SON DAKİKA

Adet öncesi sendromu ‘nun sebebi kediniz olabilir


Sağlık 30 Ocak 2017 - Pazartesi, Saat: 15:30
Haber 929 kere okundu.



Adet öncesi sendromu ‘nun sebebi kediniz olabilir
Adet öncesi sendromu ‘nun sebebi kediniz olabilir

Regl Öncesi Sendromu .. Bazen kadınlar amacıyla skor dönemi birey aynı erimeyi tetikler. Ancak sayı öncesi sendromunu tehlikeli şekilde cıvıl cıvıl kadınların semptomlarının hormon değişimlerinden elan bambaşka tıpkısı sebebi ortaya çıktı.

Gelişigüzel 12 kadından birinin skor öncesi sendromunu oldukça gösterişli yaşadığını belirten uzmanlar, bunun hormon değişiklikleri ve genetik duyarlılıktan daha dokunaklı bir sebebinin olduğunu ortaya çıkardı.

Nüsha öncesi sendromu

Mail zamanda yapılan tıpkı araştırmaya bakarak, bu semptomlar kediler marifetiyle taşınan benzeri parazitten kaynaklanıyor kabil. Uzmanlar, boğunç ve coşkunluk kabilinden biberli semptomların içki dolaşımındaki bire bir parazite vabeste olduğunu buldu.

Kedi kumunu iyi aracılığıyla yakalanan toxoplasma gondii adı sunulan bu organizmanın insanlarda hâl, od ve şizofreniye posta açtığı daha önceki açıklanmıştı. Ancak eskimemiş araştırı, skor öncesi sendromunun üstelik bu organizmayla bağlantılı olduğunu ortaya çıkardı.

Milyonlarca avrat gelişigüzel ay can kuşu halinde değişimler, bombe ve düşünce ağrısı yaşıyor. Fakat 12 kadından biri adet öncesi disforik sekte adı verilen, nüsha sendromunun daha kırıcı halini yaşıyor. Disforik defo sürekli kriz, katmerli od, özgüven düşüklüğü ve intihar düşüncelerini tetikliyor.

Şimdiye dek bu semptomların hormon değişimi ve genetik duyarlılığa sınırlanmış olduğu düşünülüyordu. Fakat yıpranmamış araştırma bu duruma kedilerin sebep olduğunu ortaya koydu. Toxoplasma gondii adı sunulan aşağı bir hücreli parazit kedi kakasında ve jale ette bulunuyor.

Meksikalı araştırmacılar, 151 kadını inceledi, dem örneklerini aldı. Kadınlardan 10 tanesinde organizmaya rastlandı. Semptomları karşılaştıran uzmanlar, bu 10 kadının adet dönemlerinde sair kadınlara bakarak henüz fazla kontrolünü kaybettiğini ve henüz ateş hissettiğini gördü.

 

Mahiyet: Milliyet.com.tr / Pembenar



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç