SON DAKİKA

Süper Lig puan durumu – Ve Süper Lig’de sıralama


Spor 29 Ocak 2017 - Pazar, Saat: 20:28
Haber 911 kere okundu.



Süper Lig puan durumu – Ve Süper Lig’de sıralama
Süper Lig puan durumu – Ve Süper Lig’de sıralama
Süper Öbek fakül durumu! Süper Kütle’in 19. haftasında Kayserispor, Fenerbahçe’yi 3-1 aşınmış etti ve benzin sıralarda amal Fenerbahçe amacıyla sunturlu karıştı. Evet Süper Tabur’de 19. haftada benek durumu elbette oldu? Süper Lig nokta durumunda hangi takım kaçıncı sırada? Aha Süper Lig puan durumu ve detaylar… SÜPER GRUP’DE 19. HAFTANIN MAÇ SONUÇLARI / Rizespor 1-0 Karabükspor
Galatasaray 6-0 Akhisar Belediye

Antalyaspor 2-1 Alanyaspor
Gençlerbirliği 1-1 Osmanlıspor
Başakşehir 1-0 Bursaspor
Kayserispor 3-1 Fenerbahçe

Fenerbahçe, Kayserispor’a yenilmesinin peşi sıra 35 puanda kaldı. Kayserispor puanını 17’ye yükseltti. 

SÜPER KÜME’DE 19. HAFTADA OYNANACAK MAÇLAR

Adanaspor – Kasımpaşa
Beşiktaş – Atiker Konyaspor

SÜPER TABUR TARİHİ / Süper Kütle veya sponsorluk anlaşması gereğince Spor Mabat Süper Tabur, Türkiye’deki en üst kur futbol ligi. Benzeri sezonda 18 takımın mücadele ettiği ligde, gelişigüzel takımın diğerleriyle ikişer maç yaptığı çift devreli klasman usulü uygulanmaktadır. en üst tam vadi düzlük mızıka şampiyon olurken akıbet üç sıradaki takım 1. Klasman’e düşmekte, 1. Tabur’deki üç topluluk ise devrisi zaman mücadele etmek üzere Süper Grup’e yükselmektedir. Ağustos ve mayıs ayları de dahil olmak üzere dokuz kamer süren tıpkı düzenleme olan Süper Klasman, 34 hafta ve 306 maçtan oluşur. 2015-16 sezonu bitimiyle gelişigüzel küme, UEFA ülkeler sıralamasında 11. tam yer almakta ve UEFA Şampiyonlar Ligi’ne 2, UEFA Avrupa Ligi’ne 3 mızıka yollamaktadır. Türkiye Kupası şampiyonu olup önceki 4’e giremeyen tıpkı takım üstelik UEFA Avrupa Ligi’ne katılabilir.

İstanbul, Ankara ve İzmir lehçe liglerinden mecmu 16 takımın katılımıyla 1959 yılında Ulusal Lig adıyla önce sezonu planlı klasman, o sezon iki gruba mukassem ve bu grupların birincileri arasında yapılan iki karşilaşma böylece şampiyonunu bulmuştu. 1962-63 sezonunda Türkiye 1. Ayak Topu Ligi, 2001-02 sezonu başında Süper Yığın adı kullanılmaya başlanırken bu dönemden sonradan değişik sponsorların desteği cihetiyle tabur adının başına müzahir adı eklenerek kullanıldı. Ant zarfında delege sayısı ve form itibarıyla türlü değişikliklere uğradı.

Şimdiye çatışma 68 takımın mücadele ettiği Süper Grup’de beş takım; Galatasaray (20) Fenerbahçe (19), Beşiktaş (14), Trabzonspor ve Bursaspor şampiyonluk unvanı alabilmiştir. Ligin tamamlanan akıbet sezonu olan 2015-16 sezonunda şampiyonluğa ulaşan bando Beşiktaş olurken, 20 şampiyonluğu mevcut Galatasaray klasman tarihinde genişlik haddinden fazla böke olan takımdır.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç