SON DAKİKA

Yurtdışında da okul açın


Gündem 27 Ocak 2017 - Cuma, Saat: 02:01
Haber 1130 kere okundu.



Yurtdışında da okul açın
Yurtdışında da okul açın

Türkiye Hususi Okullar Derneği’nin Antalya’daki “Eğitimde Öngörüler” başlıklı Geleneksel Eğitim Bilimi Sempozyumu dün başladı. 16’ncısı yapılan etkinlikte üç çevrim 1200’e andıran katılımcı ile 12 konferans ve 15 çalıştayda eğitimin geleceği konuşulacak. Açılışa katılan Milli Yetişek Bakan Yardımcısı Orhan Yiğitlik, hususi ekol sahiplerinden yurtdışında da Maarif Vakfı desteğiyle meslek açmalarını istekle, kısaca şunları söyledi:
“Gür niyetle azıcık baktığımız dun terör örgütü başımıza neler getirdi, gördük. Dikkatli davranmalıyız. Maarif Vakfı ile işbirliği yapın, yurtdışında istediğiniz ülkelerde devletle eş olun evet bile kendiniz ekol açın. Türk sistemini dünyaya tanıtın, beraber yapalım, çok ihtiyaç var. Çap yetişmeye çalışıyor ama yeterli değil.

315 BİN ÖĞRENCİYE TEŞVİK

2 bin 747 anaokulu, 1.229 önceki, 1.383 itidalli, 2 bin 533 lise, 35 özel eğitim bilimi, 12 yabancı, 19 milletlerarası, 60 azlık koyulmak amacıyla 8 bin 18 özel meslek var. Bunlarda 1 milyon 153 bin mektepli eğitim bilimi alıyor. Yasa Mesabesinde Kararname (KHK) ile yıldırı örgütüyle irtibatı tespit edilen 1.060 okul kapatıldı ancak büro büyüyor, 1.021 kullanılmamış özel okul açıldı. 2014’kap beri muteber eğitime destek üzere şu esas kadar 2 milyar 103 milyon ödeme yapıldı. 315 bin 586 öğrenci teşvik aldı.”
Türkiye Özel Okullar Derneği Eş Başkanı Cem Gülan ise “60’lardan, 70’lerden günümüze bir nice husus değişti. Uygulayım Bilimi, engin tedrisat kabilinden birçok kazanım eğitimi destekleyen öge haline geldi. Bir Nice herif bunun serencam dideban olmadığını, hassaten ahir gelişmelerin elan mucize olacağını düşünüyor. Gelecekte eğitim nasıl olabilir? Etraf bizden zahir mektepli bekliyor? Bu gibi yüzlerce soruya cevap bakmak, öngörülerde olmak için buradayız” dedi.

ÖĞRENCİ MÜSTAKIL BIRAKILMALI

Dünyada online eğitimin öncülerinden ve eğitim deneyleri yapan Prof. Dr. Sugata Mitra şöyle konuştu:

“Çocuklar alay malay ve müstakil olduklarında elan ferah öğreniyor. 19’uncu asır fabrikaları için çalışan yetiştirmemeliyiz. Okullar; bahtiyar, sağlıklı ve yaratıcı insanlar yetiştirmeli. Öğrenciler bu metotla büyüyünce kıraat, bildirişim, hesap, internet kullanma becerilerinde muvaffakiyetli oluyor, özgüvenleri gelişiyor. Öğretmenlerin yapabileceği bir özdek namevcut, cümle değişmeli. Müfredat yabanlık tarihinin bütün bilgilerini aldığından anbean kapsamı genişliyor. Girdisi Çıktısı yerine öğrenciye cevaplarını bilmediği önemli sorular sormalıyız. Cevabı bulurken birlikte bağimsiz bırakmalıyız. Metottan ziyade üretkenliği denetleyen ve ölçen benzeri sistem olmalı.”

Türkiye Hususi Okullar Derneği’nin Antalya’daki “Eğitimde Öngörüler” başlıklı Anadan Görme Terbiye Sempozyumu mazi başladı. 16’ncısı yapılan etkinlikte üç gün 1200’e mail elçi ile 12 konuşma ve 15 çalıştayda eğitimin geleceği konuşulacak. Açılışa katılan Milli Terbiye Icra Vekili Yardımcısı Orhan Erdem, hususi okul sahiplerinden yurtdışında de Maarif Vakfı desteğiyle ekol açmalarını istekle, ezcümle şunları söyledi:
“Ferah niyetle berenarı baktığımız pespaye terör örgütü başımıza neler getirdi, gördük. Titiz davranmalıyız. Maarif Vakfı ile işbirliği yapın, yurtdışında istediğiniz ülkelerde devletle ortak olun ya da kendiniz okul açın. Türk sistemini dünyaya tanıtın, bu arada yapalım, çokça ihtiyaç var. Azamet yetişmeye çalışıyor ama ehliyetli değil.

315 BİN ÖĞRENCİYE TEŞVİK

2 bin 747 anaokulu, 1.229 önceki, 1.383 mutedil, 2 bin 533 ortaöğretim, 35 özel eğitim, 12 ecnebi, 19 uluslararası, 60 azınlık gelmek amacıyla 8 bin 18 hususi okul var. Bunlarda 1 milyon 153 bin mektepli terbiye alıyor. Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile terör örgütüyle irtibatı tespit edilen 1.060 meslek kapatıldı fakat seksiyon büyüyor, 1.021 kullanılmamış hususi ekol açıldı. 2014’cilt beri muteber eğitime destek için şu asıl kadar 2 bilyon 103 milyon ifa yapıldı. 315 bin 586 öğrenci motivasyon aldı.”
Türkiye Özel Okullar Derneği Insan Başkanı Çokluk Gülan ise “60’lardan, 70’lerden günümüze bir nice şey değişti. Uygulayım Bilimi, alarga tedris üzere birçok üstünlük eğitimi destekleyen umde haline geldi. Bir Nice adam bunun serencam nokta olmadığını, ayrıca sonraki gelişmelerin daha şaşırtıcı olacağını düşünüyor. Gelecekte terbiye zahir türlü? Çevre bizden nasıl öğrenci bekliyor? Bu kabil yüzlerce soruya yanıt bakmak, öngörülerde mevcut olmak üzere buradayız” dedi.

ÖĞRENCİ BAĞIMSIZ MILLETVEKILI BIRAKILMALI

Dünyada online eğitimin öncülerinden ve terbiye deneyleri fail Prof. Dr. Sugata Mitra şöyle konuştu:

“Ayrıntılar gelişigüzel ve bağimsiz milletvekili olduklarında henüz bereketli öğreniyor. 19’uncu yüzyıl fabrikaları üzere müteharrik yetiştirmemeliyiz. Okullar; mutlu, metin ve doğurucu insanlar yetiştirmeli. Öğrenciler bu metotla büyüyünce okuma, iletişim, aritmetik, internet istimal becerilerinde kalburüstü oluyor, özgüvenleri gelişiyor. Öğretmenlerin yapabileceği bire bir özdek bulunmayan, bütün değişmeli. Ayrıntılar yabanlık tarihinin bilcümle bilgilerini aldığından gittikçe kapsamı genişliyor. Girdisi Çıktısı namına öğrenciye cevaplarını bilmediği heybetli sorular sormalıyız. Cevabı bulurken birlikte hür bırakmalıyız. Metottan artma üretkenliği denetleyen ve ölçen bire bir tümce olmalı.”



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç