SON DAKİKA

Rıdvan Dilmen’den Fenerbahçe mağlubiyeti yorumu


Spor 29 Ocak 2017 - Pazar, Saat: 21:28
Haber 552 kere okundu.



Rıdvan Dilmen’den Fenerbahçe mağlubiyeti yorumu
Rıdvan Dilmen’den Fenerbahçe mağlubiyeti yorumu
Rıdvan Dilmen, Kayserispor – Fenerbahçe maçını değerlendirdi. Kayserispor’un Fenerbahçe’yi 4-1 yendiği maçın peşi sıra NTVSpor’daki %100 Ayak Topu programında mütekellim Rıdvan Dilmen şu sözleri kullandı; 

Rıdvan Dilmen: ”Alanyaspor ve Adanaspor’a 2 fakül kaybetti. Kayserispor’a 5 fakül kaybetti. Bunun nedeni, Advocaat’ın karşıt atak futboluna geçmesi. Fenerbahçe ters akış takımı oldu fakat bu ligde böke olan takımlar hamle ederek şampiyon oluyorlar. Huysuz atak takımları değil. Fenerbahçe’nin öndeki oyuncuları papatya falı. Kontak Lens karşılaşma seçiyor. Alper baziçe içinde papatya falı. Van Persie hafta arası 2 gol atıyor, bugün bulunmayan. Ne ahit oynayıp oynamayacağı galiba değil. Fenerbahçe’nin geriye yaslandığında iki parça gani stoperi var amma geniş alanda yakalandıkları ant durum veriyorlar. Kayserispor iki maçta 7 gol attı Fenerbahçe’ye.” ”Fenerbahçe’nin bu oyunu karşılaşma kazandırır, derbi kazandırır ama şampiyon yapmaz. Temsil Fenerbahçe’nin bu futbolu Avrupa’dahi hareket yapabilir. Fenerbahçe et kafalı düştüğü maçları çeviremiyor ama öne geçince koruyor. Korumak bökelik için yetmez. sürmek geçişsiz. Raf Yalçın’ı tebrik ediyorum. Ferah analiz yapmışlar, gani hazırlanmışlar. Bakir transferleri Varela’yı da çokça beğendim. Kayserispor bugün haddinden fazla iyi oynadı. Ayak Topu namına herşeyi yaptılar zaman.”

Fenerbahçe’nin yedek kulübesinde fazla güvenli bir aktör bulunmayan. Salih’ten sol bağırsak olamaz. Birincisi Salih solak değil. İkincisi Salih çöz oyuncusu değil. Fenerbahçe’nin 1-0 kazanarak böke gayrimümkün. Hakem de zaman iyiydi. Gördüğünü çaldı, bir iki pasaj günah yaptı ama iyiydi bugün. Fenerbahçe ayak topu mucizesi olmazsa böke gayrimümkün. Fenerbahçe’nin iniş çıkışları devam edecektir. Haftaya kazanırlar. Ayrımsız ahir hafta kaybedebilirler. Sezonun en iyi oyuncusu Hasan Yüksek. Transferde geç kaldı Fenerbahçe. Bu takıma aşkın güvendiler. Türkiye’de akıbet yıllarda yabancı öğretmen ile şampiyon olan bulunmayan. Bu doğru değil. Yerli oyuncular ligi iyi tanıyorlar.”

”ARTIK AVRUPA KUPASI’NA ODAKLANSINLAR”

”Fenerbahçe 10 kıta pozisyona girer. 4 kıta boyut verir. Buna razıdır Fenerbahçe taraftarı. Çıktı deplasmanlar zor olacak demiştim. Galatasaray Karabük’te puan kaybetti. Fenerbahçe Kayserispor’a puan kaybetti. Fenerbahçe riskli bir takımla çıksa 15 kıta mi düzlük? Advocaat oyuncularına arkada bekleyin diyor. Türkiye’da arkada bekleyerek böke olamazsınız. Fenerbahçe’nin rakipleri kolay pozisyona giriyorlar. Fenerbahçe dahi bu namevcut. Beşiktaş temsil deplasmanlarda Japon kale maç oynuyor. Advocaat öndekiler aceleci olsun geridekiler savunma yapsın dedi. Fenerbahçe’nin forması 35 puandan bir iki almaz. Oynatın 4-4-2 Salih’i Mehmet Topal’ın yanına koyun 35 puandan çok alırsın. Bence Fenerbahçe bundan sonra Avrupa Kupaları’na odaklansın. Amma ligi bile bırakmamalı.”

”Sezon başındaki Bursaspor maçına gitmiştim. O devir Fenerbahçe bundan elan iyiydi. Fenerbahçe’nin başında Yılmaz Vural olsa 35 puanda kalmazdı. Yılmayan Sarıklı ligi biliyor zira. Ego Salih’ten bu fizikle bundan elan ferah futbol beklemiyorum. Taraftarların bu formatla çokça dolgunca ayak topu beklemesi falsolu. Fenerbahçe’nin öndeki oyuncuları zaman çokça kötüydü. Arkadakiler hangi yapsın? Fenerbahçe zaman muadele için sahaya çıksaydı sabaha kadar yenilmezdi.”

”FENERBAHÇE ŞAMPİYONLUĞU O HAFTA KAYBETTİ”

”Fenerbahçe’nin A planı var amma B planı diye birşey yok. Advocaat hepsi rakibe Fenerbahçe’nin gelişen aynı kadrosu olmadı. Geriye gittiler. 10 sene evvel Anelka Denizli’dahi yedek kalıyordu. Alex, Appiah,Aurelio, Gökhan, Carlos oynuyordu. Ihvan kusura bakmasın amma tıpkısı bile bu kadroya bak. Fenerbahçe’nin ligde şansı haddinden fazla birkaç. Fenerbahçe bu hocayla devam edecekse 2 parça gür bağırsak oyuncusu bulmalı. Ayrımsız bile atlet stoper bulmalılar. Fenerbahçe Avrupa amacıyla aktarma yapsın. Ati sezonun planlamasına başlasınlar. Ama ilk hocaya değişmeyen versinler. Ökçe Yaylası’na Pereira ile gidip maça Advocaat ile çıkarsan hakeza olursun Fenerbahçe şampiyonluğu bu hafta kaybetmedi. Evvel 7 hafta kaybetti.”



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç