaş yavaş çıktı, Esse bir iki günde gitti, Douglas gitti” dedi.

 

İRAN PAZARIYLA İLGİLENİYORUZ

 

AKIBET dönemlerde birçok markanın yatırım tahsis etmek amacıyla ziyarette bulunduğu İran pazarı için dahi vukuf veren Uğurlu Acara, “İran’üstelik kozmetik tüketiminin faziletli olduğunu gözlemledik. Biz dahi bu pazarda neler yapabiliriz diye bakıyoruz. Yakında İran’la gelişim yazmak için bile adımlar atacağız” dedi.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç