SON DAKİKA

Galatasaray gol oldu yağdı


Spor 28 Ocak 2017 - Cumartesi, Saat: 21:14
Haber 1044 kere okundu.



Galatasaray gol oldu yağdı
Galatasaray gol oldu yağdı
Galatasaray – Akhisar Belediyespor maçı! Galatasaray, Spor Küfe Süper Lig’in 19. haftasında Akhisar Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Galatasaray, 90 an sonunda Akhisar Belediyespor’u 6-0 mağlup etti.

Galatasaray’a TT Arena’daki maçta galibiyeti getiren golleri 9. dakikada Ahi Kaya, 25 ve 41’birlikte Bruma, 33. dakikada Yasin, 79. dakikada penaltdan Selçuk Inan ve 87. dakikada Sinan Gümüş kaydetti. Türk Telekom Arena’birlikte Galatasaray namına 300. golü de Yasin Öztekin kaydetmiş oldu.

Bu galibiyetin arkası sıra Galatasaray, Spor Kaba But Süper Lig’de puanını 39’a çıkarmayı başardı. Akhisar Belediyespor ise 21 puanda kaldı.

Galatasaray pik çok hızlı bire bir saksı yaptı. Daha ilk zaman oynanırken esen çaprazdan Bruma ceza sahasına girdi. Bruma kaleci ile karşı karşıya vuruşunu yaptı ve kaleciyi güzeşte cümlesi son anda Ömer Saraka kornere gönderdi. Mergup köşe atışı sonrası Akhisar savunması kâffesi uzaklaştırdı.

GALATASARAY ÇOK HIZLI BAŞLADI! GÖRÜNTÜ SEMİH’İN…

Galatasaray’de kazanılan korner amacıyla topun başına Wesley Sneijder geçti. Sneijder korneri pas atarak kullandı ve tümü yeniden aldı. Hollandalı oyuncunun ceza sahasına havalandırdığı topa kayırıcı direkte Ahi Kayaç aklık tıpkı mir vuruşu yaptı ve heyetiyle ağlarla buluştu. Zerrin-kırmızılı takım bu golle 9. dakikada Akhisar Belediyespor karşısında 1-0 öne geçti.

Karşılaşmanın 14. dakikasında Fernando Muslera, köşe direğine açılan topa koşarak yetişti. Muslera, pozisyonda rakibinden tetik bire bir hareketle sıyrıldı ve tüm uzaklaştırdı. Bu zaman bu çeşit hareketleri henüz önce de fail Muslera, TT Arena tribünlerinden alkış aldı.

Mutedil sahanın sağında topla buluşan Bruma, çapkın bir şekilde rakip ceza sahasına akla yatkın ilerledi. Bruma, ceza yayındaki Lukas Podolski ile verkaç yaptı ve penaltı alanı içinde yeniden topla buluştu. Bruma kaleci ile karşı karşıya yerden vuruşunu yaptı ve tümü ağlara göndermeyi başardı. Bruma’nın 25. dakikada attığı bu golle Galatasaray, Akhisar Belediyespor uğrunda skoru 2-0 yaptı.

Ilk 25 zaman boyunca daha enerjik olan daha aşkın bar yapıp rakip alanda gol arayan yan eş sahibi Galatasaray oldu.

TT ARENA’DA TARİHİ GOL YASİN’DEN GELDİ

Baskısı bitmeme eden Galatasaray’birlikte Wesley Sneijder süslü ökçe pası ile hepsi Lukas Podolski ile buluşturdu. Podolski’nin şutunu kaleci Fatih ilk hamlede çıkardı. Devamında Yasin Öztekin yaptığı vuruşla kâffesi ağlara göndermeyi başardı. 33. dakikada bu golle adet 3-0 olurken, Yasin Öztekin TT Arena’da Galatasaray’ın 300. golüne imza atmış oldu.

Enerjik oyununa devam eden Galatasaray’birlikte farkı 4’e çıkaran gol Bruma’dan geldi. Bruma 41. dakikada ukubet sahasının solunda topla buluştu. Bruma geçmiş rakibinin yanından geçtikten sonra ukubet sahasında iki derli toplu hareketin arkası sıra yaptığı vuruşta hacısı hocası ağlara gönderdi. Galatasaray 41. dakiakda bu golle Akhisar Belediyespor karşısında skoru 4-0’a getirdi.

Ilk yarının küsurat kısmında başka gol olmadı ve önceki 45 zaman Galatasaray’ın, 4-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARIDA G.SARAY TEMPOYU DÜŞÜRDÜ

Galatasaray’dahi maharet yönetmen Jan Olde Riekerink, ikinci yarıya değişiklik yapmadan başladı. Akhisar Belediyespor’de ise iki ayrım oldu. Tolunay Kafkas Hasan Ulvi Adıgüzel ve Kofi Adu kenara gelirken, oyuna Haysiyet Ihatalı ve Aykut Çeviker karışma oldu.

İkinci yarıda birlikte karşılaşmanın hakimi ev sahibi Galatasaray oldu. Skorun üstelik vermiş olduğu ferah ferah oyunun kontrolünü elinde bulunduran zerrin-kırmızılı mızıka, bazı bazı tempoyu de yükseltti.

Galatasaray’bile ikinci yarının sunma enerjik ismi, ilk yarıda olduğu kabil Bruma oldu. Portekizli dinç oyuncu ile zerrin-kırmızılı bando rakip ukubet sahasında etkin olmaya çalıştı.

71. dakikada Jan Olde Riekerink, oyuna ilk müdahalesini gerçekleştirdi. TT Arena’de Galatasaray’ın 300. golünü atan Yasin Öztekin kenara gelirken, 71. dakikada Garry Rodrigues oyuna girdi.

Oyuna girer girmez Garry Rodrigues koca benzeri fırsat bile yakaladı. 75. dakikada gelişen Galatasaray atağında, Bruma ceza sahasının solunda tamamı ortaladı. Garry Rodrigues gelen hacısı hocası bekletmeden kaleye gönderdi ancak kaleci Fatih tamamı son anda çıkarmayı başardı.

SELÇUK VE SİNAN ARENA’DA SONUÇ SÖZÜ SÖYLEDİ

Gelişen Galatasaray atağında Sneijder’in pasına Garry Rodrigues hareketlendi. Garry Rodrigues ceza sahasının içinde kaleci Fatih’in müdahalesiyle yerde kaldı va hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıdan önceki Galatasaray’üstelik Lukas Podolski kenara gelirken, Ermiş Derdiyok oyuna dahil oldu. Soluk-kırmıızılı takımın kazandığı ceza vuruşu amacıyla topun başına Selçuk Inanç geçti. Selçuk Inan, penaltıda ıcığı cıcığı ağlara göndermeyi başardı ve Galatasaray 79. dakikada Akhisar Belediyespor karşısında skoru 5-0 yaptı.

Galatasaray, 87. dakikada oyuna ikinci yarıda giren Sinan Gümüş’ün kaleci ile yüz yüze attığı golle TT Arena’de farkı 6’ya çıkarmayı başardı.

Mücadelenin artan kısmında ayrıksı gol olmadı. 90 dakika böylece Galatasaray, Akhisar Belediyespor’u 6-0 aşınmış etti.

MAÇTAN DAKİKALAR (ÖNCEKI YARI)
1. dakikada Sneijder’in ara pasına hareketlenen Bruma sol çaprazdan daraç açısına rağmen kaleye vurdu. Kaleci Fatih Öztürk’ü aşan tümü Ömer Meze kornere gönderdi. 
9. dakikada Galatasaray 1-0 öne geçti. Kazanılan nahiye vuruşunu Selçuk Iman’la paslaşarak kullanan Sneijder’in dip direğe ortaladığı topa ongun yükselen Eli Açık Kayaç’nın mebde vuruşunda bütünüyle filelere gitti ve soluk-kırmızılı kol skoru 1-0 yaptı.
25. dakikada Bruma, Galatasaray’ın ikinci golünü attı. Itidalli sahanın sağ tarafında topla buluşarak bir lahzada Akhisar Belediyespor ceza sahasına hareketlenen Bruma, ukubet yayı üzerinde Podolski ile paslaşarak kaleciyle karşı karşıya kaldı ve hacısı hocası filelere gönderdi: 2-0
33. dakikada Galatasaray skoru 3-0 yaptı. ceza alanı önünde Sneijder’in ökçe pasıyla sol çaprazda kaleciyle yüz yüze küsurat Podolski’nin şutu kaleci Fatih Öztürk’ten sekti. Yasin Öztekin uğrunda mütezayit tamamı abes kaleye gönderdi: 3-0
37. dakikada Ömer Kortej’ın soldan yaptığı ortaya Vaz Te kafayla vurdu ancak Portekizli oyuncunun ser vuruşunda meşin yemeni Muslera’nın kontrolünde az farkla yukarıdan dışarı çıktı.
41. dakikada Sneijder’in pasıyla ukubet sahasının solunda topla mülaki Bruma, rakiplerinden sıyrılarak meşin yuvarlağı uzak kermen direğine gönderdi ve skoru 4-0 yaptı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI BİRAZDAN…)



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç