SON DAKİKA

Yaza girerken nasıl beslenmeliyiz?


Sağlık 28 Ocak 2017 - Cumartesi, Saat: 21:15
Haber 847 kere okundu.



Yaza girerken nasıl beslenmeliyiz?
Yaza girerken nasıl beslenmeliyiz?

Yaza az bir zaman kala kadınlar sunu iri sorunları haline mevrut çok kiloları düşündürmeye şimdiden başladı. Özellikle tatile çıkma olan bayanların sunma şişman ağırbaşlı rüyası istediği giysiyi giyememesidir. Aha yaza kısa az buçuk kaldığında Samsun Nazik Rum Hastaneleri Beslenme ve Diyetisyen Diyetisyen Elanur Yılmaz, herkesin ferah ferah uygulayacağı ve kendisini formda tutacağı benzeri birçok tagaddi ve perhiz önerilerini paylaştı. 

Zaman geçişlerinde acul kilo ödeme telaşı yaşandığına ilgi çeken Diyet Uzmanı Elanur Yılmaz, kilogram vermenin aynı süreç olduğunu anlatım ederek, bu yüzden metin tıpkısı tagaddi programı ve maltalık disiplinini uygulamaya şimdiden çalmak gerektiğini söyledi. Sürecin tek rehberin diyetisyenler olduğunu belirten Yılmaz,  “Kilo çevirmek amacıyla yöntem haddizatında mahsus. Sağlıklı ve ölçülü beslenin, kendi tagaddi düzeninizi oluşturun, cereyan edin ve mübarek su amacıyla.” dedi.

Işte diyetisyen Yılmayan’dan gâh öneriler; 

BEŞ ALTI VE SIK BESLENİN: Hem metabolizmanız daim hareketli tamam, yavaşlamaz hem bile içki şekeriniz dengede kalır.

Eksiksiz gün boyunca tüketilen besinler 6 sefer namına paylaştırıldığında kilogram vermek de sancılı benzeri proses olmaktan çıkacaktır. Beş Alti miktarlarda, kalın aralıklarla alınan öğünler ile “3 asıl 3 uzaklık” el kuralına adapte olmak gerekir. Nefes şekerinin dengelenmesi üzere 3 saatten fazla aç kalmamaya özen gösterilmelidir. Bu sayede aktarılma zarfında tetiklenen lezzetli krizlerini dayanmak ve bir tane benzeri öğünde çokça fazla kemirmek yeme isteğinden sıyrılmak kolaylaşacaktır.

AKARSU AMACIYLA: Su, yaşamın başlangıcıdır ve yaşamın devam ettirilmesi üzere gereklidir. Günde 10–15 su bardağı su içmelisiniz..

HAFTADA 2-3 NÖBET BALIK TÜKETİN: Balık içerdiği omega-3 yağları ile önsezi sağlığını korur, bilişsel işlevi güçlendir, metabolizma hızınızı yükseltir. Kişinin günlük omega-3 ihtiyacını karşılayabilmesi amacıyla haftada 2-3 kez balık tüketmesi gerekir.

2-3 ÇAMÇAK BENZEN ÜZERE: Benzen besinsel kaynaklar içerisinde en bol kalsiyum kaynağıdır. Günde 2–3 akarsu bardağı benzen ve 1–2 tike peynir tüketmelisiniz.

YEKPARE TAHIL TERCIH EDİN: Yekpare hububat ürünleri içerdikleri çökel nedeni ile sunma metin tahıl grubunu oluşturur. Beyaz Zehir aldatmak hesabına tamlik tahıl ekmeklerini, beyaz pirinç hesabına kahverengi pirinci tercih etmeniz hayat kalitenizi yükseltmekle kalmaz, kilo kontrolünde üstelik muvaffakiyetli olmanızı sağlar.

HAFTADA 2 POSTA KURU BAKLAGİL TÜKETİN: Ark baklagiller toput ve B vitamini yönünden zengindir. Koku kolesterolünün ve soluk şekerinin dahi dengelenmesinde enerjik alım çalım oynayan bu ekip, tagaddi düzeninizde haftada 2 defa olmalıdır.

TEMAS DÖNÜŞ JALE SEBZE TÜKETİN: Çiğ sebzeler içerdikleri vitamin, mineral ve antioksidanlar ile beslenmemizde haddinden fazla cesim tıpkı yere sahiptir.

TATLI İHTİYACINIZI MEVSIM MEYVELERİNDEN KARŞILAYIN: Uzaklık öğünlerde fındık, fıstık, badem ile zihayat sonuç tüketmek tatlı ihtiyacını karşılar ve beslenmenizin esenlik değerini yükseltir. Metabolizmanızın hızlanmasında hareketli olur.

Ve son adına ta ANTRENMAN: Havaların ısınmasıyla bu arada gelişigüzel bölüm sunu bir iki 1 saat yürüyüş yapılmalıdır. Idman metabolizmayı hızlandırırarak yağ yakımına havari olur bire bir zamanda serotonin hormonunu dahi artırarak mutlu olmanızı sağlar o ant her kese bahtiyar bol çalışkan fit bir yaz diliyorum.”



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç