SON DAKİKA

Trabzonspor, yeni stadını açıyor!


Spor 28 Ocak 2017 - Cumartesi, Saat: 14:09
Haber 779 kere okundu.



Trabzonspor, yeni stadını açıyor!
Trabzonspor, yeni stadını açıyor!
Trabzonspor, Spor Ayak Süper Lig’da ferda Gaziantepspor ile yapacağı maçla Şenol Zaman Kompleksi’ndeki yeni stadında ilk karşılaşmasına çıkacak.

Kültür Türkiye Kupası’nda 1-0 galip geldiği Atiker Konyaspor maçıyla 50 yıldır savaş ettiği Hüseyin Avni Aker Stadı’na veda fail bordo-mavililer, Şenol Zaman Kompleksi’ndeki eskimemiş stadına yarın ‘merhaba’ diyecek.

Trabzonspor, Akyazı mevkisindeki denizin dolgu işleminin tamamlanmasının ardından 24 Son Teşrin 2013’te temeli atılmış ve yapımı tamamlandıktan sonra Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan eliyle 18 Mabeyin 2016’bile açılışı gerçekleştirilen Şenol Tarih Kompleksi’ndeki ilk maçında taraftarıyla buluşacak.

Hüseyin Avni Aker Stadı’na galibiyetle veda eden Trabzonspor, Şenol Çağ Kompleksi’nde oynayacağı evvel maçı kazanarak tarihi bir galibiyet elan kabul etmek istiyor.

İlk posta 3 maç

Trabzonspor, Gaziantepspor’u yenmesi halinde bu zaman ligde ilk defa 3 karşılaşma üst üste kazanacak.

Ligin 17. haftasında deplasmanda Bursaspor’u 2-1 ve 18. haftada Kasımpaşa’yı 1-0 yenik fail bordo-maviler, Gaziantepspor karşısında birlikte galip gelerek bu zaman ilki gerçekleştirmeye çalışacak.

Rodallega’nın oynaması bekleniyor

Trabzonspor’un yıpranmamış transferi Hugo Rodallega’nın üstelik ilk defa bordo-mavili takımın formasını giymesi bekleniyor.

Bordo-mavili takımda Gaziantepspor maçı öncesi Matus Bero ve Abdülkadir Ömür’ün sakatlıkları bulunuyor.

Karadeniz ekibinin, karşılaşma için beklenen önce 11’i şöyle:

Itibar Recep Kıvrak, Pereira, Hedef Demirok, Durica, Imtisas, Okay Yokuşlu, Onazi, Olcay Şahan, Yusuf Müellif, Castillo ve Rodallega.

Saat 16.00’üstelik başlayacak karşılaşmayı yargıcı Beklenti Öztürk, yönetecek.

Saral: “Stadımızın dolmasını istiyoruz”

Trabzonspor Kulübünün umumi heyet üyesi ve spor kompleksinin koordinatörlüğünü dahi üstlenen Gökhan Saral, statta hazırlıkların tamamlandığını ve maç saatinin beklendiğini belirtti.

Trabzon’de iki gündür bitmeme eden beyin vadi zeminini etkilemediğini ifade fail Saral, “Stadımız, çağdaş bir stat. Alttan sıtma özelliği var. Zımnında saha zemininde benzeri kar birikimi olmadı. Taraftarımızla, camiamızla eskimemiş stadımızda fena hâlde tıpkısı saksı tahsis etmek istiyoruz.” dedi.

Saral, Hüseyin Avni Aker Stadı’ndaki serencam maçlarını galibiyetle tamamlamalarının balaban olduğuna meni ederek, “Geçmişe vefa borcu olan takımımız açısından iyice aynı veda oldu. Şimdi bire bir takımımızın yeni stadımızda galibiyetle başlamasını istiyoruz.” diye konuştu.

Taraftarlardan sakil sargı

Trabzonspor taraftarları, kar yağışına ve itici havaya rağmen maça yoğun sargı gösteriyor.

Saral, taraftar ilgisinden mutlu olduklarını vurgulayarak, “41 bin 461 nefis stadımızın tamamen dolmasını istiyoruz. Iklim şartlarına karşın taraftarın aheste ilgisinden memnunuz. Başkanımızın müzahir üzerine yapacağı açıklama ve yıpranmamış transferlerin sonlanma aşamasında olması camiamız açısından şişman hedeflere akla yatkın yolculuğun devam ettiğini göstermektedir. Trabzonspor’un geleceğinin temelleri atılmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

Türk futbolunun sunma çağdaş tesisi

Başvekillik Dolgun Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yoluyla yapılan ve Türkiye’nin deniz yüzeyi doldurularak mensur edilen ilk stadı özelliğine erbap kompleks, Türk futbolunun genişlik gündeş tesisi kendisine dikkati çekiyor.

Akyazı mevkisinde, denizin dolgu alanının tamamlanmasının arkası sıra 24 Kasım 2013’te temeli atılmış kasılma, 92 bin metrekare yeşil alana topluluk.

Trabzonspor’un maçlarını oynayacağı spor kompleksinin zarfında 2 bin 200 ongun ile 2 bin 400 bitki grubu düz alıyor. UEFA kriterlerine bakarak düz tenvir kriteri 2 bin çılgın iken, stadın aydınlatması ise 3 bin katmerli seviyesinde gerçekleştirildi.

Komplekste antrparantez, Kamp Terbiye Merkezi ve Il Gençlik Spor Merkezinin binaları ile 2 müstear ve 5 natürel çim düzlük üstelik bulunuyor.

Tahminî 22 bin metrekare ilişkin tribün alanı bulunan stadın çatısı, 245 dönümlük yeşil alanın havasını likidasyon gücüne cemaat. Bu büyüklük, kestirmece 2 bin 500 aracın oluşturduğu çekicilik kirliliğini özleştirme kapasitesine muadil konumda bulunuyor. 6 bin 500 ton çelik mergup çatının çevre dostu namına kendini ayıklama ve çekicilik kirliliğini izale özelliği ise dikkati çekiyor. “Akil yapı” olarak aşina smart roof sistemi geçer not stadyum, bu özelliğiyle dünyada beşinci, Türkiye’de ise evvel adına tarihe geçecek.

Kapasitesi 41 bin 461 olan statta, 2 bin 954 VIP, 196 tören düzeni, 282 matbuat ve 80 sakat koltuğu meydan alıyor. İlkleri barındıran statta 80 metrekare olan skorboard, 7,5 megapiksel aralığında olmasıyla de Türkiye’üstelik gene tek olma özelliğini taşıyor.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç