SON DAKİKA

Tarihi gecede Trabzonspor’un konuğu Gaziantepspor


Spor 29 Ocak 2017 - Pazar, Saat: 01:15
Haber 947 kere okundu.



Tarihi gecede Trabzonspor’un konuğu Gaziantepspor
Tarihi gecede Trabzonspor’un konuğu Gaziantepspor
Spor Dip Süper Lig’inde Trabzonspor, Şenol Ruz Kompleksi’nin evvel maçında Gaziantepspor’u ağırlıyor.

Trabzonspor’un ilk defa resmi pik çıkacağı Şenol Sıra Spor Kompleksi’nde saat 16.00’de başlayacak karşılaşmayı hakem Beklenti Öztürk yönetecek. Mücadele beIN Sports’tan naklen yayınlanacak.

MUHTEMEL 11’LER

Trabzonspor

Onur
Pereira
Uğur
Durica
Mas
Okay
Onazi
Olcay
Yusuf
Castillo
Rodallega

Gaziantepspor

Gökhan
Elyasa
Barış
Abdülkadir
Pedreso
Muhammet
Kislyak
İldiz
Mosquera
Ghilas
Musa

Ligde çıktığı sonuç 8 müsabakada de yenik olan Gaziantep ekibi, benzeri karşılaşma eksiğiyle fakül sıralamasında sonuncu durumda bulunuyor. 11 puanı olan kırmızı-siyahlılar, Karadeniz ekibini yenerek, dokunaklı gidişe “dur” etmek istiyor.

Trabzon’birlikte maharet yönetmen Bülent Makul yönetiminde önceki yığın maçına çıkma Gaziantepspor’un geçen hafta Ilhan Cavcav’ın vefatı nedeniyle Gençlerbirliği karşılaşması ertelenmişti.

Alil veya kart cezalısı oyuncusu bulunmayan Gaziantepspor’birlikte, maharet heyetin fariza vermesi halinde yeni transferlerden kaleci Paulo Victor Vidotti ile Thiam Khaly görev alabilecek.

Trabzonspor, Spor Küfe Süper Lig’üstelik yarın Gaziantepspor ile yapacağı maçla Şenol Zaman Kompleksi’ndeki eskimemiş stadında önce karşılaşmasına çıkma.

Ziraat Türkiye Kupası’nda 1-0 galip geldiği Atiker Konyaspor maçıyla 50 yıldır savaş ettiği Hüseyin Avni Aker Stadı’na veda eden bordo-mavililer, Şenol Devir Kompleksi’ndeki eskimemiş stadına yarın ‘merhaba’ diyecek.

Trabzonspor, Akyazı mevkisindeki denizin dolgu işleminin tamamlanmasının ardından 24 Son Teşrin 2013’te temeli atılmış ve yapımı tamamlandıktan sonra Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan aracılığıyla 18 Boşluk 2016’de açılışı gerçekleştirilen Şenol Gün Kompleksi’ndeki ilk maçında taraftarıyla buluşacak.

Hüseyin Avni Aker Stadı’na galibiyetle veda fail Trabzonspor, Şenol Güneş Kompleksi’nde oynayacağı önce maçı kazanarak tarihi tıpkısı yengi daha ahzetmek istiyor.

İlk öğün 3 maç

Trabzonspor, Gaziantepspor’u yenmesi halinde bu sezon ligde ilk defa 3 karşılaşma üst üste kazanacak.

Ligin 17. haftasında deplasmanda Bursaspor’u 2-1 ve 18. haftada Kasımpaşa’yı 1-0 mağlup eden bordo-maviler, Gaziantepspor karşısında birlikte galip gelerek bu mevsim ilki gerçekleştirmeye çalışacak.

Rodallega’nın oynaması bekleniyor

Trabzonspor’un bakir transferi Hugo Rodallega’nın birlikte ilk defa bordo-mavili takımın formasını giymesi bekleniyor.

Bordo-mavili takımda Gaziantepspor maçı öncesi Matus Bero ve Abdülkadir Ömür’ün sakatlıkları bulunuyor.

Saral: “Stadımızın dolmasını istiyoruz”

Trabzonspor Kulübünün umumi heyet üyesi ve spor kompleksinin koordinatörlüğünü de üstlenen Gökhan Saral, statta hazırlıkların tamamlandığını ve karşılaşma saatinin beklendiğini belirtti.

Trabzon’de iki gündür bitmeme fail bellek düz zeminini etkilemediğini ifade fail Saral, “Stadımız, çağcıl aynı stadyum. Alttan teshin özelliği var. Nedeniyle saha zemininde tıpkı kar birikimi olmadı. Taraftarımızla, camiamızla yeni stadımızda güzel bire bir başlangıç ayırmak istiyoruz.” dedi.

Saral, Hüseyin Avni Aker Stadı’ndaki akıbet maçlarını galibiyetle tamamlamalarının muhteşem olduğuna bel ederek, “Geçmişe vefa borcu olan takımımız açısından iyice bir veda oldu. Şimdi aynı takımımızın yeni stadımızda galibiyetle başlamasını istiyoruz.” diyerek konuştu.

Taraftarlardan yoğun bent

Trabzonspor taraftarları, kar yağışına ve itici havaya rağmen pik vahim deste gösteriyor.

Saral, yandaş ilgisinden kıvançlı olduklarını vurgulayarak, “41 bin 461 şahsiyet stadımızın ağız ağıza dolmasını istiyoruz. Iklim şartlarına karşın taraftarın pahal ilgisinden memnunuz. Başkanımızın sponsor konusunda yapacağı izah ve yeni transferlerin sonlanma aşamasında olması camiamız açısından nazik hedeflere doğru yolculuğun bitmeme ettiğini göstermektedir. Trabzonspor’un geleceğinin temelleri atılmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

Türk futbolunun sunma çağdaş tesisi

Başvekâlet Şişko Bölük İdaresi Başkanlığı (TOKİ) marifetiyle yapılan ve Türkiye’nin bahir yüzeyi doldurularak düz yazı edilen önce stadı özelliğine eş karambol, Türk futbolunun en modern tesisi kendisine dikkati çekiyor.

Akyazı mevkisinde, denizin dolgu alanının tamamlanmasının arkası sıra 24 Kasım 2013’te temeli atılmış yapı, 92 bin metrekare yeşil alana erbap.

Trabzonspor’un maçlarını oynayacağı spor kompleksinin ortamında 2 bin 200 ağaç ile 2 bin 400 nebat grubu yer alıyor. UEFA kriterlerine göre düz aydınlatma kriteri 2 bin ekstrem iken, stadın aydınlatması ise 3 bin aşırı seviyesinde gerçekleştirildi.

Komplekste ayrıca, Kamp Eğitim Bilimi Merkezi ve Diyar Bilgisizlik Spor Merkezinin binaları ile 2 eğreti ve 5 doğal çim düzlük üstelik bulunuyor.

Kestirmece 22 bin metrekare sınırlı tribün alanı mevcut stadın çatısı, 245 dönümlük yeşil alanın havasını arıtma gücüne erbap. Bu ihtişam, yaklaşık 2 bin 500 aracın oluşturduğu hava kirliliğini likidasyon kapasitesine muadil konumda bulunuyor. 6 bin 500 ton çelik mergup çatının mekân dostu olarak kendini arıtma ve albeni kirliliğini giderme özelliği ise dikkati çekiyor. “Akil yapı” namına aşina smart roof sistemi geçer not stadyum, bu özelliğiyle dünyada beşinci, Türkiye’bile ise ilk yerine tarihe geçecek.

Kapasitesi 41 bin 461 olan statta, 2 bin 954 VIP, 196 protokol, 282 matbuat ve 80 özürlü koltuğu düz alıyor. İlkleri barındıran statta 80 metrekare olan skorboard, 7,5 megapiksel aralığında olmasıyla de Türkiye’dahi yine tek olma özelliğini taşıyor.

 



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç