SON DAKİKA

Trabzonspor açılışı farklı yaptı


Spor 29 Ocak 2017 - Pazar, Saat: 17:25
Haber 1155 kere okundu.



Trabzonspor açılışı farklı yaptı
Trabzonspor açılışı farklı yaptı
Trabzonspor – Gaziantepspor maçı! Trabzonspor, Spor Mabat Süper Lig’in 19. haftasında Gaziantepspor‘u mihman etti. Trabzonspor eskimemiş stadı Medical Otopark Arena’üstelik 90 zaman böylece Gaziantepspor’u 4-0 yenmiş etti.

Spor Küfe Süper Lig’deki galibiyet serisini 3 maça çıkaran Trabzonspor‘a galibiyeti getiren golleri 15 ve 49’da Fabian Castillo, 28. dakikada Yusuf Yazar ve 73. dakikada penaltıdan Aykut Çipo kaydetti.

Bu galibiyetin peşi sıra Trabzonspor, Spor Makat Süper Lig’de puanını 27’ye çıkardı. Gaziantepspor ise 11 puanla akıbet sırada kaldı.

Hüseyin Avni Aker Stadı’na veda fail bordo-mavililer, yeni stadına Gaziantepspor maçıyla ‘merhaba’ dedi. Trabzonspor taraftarları, esbak kentte aktif olan kar yağışı ve soğuk havaya rağmen pik ağır bandaj gösterdi. Bordo-mavili taraftarlar, 41 bin 461 kişilik kapasitesi olan yıpranmamış statlarının şişman bölümünü doldurdu.

FORVETTE N’DOYE, YEDEKLERDE RODALLEGA

Trabzonspor’birlikte maharet direktör Ersun Yanal, forvette yeniden Senegalli aktör N’Doye’a görev verdi. Yanal, Akhisar Belediyespor’dan alıntı edilen ve Kültür Türkiye Kupası’nda Atiker Konyaspor ile oynanan maçın kadrosuna almadığı golcü oyuncu Hugo Rodallega’yı ilk defa 18 kişilik kadroya aldı.

Trabzonspor, karşılaşmaya daha hevesli ve henüz etken başlayan canip oldu. Bordo-mavili ekip henüz çok topla oynarken, konuk Gaziantepspor artık çabuk hücumlarla etken olmaya çalıştı.

ONUR KALEYİ INFIRAK ETTİ, GHILAS KAÇIRDI…

Gaziantepspor, karşılaşmadaki önce tehlikeli pozisyonu bulan taraf oldu. 14. dakikada Trabzonspor savunmasının arkasına gönderilen topa Gaziantepspor’bile Ghilas hareketlendi. Saygınlık’un da kaleyi tecezzi ettiği pozisyonda Ghilas ceza alanı dışında aşırtma bire bir vuruş yaptı ancak Ghilas’ın vuurşunda bütünüyle çok havalandı ve üstte auta gitti.

MEDICAL PARK ARENA’DAKİ GEÇMIŞ GOL CASTILLO’DAN

Bu pozisyonun hızlı hızlı ardından Trabzonspor enerjik tıpkı atak geliştirdi. Iyi kanatta topla mülaki Olcay Şahan, ıcığı cıcığı ukubet sahasına havalandırdı. N’Doye gelen cümlesi bir tane hamlede salim ayağının dışıyla arkada mevrut Castillo’ya indirdi. Castillo gelişine yaptığı vuruşta cümlesi ağlara gönderdi ve 15. dakikada Trabzonspor 1-0 öne geçti. Bu gol bire bir zamanda Trabzonspor’un yıpranmamış stadı Medical Otopark Arena’de atık önceki gol oldu.

Golden sonra de baskısını bitmeme ettiren Trabzonspor, gene sıhhatli kanattan Olcay ile hücuma bundan sonra. Olcay Şahan, rakip ceza sahasına girdikten bilahare önce rakibini geçti ve pasını Yusuf Yazıcı2ya çıkardı. Yusuf arkasında artan hacısı hocası zor bile olsa arama etti ve şutunu çekti ancak top savunmadan mankafa döndü.

CASTILLO, OLCAY, YUSUF ÜÇGENİ VE GOL!

Mücadelenin 28. tezce gelişen Trabzonspor atağında Castillo topla buluştu. Castillo ceza sahasına giren Olcay’a hazır bire bir amerikan bar gönderdi. Olcay bile hepsi yerden Yusuf Musannif’ya çıkardı. Yusuf hacısı hocası bekletmeden kaleye gönderdi ve bordo-mavili kol 28. dakikada skoru 2-0’a getirdi.

Skorun vermiş olduğu ferah ferah, evvel yarının akıbet 15 derhâl haz az buçuk düştü. Trabzonspor gine elan çok topla oynayan taraf olsa de önce 45 dakikada ayrıksı gol olmadı ve önceki yarıyı Trabzonspor, Gaziantepspor karşısında 2-0 önde kapattı.

Gaziantepspor Beceri Direktörü Bülent Akla Yatkın, ikinci yarı öncesi iki oyuncu değişikliğine gitti. Gaziantepspor’bile ikinci yarının başında Doğanay ve Kangwa kenara gelirken, Kolar ve Muhammet oyuna dahil oldu.

FARK 3’E ÇIKTI, HUGO RODALLEGA OYUNA GİRDİ

Trabzonspor, ikinci yarıya de acul başlayan canip oldu. Joao Pereira pasında kâffesi ceza sahasındaki Olcay ile buluşturdu. Olcay pasını Castillo’ya çıkardı. Castillo üstelik yerden yaptığı vuruşta topu topu ağlara gönderdi ve bordo-mavili grup 49. dakikada gelen bu golle Gaziantepspor karşısında farkı 3’e çıkardı.

Bordo-mavili ekibin maharet direktörü Ersun Yanal, oyuna önce müdahalesini 67. dakikada yaptı. yeni transferi Hugo Rodallega 67. dakikada oyuna karışma olurken, Onazi kenara geldi.

Bordo-mavili kol 72. dakikada bu el sol kanattan hücuma bundan sonra. Sol kanattan ceza sahasına ortalanan topa Hugo Rodallega hareketlendi. Rodallega Pedroso’nun arkadan müdahalesiyle yerde kaldı ve yargıcı penaltı noktasını gösterdi. Rodallega bu pozisyon sonrası gücük benzeri yanlışlık yaşadı. Trabzonspor’bile ceza vuruşu amacıyla topun başına Aykut Çıpa geçti. Aykut penaltıda hacısı hocası ağlara gönderdi ve 73. dakikada Trabzonspor skoru 4-0’a getirdi.

Oyundaki üstünlüğünü sürdüren Trabzonspor, ilerleyici dakikalarda Castillo ve Olcay Şahan ile iki kebir pozisyona girdi fakat bu pozisyonlarda gol sesi çıkmadı.

Mücadelenin küsurat süresinde ayrıksı gol olmadı ve 90 zaman böylelikle Trabzonspor, Gaziantepspor’u 4-0 yendi.

MAÇTAN DAKİKALAR (EVVEL YARI)
9. dakikada Muhammed İldiz’in penaltı sahası dışı sol çaprazından kullandığı erkin vuruşta, kaleci Saygınlık Recep Ivecen, zorlukla topu üsten kornere çeldi.
14. dakikada N’Doye’un hatasında topu topu önünde bulan Wallace Reis’in uzun pasında, Ghilas, kalesini metrukiyet eden Itibar Recep Çabuk ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun aşırtma vuruşunda meşin değirmi yukarıdan auta daha çok.
15. dakikada Trabzonspor, bakir stadındaki geçmiş golünü Castillo ile buldu. Perreira’nın sağlıklı taraftan ceza alanına mümasil aynı yerden kullandığı yan atışında Okay Yokuşlu, tamamı ayağıyla ceza alanına havalandırdı. ceza sahası ortamında N’Doye, topu topu arama ederek Castillo’ya çıkardı. Bu topçu, ceza yayının derakap içerisinden yerden tıpkı vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Victor’un sağından filelerle buluşturdu: 1-0
19. dakikada Olcay Şahan’ın uzaklık pasında kaleci Victor, Castillo’dan önceki davranarak hepsi kontrol etti.
28. dakikada Trabzonspor, farkı 2’ye çıkardı. Onazi’nin vuzuh pasında, iyi tarafta ceza alanı sonuç çizgisi yakınında topla mülaki Olcay Şahan, altıpas gerisindeki Yusuf Yazıcı’ya çıkardığı çörek, güre oyuncu yerden aklık ayrımsız vuruşla meşin yuvarlağı sağlıklı ast köşeden filelere gönderdi: 2-0
39. dakikada Yusuf Muharrir’nın pasında ceza sahası sağlıklı çaprazında topla buluşan Olcay Şahan’ın şutunda meşin yemeni yukarıdan auta gitti.
Karşılaşmanın önceki yarısı, Trabzonspor’un 2-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI) 

49. dakikada Trabzonspor, 3. golü buldu. Olcay Şahan’ın penaltı alanı içre sağlıklı taraftan pasında, ceza atışı noktasına yakın ayrımsız yerden Castillo yerden aynı vuruşla kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydetti: 3-0
69. dakikada N’Doye’un uzaklık pasında ceza alanına hareketlenen Castillo’nun şutunda, kaleci Victor iki hamlede tüm arama etti.
73. dakikada Trabzonspor, penaltı golüyle farkı 4’e çıkardı. Castillo’nun penaltı alanı sol tarafından pasında Rodagella, Pedroso tarafından düşürülünce maçın hakemi Beklenti Öztürk, ceza vuruşu noktasını gösterdi. Murat Demirok, kullandığı ceza vuruşu atışında topu kaleci Victor’un sol kayırıcı köşesinden filelere yolladı: 4-0
75. dakikada Ghilas’ın soldan ortasında, penaltı sahası ortamında Sefahat Yılmaz’ın mebde vuruşunda kaleci Öz Saygı Recep Iveğen’ın engelleme ettiği tümden direkten ansız geldi.
80. dakikada Olcay Şahan’ın penaltı alanı dışından sert şutunda art direkten dönen hacısı hocası Rodallega bitirmek istedi ancak meşin değirmi kaleci Victor’da kaldı.

Trabzonspor, karşılaşmadan 4-0 galip ayrıldı.

 



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç