SON DAKİKA

UBS: Türkiye tahvilleri cazip


Ekonomi 27 Ocak 2017 - Cuma, Saat: 04:51
Haber 812 kere okundu.



UBS: Türkiye tahvilleri cazip
UBS: Türkiye tahvilleri cazip

UBS Varlık Yönetimi aracılığıyla kaleme alınan ayrımsız notta Türkiye tahvillerine ait değerlemelerin riske bakarak düzeltilmiş bazda “çalımlı” olduğu ve esas göstergelerdeki bozulmanın sadık kalacağı belirtildi.

Kademeli repo artırımlarının, servet politikası ve finansal teşviğin denge getireceği ve U şeklinde olacak toparlanmaya apotr olacağı belirtilen notta temel değişikliğinin referandumda onaylanması yerinde UBS’nin baz senaryosu erken seçim riskinin ortadan kalkacağı ve siyasi zeminin muvazene kazanacağı ve amma velakin reformlara düşüncesiz aktarılma olacağı ifade edildi.

UBS’in Dolar/TL ‘de 6-12 maaş hedefi “görece optimist”. Gurur, ABD arbitraj faizlerinin 2017 yılının evvel yarısında belli belirsiz düşeceğini ve bu durumun -açık dış fonlama ihtiyaçları dikkate alındığında Türkiye amacıyla müspet olduğu dile getirildi. UBS, Dolar/TL ‘de 3 mahiye 3.95, 6 mahiye 3.45, 12 maaş 3.60 tahminini korudu.

Ayrıca notta Türkiye’nin düşük amme borcu, tartılı seyreden düşük bütçe açıkları ve gücük vadede düşük fonlama ihtiyacı ile finansal manevra alanının geniş olduğunun altı çizildi.

UBS Dirlik Yönetimi vasıtasıyla kaleme alınan tıpkısı notta Türkiye tahvillerine ilgilendiren değerlemelerin riske göre rötuşlu bazda “alımlı” olduğu ve asıl göstergelerdeki bozulmanın sınırlanmış kalacağı belirtildi.

Kademeli nema artırımlarının, para politikası ve mali teşviğin istikrar getireceği ve U şeklinde olacak toparlanmaya apotr olacağı belirtilen notta kanunuesasi değişikliğinin referandumda onaylanması durumunda UBS’nin baz senaryosu er seçim riskinin ortadan kalkacağı ve siyasi zeminin balans kazanacağı ve amma velakin reformlara kalın kafalı dönme olacağı anlatım edildi.

UBS’in Dolar/TL ‘de 6-12 maaş hedefi “bağıl nikbin”. Gelgel, KÖLE arbitraj faizlerinin 2017 yılının önce yarısında belli belirsiz düşeceğini ve bu durumun -geniş dış fonlama ihtiyaçları dikkate alındığında Türkiye üzere müspet olduğu dile getirildi. UBS, Dolar/TL ‘de 3 aylık 3.95, 6 maaş 3.45, 12 mahiye 3.60 tahminini korudu.

Ayrıca notta Türkiye’nin düşük amme borcu, dengeli seyreden düşük bütçe açıkları ve gücük vadede düşük fonlama ihtiyacı ile finansal tatbikat alanının serbest olduğunun altı çizildi.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç