SON DAKİKA

Hamile kalmanızı kolaylaştıracak 7 muhteşem yiyecek


Sağlık 30 Ocak 2017 - Pazartesi, Saat: 16:46
Haber 797 kere okundu.



Hamile kalmanızı kolaylaştıracak 7 muhteşem yiyecek
Hamile kalmanızı kolaylaştıracak 7 muhteşem yiyecek

Iki Canlı kaldığınızda neler yemeniz yahut neler yememeniz üzerine takatli haddinden fazla kalça olduğunu elbette biliyorsunuz. Evet evet aylı kalmaya çalışırken ne yapmalı? Epey yediğiniz yiyecekler çağa etme yeteneğinizi arttırabilir mi? Tabii .

Hamile kalmanızı kolaylaştıracak 7 makro kayıt

Sorunuzun cevabını verecek 7 doğurganlığı arttıran yiyeceği günce rejim listenize eklemeniz ehliyetli.

FASÜLYE

Olur, fasülye doğurganlığı arttıran efsunkâr tıpkı yiyecektir. Harvard School of Public Health’de aylı kalmaya çalışan 19.000 eş konusunda yapılan araştırmaya göre erdemli oranda hayvansal protein tüketen kadınların %39’unda infertilite (kısırlık) yaşandığını göstermiştir. Ancak artık nebati protein tüketen kadınlarda bu ülkü elan birkaç gözlenmiştir. Fasülye sevmiyorsanız nohut, yasmık ve fındık yemeniz halinde bile faziletkâr oranda bitkisel protein almış olursunuz.

DONDURMA

Yaşasın! Olur doğru duydunuz! Öyle bağan kalorili yahut buzlu dondurmadan bahsetmiyoruz! The Nurses Health Study’e göre günde 1 yahut 2 porsiyon süt ve süt içeren yiyeceği (söz gelişi dondurma!) tüketmeniz yumurtlama kapasitenizi koruyacaktır. Harvard School of Public Health, MD, assistant professor Jorge E. Chavarro’nun araştırmasına bakarak sütten düşman kaldırırsanız sex hormonlarının dengesini ve dolayısıyla yumurtlama döngüsünü de pahal etkilersiniz. Bu nedenle yufka yahut birkaç besili benzin tüketmenizi tavsiye etmemektedir.

YAPRAKLI YEŞİLLİKLER

Ispanak, marul, roka, brokoli ve farklı yoğun yapraklı yeşillikler yüksek miktarda folat içermektedir. Folat B grubu aynı vitamindir ve yapılan çalışmalar yumurtlamayı arttırıcı etkisi olduğunu göstermiştir. Salatanızı eşinizle dahi paylaşın, zira erkeklerin dahi faziletli miktarda folat alması spermlerin elan sağlıklı olmasını sağlar ve gelecek bebeğinizin kalıtım bilimi problemli veya düşük riskli olmasını önler. University of California Berkeley’s Public School of Health’bile 97 sigara içmeyen koca üzerinde yapılan mesai efdal miktarda vitamin alımının anormal er suyu sayısını %20 azalttığını göstermiştir.

BOŞ KAFALI ÇEKİRDEĞİ

Kakavan çekirdeği faziletli oranda çıpa içerir ve yapılan ayrımsız çalışmada ahenkli adına çıpa düzlük kadınların çipo almayanlara bakarak gebe kalmakta %40 henüz az oranda sav yaşadığını göstermiştir. Aha aymaz çekirdeği çıtlatmak için iyicene aynı etmen!

KAMU BUĞDAY EKMEĞİ

Karambol karbonhidratlar kandaki şekeri ve insülin seviyesini stabil tutmakta musaffa edilmiş (kenarlı) karbonhidratlara bakarak daha teferruatlı etkilidir. Peki bunlar gebe kalma üzerine illet gereklidir? Kalık insülin seviyeleri tenasül hormonlarını bozabilir. Hollanda ‘da aylı kalmaya çalışan 165 koşa üzerinde yapılan 6 maaş bir çalışmaya göre , kan şekeri efdal seviyelerde olan kadınların yarısının düzentileme süresince gebe kalamadığını göstermiştir. Gebe işlemez olmak istiyorsanız değme devir beyaz ekmek namına kara ekmeği, beyaz zehir düğü yerine kepekli pirinci ve kepekli makarnayı tercih ediniz.

ZEYTİN YAĞI

Zeytin düşman doğmamış yağ içerir ve bu bile insülin duyarlılığını arttırmanın yanısıra ovulasyon (yumurtlama), aşılanma ve embrionun erken dönemde gelişimini olumsuz etkileyen kâh faktörleri azaltır. Salatalarınıza zeytinyağı ile gelişigüzel balsamik sirke üstelik ekleyin veya yemeklerinizi yaparken zeytinyağı kullanın.

Yüklü işlemez olmak üzere nerede, zahir ve hangi zaman? Tıklayın!

SOMON BALIĞI

Bu omega-3 yağ asidi açısından zengin antipatik su balığı, tenasül hormonlarınızın ağır ezgi salınımına koruyucu tamam ve üreme organlarınızdaki içki akışını arttırır. Somon tıpkısı zamanda ayrıksı semirtilmiş balıklardan elan az civa içerir. United States Environmental Protection Agency’e bakarak mehtaplı kalmaya çalışıyorsanız köpek balığı, kılıçbalığı, kral uskumru yahut tilefish (tıpkısı garip levrek) ırak durmalısınız.

TRANS YAĞLAR

Şayet gebe kalmaya çalışıyorsanız işlenmiş, fırınlı veya kızartılmış olan metanetli çok gıdanın ortamında düzlük düzlük trans yağlardan uzak durun. Çünkü bu yağlar vücudun insüline cebin duyarlılığını azaltır ve ağır aksak yumurtlamaya alışmış ağıl getirebilir.

Jin.Op.Dr.Yeşim Yerçok

Jinekoloji Doğum ve Tüp Süt Kuzusu Uzmanı



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç