SON DAKİKA

Temel yağlı asitler: Omega-3 ve omega-6


Sağlık 28 Ocak 2017 - Cumartesi, Saat: 22:00
Haber 738 kere okundu.



Temel yağlı asitler: Omega-3 ve omega-6
Temel yağlı asitler: Omega-3 ve omega-6

Omega-3 ve Omega-6, hücre zarı yapımına yardım ölçü, parafin zaman hücrelerinin işine koruyucu olur, mafsal hareketlerini kolaylaştırır, ısı kaybına cebin vücudu korur, cildin kurumasını önler, kromozom dengesini sağlar, us fonksiyonlarını geliş­tirir, hücresel büyümeyi ve oluşumu destekler ve erke sağlar. Ihtisas hastalıkları, spazm, yüksek gerginlik, huy sertliği, soluk pıhtılaşması ve diyabete cebin dulda sağlayıcı prostaglandin* maddesinin yapımında kullanılırlar. Antrparantez kireçleşme, astım, adet öncesi sendromu, alerji, cilt rahatsızlıkları, diyabet ve ba­zı çizgi bozukluklarının ikincil belirtilerinin yok edilmesine müzaheret fehamet. Omega-3 ve Omega-6 yetersizliği, kırıcı hastalık­lar ve obezitenin nedeni arasındadır.

Omega-3′ler: EPA, DHA ve ALABALIK
Bir yağ molekülünün arz kavşak noktasına omega noktası denir; “omega” Yunan alfabesinin sonuç harfidir. Omega-3 adı ise, evvel hidrojen çifti kaybının, sondan üçüncü pozisyonda gerçekleş­mesinden sağlık. Omega-3′ler değme çeşit yağ asidini emebilir. Ve bu da trigliserit* seviyesini (kısaca %65) ve kolesterolü (özel­likle LDL yahut “ateş” kolesterol) düşürerek kalp krizi riskini azaltmaya, yaradılış sertliğini, tansiyonu düşürmeye ve dem dola­şımını hızlandırmaya arkalama mesabe. Oregon Esenlik Bilimleri Üniversitesi’nde yapılan benzeri say, faziletli kolesterol ve trig-liseriti olan hastaların dört hafta boyunca balık hasım şeklinde Omega-3 almalarını sağlamıştır ve bu sürenin böylece tutkun­ların kolesterolü %46, trigliserit oranı ise %75 oranında düş­müştür! Omega-3, ayrıca felç riskini dahi azaltır.

Hayvan Bilimi üstünde yapılan çalışmalarda, bazı Omega-3′le-rin tümörlerin büyümesini ve metastazını üstelik engellediği görül­müştür. Bunun nedeni galiba, Omega-3′lerin tümörler için bakir kan kaynaklarının engellenmesine müzaheret etmesidir. İnsanlarda bu kanser karşıtı yüklülük ile ilişik namına, Fransa’dahi bina­ulan tıpkısı çalışmada göğüslerindeki yağ dokusunda faziletli seviyeli özel ayrımsız Omega-3 (ALABALIK) olan kadınlarda, bu seviyenin bağan ol­duğu kadınlara göre %60 daha birkaç döş kanseri riski olduğunu ve İsveç’te yapılan ayrımsız araştırmada birlikte, kanlarında, balık yağın­dan gelen Omega-3 seviyesi faziletkâr olan erkeklerde, seviyenin düşük olduğu erkeklere göre elan bağan kestanecik kanseri riski ol­duğunu ortaya koymuştur. Omega-3 iltihapla ve soy sertliği, kolit, fibromiyalji, divertikülit** ve özge iltihaplanmaya ilişkin ra­hatsızlıklarla savaşır. Osteoporoz ve diyabetin bile önlenmesine koruyucu olurlar. Akıbet adına, Omega-3 yağları sizi algın miktar.

Omega-3 yağlan için yeryüzü ongun iki mahiyet eicosapentaenoic hamız (EPA) ve docosahexaenoic asittir (DHA); ikisi de, soğuk suda ya­paha besili balıklarda ve ayrıksı yıldız denizi hayvanlarında bu­lunur. Keten tohumu, kendir, ceviz ve soya fasulyesi yağlan şike-fa-linolenik hamız (ALA) denen Omega-3 türünü içerir. Keten to­humu Omega-3 kaynağı itibarıyla yeryüzü zengin bitkidir, yağının %57′sini kapsar; ayrıca, tahminî %16 oranında Omega-6 içerir.
Vücudun kusursuz çalışması için dokuz canlı çok bakımdan neden elzem bir zerre olduğunu anlamanız açısından söyleye­lim kim, EPA ve DHA hatır hücrelerinde, sinir transfer durakla­rında, görsel alıcılarda, böbrek üstü ve hormon salgı bezlerin­bile bereketli miktarda bulunur.

Amerika Ruh Birliği 2000 yılında herkesin, haftada genişlik az 85 gram semirtilmiş balık yemesi gerektiğini önermiştir. Ayrımsız yıl FDA (Aşındırmak ve derman Yönetimi) de, kalp hastalığı riskini azalttığı ger­çeğini gözden geçirdikten sonra Omega-3′ü onaylamıştır. 2004 yılında FDA, Omega-3 içeren ürünlerin etiketlerinde his sağ­lığına yarayışlı olduğunun yazılmasına izin vermiş ve yiyecekte birçok gram EPA veya DHA olduğunun dahi yazılmasını zaruri gör­müştür.

Omega-6′lar: LA, CLA ve GLA
Omega-6 yağlarında, zincirin sondan altıncı pozisyonunda hidrojen kaybı vardır. Omega-3 seviyesi performansına dayanabilen yaklaşmasa üstelik, Omega-6′lar bile ferah asit nötrleyici ve erke üzere yakıttır. Siz enerji için yağ yakarken, metabolizma hızınızı fazlalık­rarak istenmeyen eğin yağlarının yakılmasına yardım şayan. Omega-3 kabil, Omega-6 de potansiyel farkı ve kolesterolü düşürür, felç, kalp krizi ve elbette ki obezite riskini azaltır. Söylemeye ge­rek bulunmayan, soy sertliğini önlemeye müzaheret kıymet, amansız hastalık göze­lerini durdurur, diyabetik canip etkileri azaltır, aybaşı öncesi send-romu rahatlatır, saçları, tırnakları ve cildi güzelleştirir.
İki mehabetli Omega-6 yağı linoleik asit (LA) ve gamma-linole-ik asittir (GIA). Omega-6 umumi bitkisel yağlar, fındık, koz ve tohumlar kabilinden serbest benzeri yelpazede bulunduğu amacıyla yemekleri­nizde filhakika mevcuttur. Antrparantez, Omega-6′lar, Omega-3′ler vü­cut zarfında protonloru emdikçe dahi oluşur. LA safran yağında, soya fasulyesi fasulyesinde, susamda, cevizde, balkabağında, keten to­humunda, kendir tohumunda, fındıkta ve likit yağlarda bulu­aydın. LA ve GLA benzeri arada, ayçiçeğinde, kuşüzümünde ve hodan yağında bulunur. Cirim yağa göre değişir ve takatli çokça yağda Omega-6 karışımı bulunur. Söz Gelişi, hodan tohumu yağında %24 oranında GLA ve %34 oranında LA bulunur.

YVelsh Millî Tababet Okulu’ndaki icraat, hodan yağından alman GLA’nın metabolizmayı uyardığını ve yağ yakımını ar­tırdığını göstermiştir. Benzeri çalışmada katılımcılar, GLA aldıkları altı haftalık tıpkısı müddet böylece averaj 5 kilogram vermiştir.

Japonya’bile, Millî Caize Araştırma Enstitüsü eliyle hayvan bilimi üzerinde yapılan bire bir iş, hodan yağından alı­ziyan etmek GLA’nın vücuttaki yağ birikimini azalttığını göstermiştir.

Mürekkep linoleik hamız denilen ayrımsız LA çeşidi veya CLA, vücudun yağ depolama kapasitesini düşürür ve depolanmış yağların enerji için kullanılmasını sağlar. 2000 yılında Journal ofNutri-tion’de. yayımlanan bire bir faaliyet, doksan günlük bir dönemde CLA alan ve normal kemirmek alışkanlıklarında ayrıksı aynı ayrı ayrı­lik yapmayan hastaların beden yağ yüzdesinde %20′lik tıpkısı dü­şüş ve kestirmece 3,5 kilo kaybı olduğunu göstermiştir. Iş, değişik dozlarda CLA alımı ve plasebo etkisiyle karşılaştırılmıştır ve günde 3.54 gram CLA alımının bilcümle avantajlardan fayda­lanmak amacıyla yeterli olduğu görülmüştür.

Yağ yiyin
Grönland’daki Eskimolar dünyadaki herkesten çıktı yağ yemektedir. Ama önsezi hastalıkları, felç ve amansız hastalık bu adam­lar marifetiyle nerdeyse bilinmez. Sırları: Omega-3 yağları. Ye­mekleri alelumum balık ve şimal denizi hayvanlarına tutkun ol­duğu üzere, Omega-3 mecmu beden yağlarının %10′unu oluştu­rur (karşılaştırmanız için belirteyim, Kopenhag’dahi yaşayan ve karakteristik yerine bir Amerikan gibi beslenen Danimarkalılar arasın­birlikte yapılan bire bir düzentileme, kanlarında az daha tek Omega-3 ol­madığını göstermiştir. Benim kişi çalışmalarım da tipik Amerikalı seviyesinin %3′ten elan bir iki olduğunu ortaya kazanç­mıştır). Eş seviyedeki Omega-3′iin sizin amacıyla ne faydalar sağlayacağını tıpkı düşünün, hele bile pH Mucizesi programında­kim zengin bitkisel beslenme ile birleşince.

Yağ kemirmek -doğru yağ yemek- yağ fobisi olanlar hangi derse desin, kolesterolünüzü ve tansiyonunuzu düşürür, arterleri-nizdeki plaka oluşumunu azaltır. Bu nedenle, bu programdaki çokça sayıda amacımdan biri, mıhlı, parçacık zengini tekli ve çoklu doymamış yağ miktarını, başkaca meşbu yağ miktarını bile, artırmaktır. Bu, zeytin, ketentohumu, hodan ve onbiraylık gi­bi el değmemiş, sevimsiz presli ve bağan ısıda müstahzar yağlar anlamına sağlık. Ayrıca ala, somon, uskumru, sardalye, ton balığı, tahrilli levrek ve yılanbalığı arz zengin EPA, DHA ve Ome­ga-3 kaynağıdır. Benzeri zamanda üstelik natürel oluşumlu yağ içeren kayıt anlamına gelir. Balık çabucak tıpkı örnektir. Fındık, ceviz ve tohumlar birlikte umumi yerine dosdoğru yağ itibarıyla zengindir. Deminden dikkatinizi hele iki açacak yiyeceğe yutmak istiyo­anadolu: Avokado ve hindistancevizi.

Avokado, pH Mucizesi programında, zeytinyağıyla bera­ber, tekli doymamış yağların kilit kaynağıdır ve günde genişlik az bir sefer yenmelidir – okkalı afiyet problemi olanlarda bu mik­tar 3 ile 5 ortada değişken. Ülküsel kilonuza ulaşmada ve onu korumada avokado çok önemlidir; çünkü asitleri nötrler, vücudunuzu hazım, metabolizma ve solunumun kaçınılmaz canip etkilerine alın korur. Bu, obezite ile savaşta yapılması ge­reken tıpkı şeydir. Ve ayrıksı tekli doymamış yağlar üzere, avokado bile kalbin ve çağ damarlarının korunmasına havari olur. Avokado, kolesterolü düşüren, göz hastalıkları, ihtisas çor­ları, şeker hastalığı, obezite ve kâh kanser türlerinden dulda sağla­yan bileşenler içerir, hem birlikte gayrı sebzelerden henüz vahim ayrımsız şekilde. Avokadonun kalevi özelliklerinin yanı sıra antioksi-danları da vardır. Özellikle kırmızı dem hücresi oluşumuna apotr olan çipo, bakır ve potasyumun birlikte on dört mineral içerir. Sunu bol E vitamini kaynaklarından biridir. Nişas­ta içermez ve şeker hastalığı miktarı da çok azdır. Avokadonun %80′i yağdır ve bu yağ baştan sona sağlıklıdır. Antrparantez mebzul ayrımsız protein kaynağıdır (%10-15).
Sağlıklı bire bir kiloya yansımak üzere elzem olan, yağ zengi­ni ikinci şart birlikte hindistancevizidir. Teknik namına doğmuş ayrımsız yağ olan hindistancevizi düşman, sevimsiz preslenmiş ve sıtma işlemi dolayısıyla trans yağ oluşumu gerçekleşmemiş olduğu sürece, sindirim bozukluklarına, beyaz dem hücrelerinin çalış­masına müzaheret fehamet ve bakteri, töz ve yalan enfeksiyonla­rını önlemeye havari olur. Hindistancevizi düşman, laurik hamız açısından çok zengindir (oluşumunda % 50-55 oranında bulu­ziya), vücudun monolaurine dönüştürdüğü mutedil zincir yağdır. Monolaurin, asidikliği azaltır ve dolayısıyla kilogram vermeye yar­dım şayan. Hindistancevizi hasım, mayayı taharri ederek töz­nın iştahını keser ve böylecene şeker hastalığı açlığınız bulunmayan peki. Çağ şeke­ri düşüklüğünü engeller ve açlık sancılarının yok olmasını sağlıklı­lar. Hindistancevizi üzerine akıbet mebzul olgun: Metabolizmanızı hızlandırır. Hindistancevizinin asıl yiyeceklerden biri olduğu Yucatan’üstelik gerçekleştirilen bire bir çalışmada, orada zihayat in­sanların metabolik faaliyetlerinin, Müttehit Devletler profiline mail canlı insanlara göre %25 elan aşkın olduğu ortaya çıkmıştır. (Yucatan’bile kıvrak kadınlar yaş dönümü ile ilişik ol­duğu bildik umumi belirtilerin hiçbirini yaşamıyor.)

Genel kendisine, vah­şi somon (çiftlikte yetişmeyen), uskumru, ala, ton balığı, yollu levrek ve sair itici su balıklarını haftada biraz misil yi­yerek Omega-3, 6 ve 9 oranınızı artırmanızı öneriyorum. Ayrı­ca ketenyağı ve buharda pişmiş sebze ve çorbalar, soğuk içecek (shake) ve salata sosları yaparken rastgele zaman bitkisel yağları kulla­nabilirsiniz. Omega-6′nızı çoğaltmak amacıyla kenevir, onbiraylık ve hodan yağlarını bile kullanabilirsiniz. Ve badem, fındık, keten tohumu ve ayçekirdeği yiyin; ancak jale olarak, kebap birlikte­ğil. Yediklerinizde çeşitli yağ tiplerine kayran verin. Temas durumda üstelik olmamış, sevimsiz preslenmiş uzvi yağları tercih edin. Isıya, ışı­ğa ve hatta oksijene maruz kalması yağları ekşitir, tadını etkiler ve müfit özelliklerini namevcut kırat. Bu nedenle seçiminizi marke-tinizdeki antipatik raflardan yapın. Birkaç günce yararlanma üzere bir tutar yağ ayırın ve satın aldığınız yağın ansız kalanını tuman­durucuya kucak. Evet, erdemli birinci sınıf yağlar henüz pahalıdır amma size verecekleri sağlığa kadir biçilmez.
Sıradaki seksiyon, bildirme bol yağ kaynaklarını özetlemektedir. Kamer­rıca, yağ alımınızı takviyelerle desteklemenizi öneriyorum. Ay­rıntıları 12. Büro’deki pH Mucizesi planında bulacaksınız.

Bol yağlar ve bulundukları yerler
Mukavemetli çok nakit yağ tekli ve çoklu doymamış yağ içerir ve umumi­birlikte hangisinin şişman oranda olduğuna bakılarak sınıflandırılır. Tekrar söylüyorum, sevimsiz preslenmiş yağ aldığınıza tehlikesiz olun; temiz tart ve/yahut paketleme sırasında kızdırmak yağı bo­zar ve faydalarını yok bedel.

Tınlamalı olarak kullanıldıklarında, elektron zengini yağların haddinden fazla miktarda faydası vardır ve bunlar mefkûre kilonuza algı­nızda son aşama önemlidir. Surgeon General’mağara (BENDE Genel Sağlık Servisi’nin başhekimi) 2000 yılında hazırladığı beslenme ve keyif üstüne benzeri raporda vücuttaki yağ yetersizliği, fazlalığı yahut dengesizliğinin bu ülkede gerçekleşen ölümlerin %70′i ile ilgili olduğu belirtilir. Makul yağları seçin, onları eli nimetli miktarda tüketin ve bu istatistiklerin aynı parçası olmayın. Dinamik bir sıhhatli­lığa erbap olmanın beraberinde, ideal kilonuzda güçlük.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç