SON DAKİKA

FETÖ’nün Marmara iddianamesi kabul edildi


Gündem 30 Ocak 2017 - Pazartesi, Saat: 19:27
Haber 546 kere okundu.



FETÖ’nün Marmara iddianamesi kabul edildi
FETÖ’nün Marmara iddianamesi kabul edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Düzenleme Taksirat Bürosu savcılarından Mehmet Şenay Yığılmış marifetiyle FETÖ’nün akademik yapılanmasına ilgilendiren planlı anket kapsamında örgütün Marmara Üniversitesindeki yapılanmasına yönelik tamamlanan savca İstanbul Ağır Ukubet Mahkemesi yoluyla kabul edildi. İddianamede FETÖ’nün akademik yapılanmasına ilgilendiren yetişkin bilgilere düz verildi.

“FETÖ, TÜRKİYE’DA 17 ÜNIVERSITE KURDU”

İddianamede, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün amaçlarına ulaşabilmek için üniversitelerde zalimce benzeri şekilde teşkilatlanma içine girdikleri ve Türkiye’bile şahsen teşkilat vasıtasıyla kurulup faailiyete geçirilen 17 üniversitenin bulunduğu belirtildi. Bu üniversitelerin dahi 23 Temmuz 2016 tarihinde yayımlanan kararname ile kapatıldığı kaydedildi.

“AMME ÜNİVERSİTELERİNDE ÜSTELIK ÖRGÜTLENDİLER”

İddianamede FETÖ’nün hususi üniversteler dışında ele buyurmak için kamu üniversitelerinde üstelik örgütlendikleri belirtilerek, “Üniversitelerde; darülfünun, fakülte, yüksekokul ve enstitü imamları kendisine yapılanmış olup, bu bünyeler içerisindeki örgüt üyeleri bu imamlara sınırlı olarak örgütsel ruh yürütmüşlerdir. Üniversitelerde okuyan öğrenciler üzere teşkilat vasıtasıyla öğrencilerin kaldığı evler ve yurtlar tahsis edilmiş, bu evler ve yurtlarda mektepli abileri ve ablaları eliyle örgütsel eğitim bilimi verilip, denetime tabi tutulmuşlardır” denildi.

“11 YIL IÇINDE 8 BİN 500 AKADEMISYEN YERLEŞTİRİLDİ”

Örgütün akademik kadrolara öz mensuplarını konumlamak üzere Akademik Lisans Üstü Yetişek Sınavı (ALES) sorularını ele geçirdiği ve teşkilat üyelerine sızdırdığı belirtilen iddianamede örgütün çalınan bu sorular yardımıyla amme üniversitelerine 2002-2013 yılları beyninde 8500 civarında öğretim üyesi yerleştirildiğinin hesap pusulası edildiği tabir edildi.

“2009 ALES’DAHI 2 YANLIŞI OLAN ADAY SAYISI 20 BİN 290”

İddianamede ÖSYM verilerine de vadi verildi. Buna bakarak, 2005’dahi ALES sınavına giren 226 bin adayın yüzdelik 0,1’i soruları kül ya de 2 nakıs ile tamamlarken, 2009 yılında sınava giren 226.000’e mail adaydan yüzde 9’unun kül puan aldığı, yanlızca 2 yanlışı olan aday sayısının 20.290 olduğu tespitine yer verildi.

PARÇALANMAMIŞ ŞÜPHELİLERİN BYLOCK KULLANDIĞI BELIRLEME EDİLDİ

İddianamede, şüphelilerin tamamının örgütün muamma haberleşme programı olan ‘ByLock’ programını kullandıklarının belirleme edildiği, örgütün çağrısı konusunda Bankasya’ya yeni adisyon açtıkları ya bile küşade olan hesaplara dünyalık yatırdıkları, gine teşkilat çağrısı üstüne Digitürk platformundan üyeliklerini çektikleri belirtildi. Şüphelilerden 10’nun meslekten ihraç edildiği, 5’nin üstelik açığa alındığı belirtilen iddianamede eksiksiz şüpheliler üzerine, “Yıldırı örgütü üyeliği” suçundan değişik 7,5 yıldan 15 yıla büyüklüğünde hapishane cezası kâm edildi.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç