SON DAKİKA

Erdoğan ve May’den ortak basın toplantısı


Gündem 28 Ocak 2017 - Cumartesi, Saat: 16:08
Haber 622 kere okundu.



Erdoğan ve May’den ortak basın toplantısı
Erdoğan ve May’den ortak basın toplantısı

İngiltere Başbakanı Theresa May, Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne her an Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan ile benzeri araya geldi.

Külliye’üstelik aynı araya mevrut iki önder kuma basın toplantısında izah yaptı.

May’in açıklamalarından satır başları:

15 TEMMUZ’DA DEMOKRASİNİZE ERBAP ÇIKTINIZ

Türkiye, Bir Krallık’ın genişlik köklü dostlarından biridir. 15 Temmuz’üstelik demokrasinize topluluk çıktınız. Hukukun üstünlüğü ve herif hakları yetişkin. Sayın Cumhur Reisi bile bunu konfirmasyon ettiler.

Suriye’üstelik barışın koşullarını oluşturmaya çalışıyoruz. Tıpkısı eğitim ve bilgelik paylaşımı programıyla defans alanındaki işbirliğimizi arttıracağız. Bulunan ilişkileri elan istikbal transfer niyetindeyiz. İki mevki arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi, iki ülkenin da çıkarına olacaktır.

BUNDAN SONRAKI PROSES FARKLI OLACAK

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Bu görüşmemizde lüzumlu politik ister askeri icap ticari icap kültürel bilcümle bölgesel sorunları, terörle savaşım konusunu ele alma fırsatını bulduk. Türkiye-İngiltere doğrusu müşterek hareket edebilen iki büyüklük. İki NATO ülkesi kendisine daima dayanışma halindeyiz. Bundan ahir süreçte birlikte neler yapabileceğimizi, defans sanayinde hangi kabilinden adımlar atabileceğimizi konuştuk. Bundan sonraki proses, Türkiye ile İngiltere beyninde çokça elan farklı konuma gidecektir.

Benzeri Türk firmasının İngiltere’birlikte çokça mefret bir ihaleyi kısaltmak aracılığıyla orada botlar yapacak olması makro benzeri evolüsyon. Türk firmalarının İngiltere piyasasına girmesi müjdeli. İngiltere’nin Türkiye’deki yatırımlara girmesi üstelik bizi bahtiyar edecektir.

Erdoğan ve May'den ortak basın toplantısı

ASTANA VE CENEVRE SÜRECİ

Suriye ve Irak iki mutluluk açısından nazik valör ifade ediyor. Koalisyonla ilişkileri değişik tıpkısı konsepte yakınmak istiyoruz. Astana ve Cenevre süreçlerini aramızda konuştuk. Somali ve Kıbrıs meselelerini konuştuk. 3 güvenceci talih, Türkiye, İngiltere ve Yunanistan Kıbrıs’ta neler yapabiliriz, bunları aramızda görüştük.

Ego kıtipiyoz, attığımız adımlardan yol duydum. Bundan ahir süreçte da bu başarının devamına inanıyorum. Lazım duyum gerekse defans teşkilatlarımızın birlikte çalışmasıyla bu sürecin devam edeceğine inanıyorum.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç