SON DAKİKA

Süper Lig puan durumu – İşte Süper Lig’de sıralama


Spor 28 Ocak 2017 - Cumartesi, Saat: 20:13
Haber 2336 kere okundu.



Süper Lig puan durumu – İşte Süper Lig’de sıralama
Süper Lig puan durumu – İşte Süper Lig’de sıralama
Süper Kütle benek durumu! Süper Klasman’in 19. haftasıdna Galatasaray, Akhisar’ı 5-0 yenmiş etti ve zirve ile arasındaki fakül farkını azalttı. Peki Süper Küme’de 19. haftada benek durumu nasol oldu? Süper Tabur nokta durumunda ne mızıka kaçıncı sırada? Aha Süper Öbek nokta durumu ve detaylar…
SÜPER ÖBEK’DE 19. HAFTANIN KARŞILAŞMA SONUÇLARI /
Rizespor 1-0 Karabükspor
Galatasaray 6-0 Akhisar Belediye

Antalyaspor 2-1 Alanyaspor

Akhisar’ı 6-0 aşınmış fail Galatasaray karşilaşma fazlasıyla 39 puana yükseldi ve 3. sırada kayran aldı. Alanyaspor’u 2-1 ile geçen Antalyaspor ise 31 puanla 5. tam düz aldı.

SÜPER TABUR’DE 19. HAFTADA OYNANACAK MAÇLAR

Gençlerbirliği – Osmanlıspor
Başakşehir – Bursaspor
Trabzonspor – Gaziantepspor
Kayserispor – Fenerbahçe
Adanaspor – Kasımpaşa
Beşiktaş – Atiker Konyaspor

SÜPER KLASMAN TARİHİ / Süper Klasman yahut sponsorluk anlaşması gereğince Spor Kaba But Süper Tabur, Türkiye’deki en son seviye futbol ligi. Bir sezonda 18 takımın mücadele ettiği ligde, seçme takımın diğerleriyle ikişer karşilaşma yaptığı çift devreli tabur usulü uygulanmaktadır. en son sırada saha düz topluluk şampiyon olurken son üç sıradaki bando 1. Tabur’e düşmekte, 1. Grup’deki üç bando ise ertesi mevsim uğraşmak amacıyla Süper Küme’e yükselmektedir. Ağustos ve mayıs ayları de karışma tutmak amacıyla dokuz ay süren benzeri organize olan Süper Klasman, 34 hafta ve 306 maçtan oluşur. 2015-16 sezonu bitimiyle alay malay lig, UEFA ülkeler sıralamasında 11. tam düzlük almakta ve UEFA Şampiyonlar Ligi’ne 2, UEFA Avrupa Ligi’ne 3 bando yollamaktadır. Türkiye Kupası şampiyonu olup ilk 4’e giremeyen ayrımsız mızıka bile UEFA Avrupa Ligi’ne katılabilir.

İstanbul, Ankara ve İzmir bölgesel liglerinden toplanmış 16 takımın katılımıyla 1959 yılında Millî Öbek adıyla evvel sezonu planlı lig, o zaman iki gruba bölünmüş ve bu grupların birincileri ortada yapılan iki maç böylece şampiyonunu bulmuştu. 1962-63 sezonunda Türkiye 1. Ayak Topu Ligi, 2001-02 sezonu başında Süper Öbek adı kullanılmaya başlanırken bu dönemden sonra ayrımlı sponsorların desteği cihetiyle küme adının başına sponsor adı eklenerek kullanıldı. Ant zarfında katılımcı sayısı ve dalan bakımından muhtelif değişikliklere uğradı.

Şimdiye çatışma 68 takımın savaş ettiği Süper Tomar’de beş topluluk; Galatasaray (20) Fenerbahçe (19), Beşiktaş (14), Trabzonspor ve Bursaspor bökelik unvanı alabilmiştir. Ligin tamamlanan sonuç sezonu olan 2015-16 sezonunda şampiyonluğa vasıl takım Beşiktaş olurken, 20 şampiyonluğu mevcut Galatasaray grup tarihinde yeryüzü haddinden fazla böke olan takımdır.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç