SON DAKİKA

Beşiktaş gol oldu yağdı!


Spor 30 Ocak 2017 - Pazartesi, Saat: 22:46
Haber 606 kere okundu.



Beşiktaş gol oldu yağdı!
Beşiktaş gol oldu yağdı!
Beşiktaş-Konyaspor maçı! Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında Beşiktaş ile Atiker Konyaspor yüz yüze geldi. Vodafone Arena’bile oynanan mücadeleyi Beşiktaş 5-1 kazandı.

Beşiktaş’a galibiyeti getiren golleri 9. dakikada Ryan Babel, 28. dakikada Oğuzhan Özyakup, 50, 56 ve 83’de penaltıdan Uğraş Kele attı. Konyaspor’un bir tane golü 63. dakikada Dusko Tosic’in özlük ağlarına yaptığı vuruşla geldi.

Bu sonuçla Beşiktaş, puanını 44’e yükseltti ve önderlik koltuğunu aldı. Konyaspor ise 27 puanda kaldı ve haftayı 6. sırada kapattı.

Önümüzdeki hafta sonu kupada Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Beşiktaş, ligin 20. haftasında Karabükspor’a mihman olacak. Konyaspor ise Ümraniyespor ile oynadıktan sonra ligde Antalyaspor’u ağırlayacak.

SPOR BACAK SÜPER LİG’DE 19. HAFTA PUAN DURUMU 

TAKIM OYNADIĞI PUAN  ORTALAMA BEŞİKTAŞ 19 44 +24 BAŞAKŞEHİR 19 42 +25 GALATASARAY 19 39 +20 FENERBAHÇE 19 35 +20 ANTALYASPOR 19 31 +1 KONYASPOR 19 27 0

BEŞİKTAŞ-KONYASPOR MAÇI ADAMI RICARDO QUARESMA

Beşiktaş – Konyaspor’u 5-1 kabil değişik ayrımsız skorla geçe; maçın adamı da mahsus oldu. Makbul oylara bakarak, Beşiktaş – Konyaspor maçının adamı, oyların %27’sini alan Ricardo Quaresma seçildi. Quaresma’nın arkası sıra Babel %17, Savaş Kele ise %15’lik fikir oranına eş oldu.

BEŞİKTAŞ – KONYASPOR MAÇI İSTATİSTİKLERİ

ŞENOL GÜNEŞ, ÖNCE 11’İNİ DEĞİŞTİRMEDİ

Beşiktaş Ustalık Direktörü Şenol Sira, Spor Kaba But Süper Lig’in 19. haftasında Atiker Konyaspor ile karşı karşıya geldikleri maçta, sabık haftaki kadrosunda değişikliğe gitmedi.

Yağız-beyazlı takımda kalede Fabricio Agosto Ramirez meydan alırken, savunma dörtlüsü Gökhan Ikbal, Marcelo Guedes, Dusko Tosic ve Adriano Correia’dan oluştu. Savunmanın önünde Atiba Hutchinson ile Oğuzhan Özyakup’un fariza aldığı Beşiktaş’ta, itidalli sahada Ricardo Quaresma, Anderson Talisca ve Ryan Babel kader buldu. Son haftaların formda ismi Kavga Tosun ise forvette saha aldı.

ATIBA HUTCHINSON MAÇA YETİŞTİRİLDİ

Beşiktaş’ta sakatlığı zımnında serencam antrenmanları kaçıran Atiba Hutchinson, Atiker Konyaspor maçına yetiştirildi.

Görmüş Geçirmiş oyuncu, bati otama sürecinin peşi sıra hazır hale getirildi ve geçmiş 11’deki yerini aldı.

DEMBA BA VE ERSAN GÜLÜM TRİBÜNLERDE

Beşiktaş’ın transferi amacıyla görüşmelere başladığı Demba Ba, yağız-beyazlıları yalnız bırakmadı.

Demba Ba’nın birlikte Ersan Fıkdan Gülüm, mücadeleyi VIP tribününden izledi.

BEŞİKTAŞ, HADDINDEN FAZLA ERDEMLI TEMPOYLA BAŞLADI

Beşiktaş, pik çokça çabuk başladı. Önce dakikalarda tempoyu artıran ve Konyaspor’u nısıf sahasına hapseden Beşiktaş, gole mail aynı baziçe oynamaya başladı. Konyaspor, Beşiktaş’ın temposuna yanıt veremedi ve sahasından çıkamadı.

arka arkaya kanatlardan aktif mevrut ve Oğuzhan ile Talisca’nın merkezdeki paslarıyla Konyaspor savunmasını geçmeye çalışan Beşiktaş, önceki gol pozisyonuna 6. dakikada Adriano ile girdi. Talisca’nın pasıyla topla mülaki Adriano Correia’nın bekletmeden kaleye gönderdiği şutunda Serkan Kırıntılı iyi kermen direği dibinde güçlükle tümü çelmeyi başardı.

YÜKSEK TERANE GOLÜ GETİRDİ, ASİST TALISCA GOL BABEL!

Baskısını zait Beşiktaş, Konyaspor savunmasını 9. dakikada aştı. Ricardo Quaresma’nın pasıyla iyi kanatta topla mülaki Anderson Talisca’nın ukubet alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Ryan Babel’in altıpas önünden yaptığı esas vuruşunda Serkan Kırıntılı’nın müdahalesi yeterli olmayınca meşin yuvarlak ağlarla buluştu ve Beşiktaş 1-0 öne geçti.

KONYASPOR RIZIKO ALDI, OĞUZHAN GOLÜNÜ ATTI!

Golden sonradan baskısını azaltmayan Beşiktaş, ayağa paslarla oyunu domine etmeye devam etti. 13’te köşe atışı sonrası Atiba ile farkı artırmaya yaklaşan Beşiktaş, yavaş yavaş temposunu düşürmeye başladı. Elan fazla çaba sarfetmeye başlayan Konyaspor, savunmasını öne çıkarıp elan fazla tahakküm yaparak oyunun kontrolünü almaya çalıştı. Beşiktaş kalesine yoğun ataklar yapan fakat bitiş paslarında kalburüstü olamayan Konyaspor, skoru eşitleyemedi.

Savunmasını öne çıkaran Konyaspor, Riad Bajic’in kaptırdığı heyetiyle sonrası kalesinde ikinci golü gördü. Bajic’in kaptırdığı külliyen sonrasında esen kanatta topla mülaki Ricardo Quaresma tezce ilerleyerek penaltı alanı yakınında pasını Oğuzhan Özyakup’a aktardu. Oğuzhan Özyakup’un ceza alanına ilerleyerek bekletmeden kaleye gönderdiği şutunda meşin değirmi Serkan Kırıntılı’nın solundan ağlarla buluştu ve Beşiktaş 29. dakikada farkı 2’ye çıkardı.

Oğuzhan Özyakup, bu golle gelişigüzel 20 Eylül’deki Karabükspor maçından sonradan ilk golünü atmış oldu.

2-0’DAN SONRALARI GOLLER KAÇTI

2-0’dan sonra Konyaspor elan fazla atak yapmaya başladı. 39’bile farkı azaltmaya yaklaşan Konyaspor, Ulvi Çamdalı’nın vuruşunda Fabri’ye takıldı.

Konyaspor’un defans güvenliğini metrukiyet ettiği devir böylece Beşiktaş, Ricardo Quaresma ile 43. dakikada farkı neredeyse artırıyordu. Aceleci gelişen atakta sağ kanatta topla buluşan Oğuzhan Özyakup hızlı hızlı ilerleyerek pasını Ricardo Quaresma’ya aktardı. Ricardo Quaresma’nın vuruşu istediği kabil olmayınca meşin değirmi kalenin sağından auta çıktı.

Devre 2-0’lık skorla sona erdi.

İKİNCİ DEVRENİN BAŞINDA ART ARDA BEŞİKTAŞ GOLLERİ

Beşiktaş, ikinci yarıya de efdal tempoyla başladı. Beşiktaş’ın temposu ve baskısı 50. dakikada golle sonuçlandı.

Çabuk gelişen atakta rakibinden kâffesi olta Ryan Babel sol kanattan süratle ilerleyerek son çizgi yakınından pasını ukubet alanındaki Çekişme Boğa’a aktardı. Uğraş Boğa’un ukubet alanında sol çaprazda dönerek esen ayağıyla yaptığı hazır vuruşunda meşin yuvarlak Serkan Kırıntılı’nın sağından ağlarla buluştu ve sayı 3-0 oldu.

Hızını kesmeyen Beşiktaş, 56’dahi Cidal Kele’un ikinci golüyle farka koştu. Oğuzhan Özyakup’un pasıyla ukubet alanında iyi çaprazda topla mülaki Ricardo Quaresma’nın bekletmeden kermen ağzına yaptığı ortasına yükselen Kavga Tosun’un çıban vuruşunda meşin yazma ağlarla buluştu.

BEŞİNCİ GOL DUSKO TOSIC’DEN ZAT AĞLARINA…

İkinci devrenin başındaki gol düellosu aynı nöbet daha Beşiktaş’ın, bu öğün kendi filelerine atmasıyla bitmeme etti. penaltı alanı dışında sol çaprazdan yürek itmam fail Dimitar Rangelov’un kaleye gönderdiği şutunu engel olmak isteyen Dusko Tosic’e çarpan top kaleci Fabricio’yu yanıltınca meşin yemeni Fabricio’nun sağından ağlarla buluştu ve skor 4-1’e geldi.

Maç böylecene Beşiktaş, oyunun kontrolünü sağlayarak bayındır bire bir karşılaşma sonu oynadı. Konyasporlu oyuncular ise farkın artması sonrası oyun disiplininde koptu.

Temponun ve baziçe kalitesinin düştüğü son bölümde Beşiktaş, bir üstelik ceza vuruşu kazandı. Çarpışma Tosun’un pasıyla ukubet alanında topla buluan Tolgay Arslan’ın şutunda Serkan Kırıntılı tümü kurtardı. Dönen topa hareketlenen Tolgay Arslan’a Mualla Turan’ın’ın yaptığı müdahale sonrasında yargıcı Bağımsız Milletvekili Yankaya ceza atışı noktasını gösterdi. 83. dakikada topun başına gelen Savaş Tosun, hacısı hocası ağlarla buluşturdu ve hat-trick yaparak skoru belirledi: 5-1!



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç