SON DAKİKA

Yazın patenle kışın ATV’yle


Ekonomi 27 Ocak 2017 - Cuma, Saat: 04:50
Haber 1481 kere okundu.



Yazın patenle kışın ATV’yle
Yazın patenle kışın ATV’yle

AYNI dönme teslimat, hele genel ağ üzerinden havale kayran birçok şirketin odaklandığı konuların başında geliyor. Bu bahis üzere bile girişimciler harekete geçti.Yazın patenle kışın ATV’yle
Paket Taxi, Türkiye’deki örneklerinin başında geliyor.

Raşit Emir Süer, Serkan Fert, Deniz Demir, Sezai Hakim ve Özkan Turan eliyle kurulan Paket Taxi, işi geri hizmet sıfır, fakat geri hizmet ve dağıtım hizmetlerindeki genel sorunlarla aramak zorunda küsurat cümle firmaların hal ortağı olma hedefiyle yola daha çok. Bu kapsamda özlük araçlarıyla şirketlerden müşterilerine ulaşacak ürünleri haiz Paket Taxi, elektrikli araçlarla, bisikletle ve ayrıca patenle üstelik teslimat yapmaya hazırlanıyor. Paket Taxi girişiminin kurucu ortağı Raşit Kaime Süer, şu anda 87 nefis kurye ekibine ulaştıklarını belirterek, “Kullandığımız araçlar genelde motosikletler. Fakat bünyemizde ticari vesait bile bulunan. Elektrikli natür dostu araçlarımızı ve yaz aylarında paten ekibimiz başkaca bildirme gelişmemiş zamanda bisikletli ekiplerimiz devreye alacağız” dedi.

GERÇEK ZAMANLI TAKİP
E-ticaretin dakikasında önem kazandığı ayrımsız dönemde, dışarıya servis veren işletmelerin genel işleyiş şekillerini ve karşılaştıkları operasyonel sorunları mercek altına aldıklarını tamlayan Süer şunları söyledi: “Öncelikle hedefimiz pres sahiplerinin asli işleri ile lojistik hizmetini birbirinden ayırarak, işletme sahiplerinin yükünü hafifletmek ve onların henüz kaliteli ayrımsız bakım vermesini tedarik etmek. Tıpkı zamanda müşterilerin siparişten sonra bekleme sürelerini azaltmak amacıyla hızlı ve yenilikçi yazılım ağlarıyla, bilişim çağının gereklerine akla yatkın şekilde lojistik hizmetini yeniden yorumlamayı hedefliyoruz. Bu bağlamda teknolojiye koskocaman yatırımlar yaptık. Mart ayı içerisinde son kullanıcılar amacıyla iOS ve Android uygulamalarını üstelik devreye almayı planlıyoruz. Bu çalışmalar sayesinde paketlerini üs zamanlı namına haritadan görebilecek olan kullanıcılar, tıpkı zamanda kuryenin ışık ve beniâdem-soyad kabilinden bilgilerine üstelik ulaşabilecekler.”
Yazın patenle kışın ATV’yle
DALAN NOKTALAR 

Paket Taxi, öncelikle restoranların tevzi hizmetlerini gerçekleştirmek için yola çıktığını fakat ayrımlı alanlara dahi hizmet vermeye başladıklarını nâkil Süer, “Bulunan hareket modelimiz bile imdi takkadak restoranların değil, online kemirmek siparişi platformları ve e-ticaret sitelerinin teslimatlarına da halk atmış durumdayız. Şişman-oldukça şeriklik farkı gözetmeksizin geri hizmet ihtiyacı kâin bütün firmalara hal ortaklığı sunuyoruz. Mümasil zamanda kuracağımız Paket Taxi Hub (şekil) noktalarımız ile alelhusus e-ticaret firmalarının teslimatlarını kurumsal markamız ile bütünleştirerek, hizmet kalitemizi arttırmayı amaçlıyoruz” yorumunu yaptı. Şu anda İstanbul’un Bağdat Caddesi, Ataşehir, Acıbadem, Etiler, Nişantaşı Çağa, Maslak, Beşiktaş ve Taksim kadar bölgelerinde enerjik olduklarını nâkil Süer, “Çok kısa sürede hizmetlerimizi öncelikle İstanbul geneline, henüz sonra da Türkiye geneline yaymayı planlıyoruz” diye konuştu.

Paul Doany’den 5 tavsiye

İKİNCİ sefer iletişim operatörü Türk Telekom’un CEO’su olan Paul Doany, şirketten ayrı kaldığı dönemde ferdî yerine birçok girişime yatırım yaptı. “Geleceği girişimler inşa edecek” diyen Doany’nin girişimcilere önerileri şöyle:
1) Grup ruhunu yakalayın: Bir girişimin kalburüstü olabilmesi amacıyla öncelikle gani tıpkısı kol mukteza. Mebzul bir ekip, birbirinin yetkinliklerini tamamlar. Bu kadro özellikle iş modelinin belirlenmesi, ürünün geliştirilmesi ve kullanıcı deneyiminin tasarlanması konularında komple kişilerden oluşur. Antrparantez takım üyelerinin mızıka çalışmasına alışkın olmaları, kurucu ortakların ve takım üyelerinin birbirlerini desteklemeleri çokça oylumlu.
2) Akıllıcasına analiz yapın: Gelişim modeli geliştirirken, girişimin hayatiyet göstereceği pazarın, rakiplerin ve misyon kitlenin akla yatkın çözümleme edilmesi nazik önem taşıyor. Ekipler, analizlerini yaparken kullandıkları varsayımları imtihan etmeli, pazarı ve müşterilerinin istihlak alışkanlıklarını yakından tanımaya çalışmalılar.
3) Başkalarının fikrini alın: Girişimler, hisse senedi modelini ayarlamak amacıyla olabilir olduğu kadar fazla emanet ile konuşma yapmalı, görüşmelerde aldıkları kavrayışsız bildirimlere ve eleştirilere meydanda olmalılar. Zaman, erke ve finansal sermayelerini etkin kullanabilmek amacıyla, aldıkları köylü bildirimleri girişimlerinin gelişimine yardım sağlayacak şekilde değerlendirmeli; herkesin katacağı değerin ve verebileceği desteğin ayrımlı olabileceğini, bunlardan makul faydalanmaları gerektiğini unutmamalılar.
4) Sektörel birikimden faydalanın: Girişimler, gelişimlerine katkıda bulunabilmek amacıyla girişimcilik ekosistemine destek veren gurur ve kuruluşların hikmet birikimlerinden ve aksiyon bağlantılarından oldukça faydalanmalılar.
5) Motivasyonunuzu koruyun: Girişimcilik takatli aynı seyahat. Bu yolculukta ekipler girişimleriyle ilişik motivasyonlarını ve enerjilerini kaybetmemeliler. Bu yolda karşılaşacakları engellere rağmen hayallerinden ve tutkularından asla vazgeçmemeliler.

HAFTANIN YATIRIMI

Evdeki Bakıcım’a 675 bin TL envestisman 
GENEL AĞ üzerinden bala ve yaşlılar için bakıcı bulan EvdekiBakıcım, önce yatırımını Fatih ve Fırat İşbecer’mağara dahi aralarında olduğu 11 melek yatırımcıdan aldı. Toplamda 675 bin TL yatırım kayran EvdekiBakıcım’ın CEO’akarsu Miraç Bal, “Aldığımız bu yatırım, aile hizmetleri sektörü üzere eke tıpkı adım oldu. İnsanların tanımadıkları bir kişiye evini açması sunu ağırlık konulardan biri. EvdekiBakıcım bu büzük problemini teknolojiyi akıllıca kullanarak ortadan kaldırıyor. Bundan sonraki hedefimiz kontrollü bir şekilde büyüyerek planladığımız coğrafi açılımları akdetmek” dedi.

GİRİŞİMCİ ETKİNLİĞİ

Getir ve BiTaksi’den tasarım yarışması
YÜZLERCE çeşit ürünü 7/24 matlup noktaya averaj 10 dakikada getiren çokbilmiş telefon uygulaması Getir ve taksi davet uygulaması BiTaksi, 48 saat sürecek tıpkısı tasarım yarışması düzenliyor. UI ve UX dizaynları, reklam kampanyaları, sosyal iletişim araçları zımni ve kampanya içeriklerinin yarışacağı tasarım yarışması 4-5 Şubat’ta yapılacak. Yarışmacılar projelerini Photoshop ve Illustrator, UX- UI başlığı için Sketch programlarını kullanarak yapabilecekler. Kazanan 5 bin TL değerindeki dürü çekinin sahibi olacak.

YABANCI GİRİŞİMCİLER HANGI YAPIYOR

1) Şizoit tayyare bileti bulan chat bot
BOLTFARE, Facebook Messenger için geliştirdiği chatbot ile kullanıcıların yüzde 80’e kadar iskontolu uçak bileti almasını sağlıyor.
2) EKG cihazı ‘cep’e girdi
CARDIO Secur, geliştirdiği aplikasyon ve sensörlerle, his ritmini ölçen EKG cihazını müteharrik ağıl getirdi. Müşareket 8.6 milyon dolar envestisman aldı.
3) Aileler üzere sosyal apışlık
NEIGHBOR, ailelerin arasındaki iletişimi artırmak için kurulan aynı toplumsal ağ. Bu toplumsal ağabey taşıt olan aileler aralarında yardımlaşabiliyor.

Ortaklaşa House’tan izleme edecek

İŞ Bankası, startup ekosistemini henüz geçenlerde takip edebilmek amacıyla girişimcilerin merkezlerinden biri haline gelen Ortaklaşa House Levent’in 6 numaralı ofisinde yerini aldı. Bankanın Ortaklaşa House merkezli startup dünyasına yönelik çalışmaları, dijital inkılap sürecinde kurulan, gailesiz ve cıvıl cıvıl bir ekipten oluşan İnovasyon Birimi’nce sürdürülüyor.

Hareket Bankası İnovasyon Ekibi, çabucak buradaki startup’larla üstelik vabeste kalmayıp talih genelinde fintech özellikle tevessül etmek için seçme nev startup ile yakın bağlanak kuruyor. İnovasyon Birimi’nin arz koca amaçlarından biri, startup’ların ihtiyaçlarını çakozlamak ve işbirliği fırsatlarını gibi ağıl getirebilmek. Aksiyon Bankası’nın Ortaklaşa House içerisindeki varlığı, startup dünyasının çevikliği ve kurumsal dünyanın tecrübesini ekosistemde değer yaratacak şekilde tıpkı araya getirmede koskocaman ayrımsız köprü görevi görüyor. Iş Bankası Umum Müdür Yardımcısı Sarp Sezen, ”Müşterilerimizin nöbet arkadaşı olma, yıpranmamış mali teknolojilerden dal düzeyde bilistifade uçtan uca ülküsel almaç deneyimi yaşatma ve ayar umum vizyonumuzla sürdürdüğümüz çalışmalarda startup’lar ile işbirliklerini az çok önemsiyoruz” dedi.

AYNI dönüş teslimat, hele genel ağ üzerinden ısmarlama kayran bir nice şirketin odaklandığı konuların başında geliyor. Bu konu üzere üstelik girişimciler harekete geçti.Yazın patenle kışın ATV’yle
Paket Taxi, Türkiye’deki örneklerinin başında geliyor.

Raşit Ferman Süer, Serkan Can, Deniz Çipo, Sezai Bilgili ve Özkan Turan marifetiyle kurulan Paket Taxi, işi geri hizmet olmayan, fakat geri hizmet ve dağıtım hizmetlerindeki genel sorunlarla görmek zorunda kalan tam firmaların çözüm ortağı olma hedefiyle yola imdi. Bu kapsamda zat araçlarıyla şirketlerden müşterilerine ulaşacak ürünleri haiz Paket Taxi, elektrikli araçlarla, bisikletle ve hassaten patenle dahi teslimat yapmaya hazırlanıyor. Paket Taxi girişiminin kurucu ortağı Raşit Ferman Süer, şu anda 87 yabanlık kurye ekibine ulaştıklarını belirterek, “Kullandığımız araçlar genelde motosikletler. Ancak bünyemizde ticari vesait birlikte kâin. Elektrikli doğa dostu araçlarımızı ve yaz aylarında paten ekibimiz hatta genişlik gelişmemiş zamanda bisikletli ekiplerimiz devreye alacağız” dedi.

GERÇEK ZAMANLI TAKİP
E-ticaretin alelacele ehemmiyet kazandığı bire bir dönemde, dışarıya servis veren işletmelerin umumi mekanizma şekillerini ve karşılaştıkları operasyonel sorunları kovucuk altına aldıklarını tamlayan Süer şunları söyledi: “Öncelikle hedefimiz pres sahiplerinin birincil işleri ile geri hizmet hizmetini birbirinden ayırarak, pres sahiplerinin yükünü azaltmak ve onların daha nitelikli aynı hizmet vermesini temin etmek. Bire Bir zamanda müşterilerin siparişten sonradan bekleme sürelerini hafifletmek üzere çabuk ve yenilikçi yazılım ağlarıyla, enformatik çağının gereklerine makul şekilde lojistik hizmetini yeniden yorumlamayı hedefliyoruz. Bu bağlamda teknolojiye mefret yatırımlar yaptık. Mart kocaoğlan içerisinde sonuç kullanıcılar amacıyla iOS ve Android uygulamalarını da devreye almayı planlıyoruz. Bu icraat sebebiyle paketlerini ana zamanlı namına haritadan görebilecek olan kullanıcılar, ayrımsız zamanda kuryenin ışık ve kişioğlu-soyad kabilinden bilgilerine da ulaşabilecekler.”
Yazın patenle kışın ATV’yle
SURET NOKTALAR 

Paket Taxi, öncelikle restoranların dağıtım hizmetlerini akdetmek amacıyla yola çıktığını ancak farklı alanlara bile bakım vermeye başladıklarını aktaran Süer, “Kâin aksiyon modelimiz bile çıktı yalnız restoranların değil, online kemirmek siparişi platformları ve e-tecim sitelerinin teslimatlarına bile el atmış durumdayız. Büyük-adi şeriklik farkı gözetmeksizin lojistik ihtiyacı bulunan bilcümle firmalara çözüm ortaklığı sunuyoruz. Mümasil zamanda kuracağımız Paket Taxi Hub (eşkal) noktalarımız ile alelhusus e-ticaret firmalarının teslimatlarını kurumsal markamız ile bütünleştirerek, hizmet kalitemizi arttırmayı amaçlıyoruz” yorumunu yaptı. Şu anda İstanbul’un Bağdat Caddesi, Ataşehir, Acıbadem, Etiler, Nişantaşı Bebek, Maslak, Beşiktaş ve Taksim kabilinden bölgelerinde canlı olduklarını aktaran Süer, “Haddinden Fazla bodur sürede hizmetlerimizi öncelikle İstanbul geneline, elan bilahare birlikte Türkiye geneline yaymayı planlıyoruz” diye niteleyerek konuştu.

Paul Doany’den 5 tavsiye

İKİNCİ sefer bildirişim operatörü Türk Telekom’un CEO’akarsu olan Paul Doany, şirketten ayrı kaldığı dönemde ferdî kendisine bir nice girişime yatırım yaptı. “Geleceği girişimler düz yazı edecek” diyen Doany’nin girişimcilere önerileri şöyle:
1) Takım ruhunu yakalayın: Bire Bir girişimin kudretli olabilmesi amacıyla öncelikle ongun bire bir ekip gerekli. Gür aynı kol, birbirinin yetkinliklerini tamamlar. Bu kadro özellikle hareket modelinin belirlenmesi, ürünün geliştirilmesi ve kullanıcı deneyiminin tasarlanması konularında komple kişilerden oluşur. Ayrıca kadro üyelerinin mızıka çalışmasına menus olmaları, kurucu ortakların ve kol üyelerinin birbirlerini desteklemeleri çok mefret.
2) Akıllıcasına analiz yapın: Iş modeli geliştirirken, girişimin neşelilik göstereceği pazarın, rakiplerin ve murat kitlenin akla yatkın analiz edilmesi nazik önem taşıyor. Ekipler, analizlerini yaparken kullandıkları varsayımları test etmeli, pazarı ve müşterilerinin tüketim alışkanlıklarını yakından tanımaya çalışmalılar.
3) Başkalarının fikrini cebin: Girişimler, iş modelini kandırmak amacıyla mümkün olduğu kadar fazla yaşama ile konuşma yapmalı, görüşmelerde aldıkları anlayışsız bildirimlere ve eleştirilere peyda olmalılar. Antlaşma, erke ve finansal sermayelerini deli dolu kullanabilmek amacıyla, aldıkları izansız bildirimleri girişimlerinin gelişimine ulama sağlayacak şekilde değerlendirmeli; herkesin katacağı değerin ve verebileceği desteğin değişik olabileceğini, bunlardan doğru faydalanmaları gerektiğini unutmamalılar.
4) Sektörel birikimden faydalanın: Girişimler, gelişimlerine katkıda bulunabilmek için girişimcilik ekosistemine bindi veren gurur ve kuruluşların vukuf birikimlerinden ve aksiyon bağlantılarından oldukça faydalanmalılar.
5) Motivasyonunuzu koruyun: Girişimcilik güçlü bir yolculuk. Bu yolculukta ekipler girişimleriyle ait motivasyonlarını ve enerjilerini kaybetmemeliler. Bu yolda karşılaşacakları engellere rağmen hayallerinden ve tutkularından asla vazgeçmemeliler.

HAFTANIN YATIRIMI

Evdeki Bakıcım’a 675 bin TL yatırım 
GENEL AĞ üzerinden bala ve yaşlılar üzere falcı bulan EvdekiBakıcım, önceki yatırımını Fatih ve Fırat İşbecer’in dahi aralarında olduğu 11 ferişte yatırımcıdan aldı. Toplamda 675 bin TL envestisman düzlük EvdekiBakıcım’ın CEO’su Miraç Bal, “Aldığımız bu yatırım, ocak hizmetleri sektörü amacıyla majör tıpkısı etap oldu. İnsanların tanımadıkları ayrımsız kişiye evini açması arz yumruk konulardan biri. EvdekiBakıcım bu hamaset problemini teknolojiyi akilane kullanarak ortadan kaldırıyor. Bundan sonraki hedefimiz kontrollü aynı şekilde büyüyerek planladığımız coğrafi açılımları yapmak” dedi.

GİRİŞİMCİ ETKİNLİĞİ

Getir ve BiTaksi’den dizayn yarışması
YÜZLERCE soy ürünü 7/24 matlup noktaya ortalama 10 dakikada getiren akıllı telefon uygulaması Getir ve taksi nida uygulaması BiTaksi, 48 saat sürecek tıpkı tasarım yarışması düzenliyor. UI ve UX dizaynları, reklam kampanyaları, içtimai iletişim araçları içerik ve kampanya içeriklerinin yarışacağı dizayn yarışması 4-5 Gücük Ay’ta yapılacak. Yarışmacılar projelerini Photoshop ve Illustrator, UX- UI başlığı için Sketch programlarını kullanarak yapabilecekler. Kazanan 5 bin TL değerindeki bergüzar çekinin sahibi olacak.

YABANCI GİRİŞİMCİLER NE YAPIYOR

1) Huzursuz uçak bileti bulan chat bot
BOLTFARE, Facebook Messenger amacıyla geliştirdiği chatbot ile kullanıcıların yüzde 80’e kadar tenzilatlı uçak bileti almasını sağlıyor.
2) EKG cihazı ‘cep’e girdi
CARDIO Secur, geliştirdiği uygulama ve sensörlerle, ruh ritmini ölçen EKG cihazını duraksız kuzuluk getirdi. Şeriklik 8.6 milyon dolar envestisman aldı.
3) Aileler amacıyla sosyal ağ
NEIGHBOR, ailelerin arasındaki iletişimi bırakmak için kurulan bir içtimai apışlık. Bu toplumsal ağa pusat olan aileler aralarında yardımlaşabiliyor.

Kolektif House’fecir strateji edecek

İŞ Bankası, startup ekosistemini elan yakında izlem edebilmek amacıyla girişimcilerin merkezlerinden biri haline mevrut Kolektif House Uzun’mağara 6 numaralı ofisinde yerini aldı. Bankanın Kolektif House merkezli startup dünyasına yönelik çalışmaları, dijital inkılap sürecinde kurulan, zinde ve zinde tıpkısı ekipten oluşan İnovasyon Birimi’nce sürdürülüyor.

Aksiyon Bankası İnovasyon Ekibi, hemen buradaki startup’larla de sınırlı kalmayıp ülke genelinde fintech özellikle başlamak için rastgele tip startup ile mümasil birlik kuruyor. İnovasyon Birimi’nin bildirme şanlı amaçlarından biri, startup’ların ihtiyaçlarını görmek ve işbirliği fırsatlarını olanaklı ayla getirebilmek. Hisse Senedi Bankası’nın Ortaklaşa House içerisindeki varlığı, startup dünyasının çevikliği ve kurumsal dünyanın tecrübesini ekosistemde ayar yaratacak şekilde bir araya getirmede balaban bire bir güreşçi köprüsü görevi görüyor. Iş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, ”Müşterilerimizin öğün arkadaşı olma, yıpranmamış mali teknolojilerden eğin düzeyde yararlanarak uçtan uca ideal kamera deneyimi yaşatma ve derece ahali vizyonumuzla sürdürdüğümüz çalışmalarda startup’lar ile işbirliklerini oldukça önemsiyoruz” dedi.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç