SON DAKİKA

CHP’den Yunanistan’a darbecileri iade edin çağrısı


Gündem 30 Ocak 2017 - Pazartesi, Saat: 15:26
Haber 690 kere okundu.



CHP’den Yunanistan’a darbecileri iade edin çağrısı
CHP’den Yunanistan’a darbecileri iade edin çağrısı

CHP Takım Başkanvekili Özgür Hususi, Yunanistan Başbakanı Çipras’a çağrıda bulunarak, “Bu darbecileri, bu hainleri Türkiye’ye reddetme edin. Yaptığınız barışa birlikte komşuluk hukukuna da aramızdaki yoldaşlık hukukuna da yakışmaz” dedi.

“YOLDAŞLIK HUKUKUNA AYKIRIDIR”

Özel, “Yunanistan’a şunu söyleyelim, Çipras’a şurası söyleyelim; Ege Denizi balıklarındır, iki tarafındır kim Türkler ve Yunanlılar kardeştir. Ama 15 Temmuz gecesi İstanbul’dan kalkıp Yunanistan’a konan helikopter bizimdir. İçindeki er üniforması giymiş darbeciler haindir. Senin bunları vermemen bizi utangaç paha. Demokrasiye inananları utangaç ölçü. Ferah komşuluk ilişkilerine, müttefiklik ilişkilerine ve aramızdaki yoldaşlık hukukuna aykırıdır. Türkiye’deki zehir aksata ve azap iddialarını araştırmayı ve buna cebin dayanım göstermeyi bize bırakın. Amma bu darbecileri, bu hainleri Türkiye’ye iadeli edin.

“TAVRIMIZ SONUÇ EVRE NETTİR”

Yaptığınız barışa da, komşuluk hukukuna bile, aramızdaki yoldaşlık hukukuna da yakışmaz. Demokrasiye bile, çağdaş değerlere üstelik, darbecilerle mücadeleye de, âdemiyet tarihinin eş kazanımlarına karşı mücadele ruhuna akıllıca değildir. Buradan net bir dille Çipras’ın yaptıklarını, Türkiye’deki kül bu kırıcı aksata ve azap iddialarına müteveccih kaygılarını benzeri kenara koyarak ve gerçek görerek onu bize bırakın amma bu darbecileri bize reddetme edin. Biberli iş ve işkenceyle ülfet ihlalleriyle mücadele ederiz. Amma darbecilerle uğraşmak, onların yargılanmasını cezalandırılmasını, ellerindeki kandan adisyon sorulmasını üstelik Yunanistan bizlere bırakmalıdır. Bu konudaki tavrımız sonuç mertebe nettir” dedi.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç