SON DAKİKA

Suriyeli kızdan Erdoğan’a duygu dolu mektup


Gündem 29 Ocak 2017 - Pazar, Saat: 08:13
Haber 814 kere okundu.



Suriyeli kızdan Erdoğan’a duygu dolu mektup
Suriyeli kızdan Erdoğan’a duygu dolu mektup

Suriye mülteci bire bir kız, Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’a kalp mahmul bire bir pusula yazdı. Kilis Elbeyli’deki sığınmacı kampında mütezayit çocuğun mektubu, Dürüst Fırka Eş Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam marifetiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletildi.

Habertürk’ün haberine bakarak, 13 yaşında olduğu öğrenilen kız çocuğu, Türki yazdığı mektubunda duygularını şu ifadelerle yansıttı:

KAVGA ÇOCUKLARI

“Belki aşağı yüreklerimiz. Belki aklımız ermiyor, ihtimal birlikte anlamıyoruz bu dünya düzenini. Amma dedim evet epey bizim yüreğimiz. Büyüklerin oynadığı cellat oyunlardan dokuncalı çıkan, hayatı tanıyamadan ölüme giden yani hep ebe olan âdeta bedenleriz tığ.

Sadece geçim talip, sevgi isteyen verdiğiniz aşa ekmeğe razı olan Suriyeli çocuklarız biz. Biz güneşin doğmadığı kaknem, kapkara mutluluk Suriye’den geldik. Iğne ucu büyüklüğünde gördüğümüz ışığı strateji yazar güneşin sıcaklığını hisseden Suriyeli çarpişma çocuklarıyız.

ZULME ‘DUR’ DEYİN

Dünya üstünde kamu çocukların hakları varmış. Kişi, terbiye keyif, eskimemiş öğrendim. Çocukluğumu varagelmek, sokakta arkadaşlarımla biperva düdüklemek, mücadele etmek sonradan uylaşmak, parasız olup nazlanıp nazlanıp tılsım sorumak, evde odamı dağıtıp annemden bahis taşımak, bunlar benim özlediğim haklarım.

Seçkin şeyin sunma iyisini vermek istersiniz çocuğunuza değil mi? Bu çocuğunuzun hakkı. Ben hep haklarımdan vazgeçiyorum. Parktaki oyuncaklarım kırılmış olsun önemli değil. Bırakın, çekin ellerinizi ülkemden.

Bomba seslerinin olduğu sokağıma çıkayım. Çağ alayım, bırakın… Yemeden Içmeden parmağım kapıya sıkıştığında, düştüğümde canım yansın istiyorum. Takkadak o devir viyaklamak istiyorum. Gözyaşlarımı silip oyunuma aylamak istiyorum. Yeter daha çok duyun sesimizi. Dindar çocuklara yapılan bu zulme “Dur” deyin.”



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç