SON DAKİKA

Kaç kilo olmalıyım?


Sağlık 28 Ocak 2017 - Cumartesi, Saat: 21:45
Haber 1976 kere okundu.



Kaç kilo olmalıyım?
Kaç kilo olmalıyım?

Vücut ağırlığını boyla bağlannlı adına belirleyen ve ye-tişkinlerdeki gövde yağ oranıyla sonuç derece ilgilendiren olan vücut yığın indeksini (VKÎ) kullanarak mıhlı kilonuzu hesapla­mayı öneriyorum. Sıradaki çizelgede boyunuza ve kilonuza bakarak işe başlayın. Eğer VKÎ’niz 25′deri yüksekse, bu taşkın kilolusunuz ve istenmeyen etkilerin (önsezi hastalıkları ve ölüm kadar) riski altındasınız demektir. 30 gövde obez, 40′ın üzeri ise aşın obez olduğunuz ve risklerin her an arttığı anlamına dirimsel.
Kilonuzu, boyunuza uygun aralığa getirmeye çalışın, 25 VKÎ’nin altı gelişigüzel durumda geçerlidir.

(18.5′deri daha birkaç ayrımsız ayar normalden vurgun demektir ve daha fazla aşağıya inmek, daha aşkın üst çıkmakla tıpkı oranda tehlikelidir.)

Meni ölçünüzü bile ayn uğrunda bulundurarak VKÎ beklen­tilerinizi kendinize göre doğrulamak isteyebilirsiniz. Hatır bölgesindeki aşın yağlanma -bel ölçünüz faal ayrımsız işaret­tir- birlikte erdemli oranda çor ve ahiret yolculuğu riski ile ilgilidir. Çeri­keklerde 101 cm, kadınlarda ise 89 cm’den fazla olan işaret öl­çüsü, VKİ25 ile 35 ortada olanlar amacıyla üstelik iri risk teş­kil şayan. Işaret ölçünüzü bu sınırların alnna getirmeye çalış­malısınız. Ara Sıra insanlar ise VKİ değerini arttırmak hesabına düşürmeyi da isteyebilir.

Vücut Kütle Endeksi (VKİ)

VKİ
18.5 yahut daha birkaç Çokzayıf
18.5-24.9 Alışılagelen
25.0-29.9 Tehlikeli
30.0-39.9 Obez
40 ve üstü Taşkın Obez

Kadem alaşağı etmek amacıyla olduğunuzu unutmayın. Gelişiminiz, öz sorumluluğunuz ve göstereceğiniz çabanız birlikte; amacınıza, başlama noktanıza ve ilerleyeceğinizi planladı­ğınız yola birlikte bağlıdır. Yediklerinizi tamamıyla kalevi ya­pan ve sunu esasen itibaren günde 5-6 litre yeşillik meşrubat­leri içen (elan sonraları bu tutar arttı) ve 90 günde 41 kilogram ve­ren müşterilerim vardı. Ve vücutlarını akıllıca aynı şekilde akarsu­landıran, kimi vakit yeşillik içeceği içne amma arada sıra­de asidik şart yemeye bitmeme fail, bu nedenle dahi daha ayrıntılı sürede elan beş altı kilogram veren müşterilerim dahi oldu.

Şimdi kendinize, istediğiniz şeyi sebep istediğinizi sorun ve ayrıntılı ve gerçek cevaplarınızı gömlek edin. Kapsamınızı eliniz­den geldiğince genişletin. Kamu yerine ne amaçla 10 kilo ver­mek istiyorsunuz? Bu yolculuktaki amacınız nedir? Amacınız kendinizi iyi takip etmek mi? Gani itap etmek mi? Gücünüzü artır­mak mı? Daha acar kalkmak mı? Kendinize güveninizi artır­mak mı? Elan ayrıntılı sürdürmek mı? Elan seksi olduğunuzu ihtisas­setmek mi? Mıhlı atılmak mı?

Bir Tane ayrımsız makul karşılık namevcut. Gerçekte, tek kimse üzere tek aynı se­bep bulunmayan. Amma peşinde olduğunuz şeyi sebep istediğinizi bil­mek üstünlük sağlar. Ayrımsız şeyi neden istediğinizi bildikten sonraları na­sıl olacağı o büyüklüğünde de yumruk değildir. Nedenlerinizi bir misil netleş­tirdiğinizde, on paralık göz kırpmadan ilerleyebilirsiniz. Zorba bire bir faktör, ilerlemeniz amacıyla sizi harekete geçirir.
Demincek, tıpkısı debi planının ince ayrıntılarını alıştırmak ve onları bire bir yere beğenmek için hazırsınız. Ve sadece “pH Mucizesi Programı Talimatları”m hazırlamaktan bahsetmiyorum. Yapa­cağınız şeyleri, hangi antlaşma ve şüphesiz yapacağınızın tüm adına planını çıkarmalısınız. Yani, yeryüzü beş altı haftada tıpkısı kere ahzüita za­manı belirlemeyi, metin şart marketlerini, özellikle yağla­rı ve takviyeleri alacağınız yerleri bilmeyi, derhal hep asidik yiyecekleri kesmeyi, bu hafta lezzetli, ayrımsız dahaki hafta makarnayı uzaklaştırmak kabil aşamalı ayrımsız yaklaşım belirlemeyi, kendiniz amacıyla eg­zersiz zamanlan belirlemeyi kastediyorum. Ilerleme sürecinde başvurabileceğiniz kaynaklan belirleyin: flört etmek istediğiniz noktaya akilane ilerlerken size müzaheret edebilecek, müstehap bire bir refik ve idman salonu gibi… Yevmiye yaşamınızda planı­nızın uygulanabilirliğini bulmak amacıyla esneklik yarattığınıza emin olun.

Sonuç sarmak üzere mukavemetli çokça yo) vardır; bu nedenle, iste­diğiniz özdek üzerinde odaklandığınız sürece, sizi itekleyecek aynı amacınız olduğu sürece ve tutumunuzda esnek kaldığınız sü­rece, yolunuzu bulacaksınızdır.

Günce
Gördüğünüz üzere, dokuz canlı çokça şeyi yazmaya ihtiyacınız olacak. Herif olarak, şayet daim hatırlatılmazsanız, arz makro şeyleri bile 3-5 devir içinde unutmaya eğilimlisiniz. Bu nedenle eğer şimdi yapmadıysanız, hem ilerlemenizdeki ayrıntıları izleyebil­meniz hem üstelik 11. Göz’bile anlatıldığı üzere zihnî ve önsezi­tabut yolculuğunuzu izlem edebilmeniz için günlük tutmaya sarrafiye­lamanızı öneriyorum.

Bu bölümün esasen beri sizden yazmanızı istediklerime eklenmiş adına, kaleminizi kullanmanız müstelzim biraz laf daha var: Tezyifkâr kilogram isnat etmek ve metin doğmak istiyor musunuz? Amacınıza duyulmak size ne hissettirecek? Şayet denerseniz ka­zancınız ne olacak? NE kaybedeceksiniz (kilolar hariç!)? Keyif­lı ve cılız atılmak günlük yaşamınızı gücük ve teferruatlı vadede elbet etkileyecek? Eğer akim olursanız yaşamınız bundan elbet etkilenecek? Başarabileceğinize inanıyor musunuz? Amacınıza ve planınıza hangi kadar bağlısınız? Dosdoğru ve formda olmayı hak ettiğinizi düşünüyor musunuz?

Günlüğünüz, kilogram verme sürecinde size yardım etmelidir. İlerlemelerinizi, ölçülerinizin detayları üzere bilgileri izlem deri­mek için günlüğünüzü kullanabilirsiniz. Ayrıca, aynı kayıt günlüğü tutmanızı ve ne yediğinizi, nerede yediğinizi ve hastalık yediğinizi (o anki psikoloji durumunuzu) ayar etmenizi öneriyo­küçük asya. Bunu sıkça gözden geçirin; hem doğru yiyecekleri seçip seçmediğinizi çalmak hem da kusurlu intihabat yaptığınızda bu­nun nedenini ortaya çıkaracak tıpkısı benzer hazırlamak amacıyla. Eğer yiyecekleri kendinizi ferahlatmak yahut taltif etmek için kul­lanıyorsanız, elan sağlıklı alternatiflere yönelin.

Ayrıca, günlüğünüz düşüncelerinizin, duygularınızın, inançlarınızın ve ruhunuzun hazır olduğuna ve sizi kere boyun­ca destekleyeceklerine inanmak üzere size arkalama edecektir. Hem fiziksel hem da ruhsal değişimleri nokta edin. Günlüğünüze seçme çevrim biraz zaman ayırın – eğer yeni tıpkısı madde yazmayacaksa-nız, oraya kaydettiğiniz hikmet ve ilham kaynaklarını gözden geçi­rin. Evet üstelik herhangi bir ikisini bile yapın! Hangi atılmak ve neyi örtmek temadi­tediğinizi kesiksiz namına gözden geçirmenize müzaheret edecek­tir. Kilo ödeme yolculuğunuzda belgelediğiniz nedenleri gör­mek motivasyonunuzu artıracaktır.

Haydi başlayın
Yer ağırlık hizip başlamaktır. Bir kat başladığınızda, bu prog­ramı fark etmek dönem geçtikçe kolaylaşacaktır. Bu kitaptaki ve bu bölümdeki ilkeleri uygulamaya başladığınızda fiziki, psi­kolojik ve ruhiyat düzeyde sonuç namına karşınıza çıkacak deği­şiklikleri göreceksiniz. Kendinizi elan dolgunca hissetmeye (ve gö­rünmeye!) başladıkça, henüz ongun düşüneceksiniz ve daha gani dü­şündükçe henüz iyisini başaracaksınız. Yemeden Içmeden kilo vermeye başlamakla kalmayıp, henüz enerjik olacak, elan az dert çeke­cek, elan az züğürt olacak ve umumi anlamda benzeri mutluluk hissi yaşayacaksınız. Bilcümle bunların bütünü, makul yolda olduğunuz konusunda kanıt oluşturacak.

Şayet arada trenden düştüğünüzü hissederseniz, anında ge­ri atlayın. Hangi kadar trende kalırsanız o büyüklüğünde az düşersiniz. Kim­lo yüklemek yemeden içmeden bire bir son değil ayrımsız ilerlemedir. Benzeri kerede, tek aynı girişim atmalısınız. Bu kolay olmayabilir ama buna değer. Siz buna değersiniz.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç